KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Duyarsızlığın böylesi!

Kamu malına verdiği zararlarla sık sık gündeme gelen duyarsız kişiler, bu kez yoldaki hız kesici kasise zarar verdi. Önce yakılmaya çalışılan kasis, daha sonra kazma kürekle söküldü.

Duyarsızlığın böylesi!
22 TEMMUZ 2015 ÇARŞAMBA 22:56
0
2443
1
AA aa

 Hat minibüs durakları, Mirzan Mahallesi seyir terası ve kamu mallarına zarar vermekten vazgeçmeyen duyarsız kişiler, Bingöl Belediyesi tarafından yerleştirilen hız kesicileri sökmeye başladı.


MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ

Alınan bilgiye göre, Bingöl Belediyesi talep üzerine Mirzan Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerine iki hız kesici kasis yerleştirdi. Ramazan Bayramı öncesi Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Yerleştirilen kasislerden biri, aradan bir hafta geçtikten sonra duyarsız kişilerin hışmına uğradı.

ÖNCE YAKTILAR, SONRA KAZMA İLE SÖKTÜLER

Hız kesiciyi nedensiz bir şekilde hedef alan duyarsız kişiler, önce yakmaya çalıştılar,  daha sonra kazma ile tahrip ettiler. İşlevsiz hale getirilen kasis, belediye ekiplerince sökülürken, mahalleli duyarsızlığa sitem etti.

Mahalle sakinlerinden Turhan Baylas, “evimizin önünde araçlar aşırı hız yaptığı için çocuklar sokağa çıkamıyordu. Aşırı hız nedeniyle sokağımızda bir iki hayvan araçların altında kalarak can verdi. Konu hakkında Bingöl Belediyesi'ne caddemize kasis konulması için talepte bulundum. Durumu değerlendiren belediyemiz, evimin önüne hız kesici yerleştirdi. Aradan bir hafta geçmeden hız kesici, duyarsız kişiler tarafından tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi” dedi.

Kamu malına zarar veren kişileri kınayan Baylas, “hız kesiciler sayesinde çocuklarımız sokakta oynamaya başladı. Bu olay ile hem mahallemiz kötü anılmaya başlanıyor hem de hizmet engelleniyor. Bu tür hizmetlere herkesin sahip çıkması gerekiyor. Belediyenin malı, tüm Bingöllülerin malıdır. Bu para hepimizin cebinden çıkıyor. Hangi akılla kasise zarar verildiğini anlamış değiliz, bunu yapanları şiddette kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEDEN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Öte yandan konuya ilişkin açıklamada bulunan Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halklar İlişkiler Koordinatörlüğü, “Talep edilen kasislerden biri duyarsız kişi veya kişilerce tahrip edilerek, kullanılamaz hale getirilmiştir. Mahallelinin bilgi vermesi üzerine zabıta müdürlüğü ekiplerimiz zarar gören kasisi sökmüştür. Mahallenin bu tür hizmetlere sahip çıkması gerekiyor, kamu malına zarar verenleri görenler, belediye ve emniyet yetkililerine haber vermelidir. Tüm vatandaşlarımızın il geneli yapılan hizmetlere sahip çıkması ve böylesi duyarsız kişileri teşhir ederek,  kınaması gerekiyor. “ ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Demir Çelik (@Misafir_19078)
23 Temmuz 2015 Perşembe 22:14
Kamu malına zarar veren kim olursa olsun insan olamaz.Hayvan ondan daha üstün.Çünkü hayvan kamu malına kesinlikle zarar vermez.Buna vahşet mi denir, vandallık mı denir bilemiyorum.Yazıklar olsun.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın