KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Eğitimcilik oyununa devam ediyor

Bingöl’deki eğitim sorunlarına yönelik yazılı basın açıklaması yaparak, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’yı eleştiren Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; “emek ürettiğimiz alanda eğitim ile ilgili temel problemler ve çözümleri üzerine hiçbir yaklaşım görememenin acısı her geçen gün artmaktadır. Yaz aylarını bol inşaat gezileri ile dolduran İl Milli eğitim müdürlüğü bütün adaletsiz uygulamalarıyla sonbaharı tamamlamış ve an itibariyle eğitimcilik oyununa devam etmektedir.”

Eğitimcilik oyununa devam ediyor
04 NİSAN 2015 CUMARTESİ 03:00
0
1892
0
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı'nın bütün hayatını sınavlara endekslediğini ve bunun sonunda yaşadığı hezimeti örtbas etmek amacıyla ‘sabah kahvaltısı ziyaretleri', ‘zümre toplantıları', ‘kermesler' gibi etkinliklerle sık sık basında yer aldığı kaydedilen açıklamada: “Görünen o ki biraz daha zaman geçtiğinde 40-50 yaşındaki gerek çalışanlar gerekse öğrenci velileri çocuk olduklarını kanıksayacak ve oyuncaklarını alıp sokaklara dalacaklar. Yanı başımızda müdürümüz belirecek ve ‘aaa çocuklar ne güzel de oynuyorsunuz' diye avutacak ve o anda yine flaşlar patlayıp ‘müdür bey çocukları ziyaret etti' diye bir sonraki güne haber olacak” denildi.

İLDEKİ EĞİTİM SORUNLARI SIRALANDI

Eğitimin temel problemlerine derhal dönülmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İl Milli eğitim müdürlüğüne uyarımızdır. Bu şehir yeterince aldatıldı. Yeter demek yetmez. Görevinizin önem ve değerini bilerek ve bu halkın çocuk olmadığını anlayarak eğitimin temel problemlerine derhal dönmeniz gerekir. Bu problemleri tarama konusunda eğer bilgi sahibi değilseniz buyurun biz hatırlatalım. 1-Bingöl'de kaç öğrenci devamsız ve nedenleri nelerdir? 2-Kız çocuklarının okuldan uzaklaşma durumu nedir? 3-1. Dönem TEOG sınav ortalamalarının il düzeyi nedir ve geçen yıl ile bu yılın değerlendirilmesi yapılmış mıdır?( üç-beş öğrenci kıstas mıdır?) 4-YGS ‘de il ortalaması neden açıklanmıyor? 5- Başarısız okul idarecileri soruşturulmuş mudur? 6-Uyuşturucu ile mücadele eylem planı ve çalışmalarınız nelerdir? 7-Kayırdığınız idareciler görevlerine neden dört elle sarılamamaktadır? 8-Çalışmalarında verimsiz olup sırtını siyasete ve sendikalara dayamış olan çalışanlarınıza neden yaptırım uygulayamamaktasınız? 9-Seçmeli derslerle ilgili okullar neden heba edilmekte ve programlar uygulayamamaktasınız? 10-Çalışanlarınızı fişleyerek moral ve motivasyon ile beraber kurum ve okulları dedikodu yuvasına neden çevirdiniz? 11-Değerler eğitiminde işlediğiniz hak-hukuk ve adalete ne kadar uymaktasınız? Bu sorular aynı zamanda Bingöl ilinin eğitim sorunlarını yansıtmak için önemli bir ölçüdür. Bunları cevaplayabildiğiniz takdirde oyundan vazgeçerek asli işlerinizi yerine getireceğiniz kanaati ile Eğitim Sen olarak her platformda eğitimi tartışmaya ve sorunları çözmeye sizinle birlikte olacağımızdan da şüphe etmemenizi diliyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın