KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Ebeveynler bilinçleniyor, kızlar okuyor

İMKB Sarayiçi İlköğretim Okulu'nun 'Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Artırılması Hibe Proğramı' kapsamında hazırlanıp Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne (MFİB) sunulan 'Ellerimizdeki Kalemlerle Biz de Varız; Yarınlar İçin' adlı hibe projesi kabul edildi.

Ebeveynler bilinçleniyor, kızlar okuyor
28 ARALIK 2010 SALI 08:30
0
1667
0
AA aa

İMKB Sarayiçi İlköğretim Okulu, çok önemli bir projeye imza atarak, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve "Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Artırılması Hibe Programı" kapsamında hazırlanıp Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne (MFİB) sunulan " Ellerimizdeki Kalemlerle Biz de Varız; Yarınlar İçin " isimli hibe projesi kabul edildi.


20 Aralık 2010 tarihinde sözleşmesi imzalanan 81 bin avroluk proje ile Bingöl'de yaşayan ve ilköğretimden sonra ortaöğretime devam edemeyen 40 kız çocuğunun okullaşması ve ebeveynlerinin, kızlarının okullaşması konusunda bilinçlerinin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda ortaöğretime devam edemeyen kız çocuklarının evlerine ziyaretler yapılarak kızların okula devam etmeleri yönünde aileler ikna edilecek, ikna edilen ailelerin kız çocukları Açıköğretim Lisesi'ne kayıt edilerek okullaşmaları sağlanacak.


Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu İMKB Sarayiçi İlköğretim Okulu'nun kabul edilen projesi ile ilgili, Bingöl'deki okullarımızın proje yapma kapasitelerinin geliştiğini göstermesi bakımından büyük önem arz ettiğini belirterek “Hem projenin ilimizdeki kız çocuklarının okullaşması adına önemi büyüktür hem de bir ilköğretim okulumuzun böyle kapsamlı bir proje hazırlayıp bunun kabul edilmesi büyük bir öneme sahiptir. Bu anlamda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ” dedi.


İMKB Sarayiçi İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Burtaşkıray ise okulun proje ekibi tarafından hazırlanan proje ile ilgili “İlimiz adına önemli bir projeydi. Okul olarak ilimizde kızlarımızın okullaşmasına destek sağlamak adına gönderdiğimiz projeye Avrupa Birliği tarafından destek verilmesi bize mutluluk verdi” dedi. Burtaşkıray projenin hazırlanış gerekçesini “ Bingöl'de ailelerin sosyo-ekonomik seviyeleri, kalabalık aile ortamları, yakın çevrelerinde rol modeli eksikliği, kendilerini ifade edecek ortamların olmayışı, eğitim imkânları konusundaki bilgi eksiklikleri gibi nedenlerinden dolayı kız öğrencilerin ortaöğretime kayıt oranları oldukça düşük olmaktadır. Bu nedenlerden ötürü ilimizde eğitimin her kademesinde özellikle kız çocuklarının kayıt oranlarının artırılması büyük önem taşımaktadır. Biz de bu sıkıntılardan yola çıkarak projemizi yazıp gönderdik. 13 ay süren değerlendirme sonucunda projemiz büyük bir ilgi gördü ve kabul edildi.


Projemiz kapsamında 11 ay süresince yapılacak faaliyetler ile ortaöğretime kayıt olamayan kız çocuklarının okullaşma oranlarının artırılmasına ve kız çocuklarının eğitiminin önemine yönelik ebeveynlerin bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunulacaktır.” şeklinde açıkladı.


Projede emeği geçen okulun proje ekibine teşekkür eden Burtaşkıray, projenin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için herkesin elbirliği ile çalışması gerektiğini vurguladı.


40 kız çocuğunun Açıköğretim Lisesi'ne kayıt olmasının sağlanması ile ortaöğretimdeki okullaşma oranlarının artırılmasının hedeflendiği projede Milli Eğitim Bakanlığı Hibe Programının uygulanması ve teknik izlenmesinden sorumlu, ilde eğitim alanında proje ve faaliyetleri ile tanınan Gülderen Çalışanlar Derneği ortak, Türkiye Muhtarlar Derneği Bingöl Şubesi ve Bingöl Din Görevlileri Derneği de iştirakçi olarak yer aldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın