KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Düzağaç'daki sorun meclis'e taşındı

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, Genç İlçesi'ndeki afet konutlarındaki sorunu ve Düzağaç'ta Hazine arazisi üzerine inşa edilen konut ve tesislerin akıbetini yazılı önergelerle Meclis Başkanlığı'na sundu. Kayaoğlu: “Partimiz Bingöl'e değer veriyor” dedi...

Düzağaç`daki sorun meclis`e taşındı
20 TEMMUZ 2009 PAZARTESİ 11:20
0
1355
0
AA aa
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Mesut Kayaoğlu, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBBM)Başkanlığı'na sunduğu iki adet yazılı önergeyi açıkladı.

Ensar Öğüt'ün Bingöl'e ait iki önemli sorunu Meclis'e taşıdığını bildiren Kayaoğlu, yazılı önergelerin içeriği hakkında şu bilgileri verdi.

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak sürekli Bingöl sorunlarını milletvekillerimizin aracılığıyla dile getirmekteyiz. Son olarak ta Ardahan Milletvekilimiz Ensar Öğüt, Bingöl'ümüze ait olan iki sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yazılı olarak sunmuştur. İlk önergede Genç ilçemizde afet konutlarında yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntıları dile getirilmiş ve bu önergenin Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istemiştir. İkinci önergede ise Bingöl'ümüzü yakından ilgilendiren önemli bir sorun aktarılmıştır. 19 Temmuz 2003 tarihinden itibaren geçerli olan “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un 5. maddesinin son fıkrasına dikkat çekilen önergede, Bingöl Merkez Düzağaç bölgesinde ‘Hazine malı olan araziler üzerine inşa edilen yapı ve tesislerin arsa bedellerinin ödenmesi durumunda hak sahiplerine verilip verilmeyeceği' sorusu yer almıştır. Bu önergenin de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak yanıtlanması istenmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Bingöl'e değer vermektedirler. Ardahan Milletvekili Sayın Ensar Öğüt ile telefon görüşmemizde en yakın zamanda Bingöl'ü ziyaret edeceğini belirtmiştir ve Bingöl'ün sorunlarını da her zaman dile getireceğini söylemiştir”


bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın