KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Dursun, son yolculuğuna uğurlandı

Med Zehra (Medrese'tüz-Zehra) Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Muhammed Sıddık (Şeyhanzade) Dursun’un cenazesi memleketi Bingöl'de toprağa verildi.

Dursun, son yolculuğuna uğurlandı
07 TEMMUZ 2017 CUMA 23:44
0
2088
0
AA aa

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sıddık Şeyhanzade, Bingöl Merkez Selahattin Eyyubi Camiinde kılınan cenaze namazının ardından merkez asri mezarlığında defnedildi. 

Cenaze törenine, Bingöl AK Parti Milletvekili Enver Fehmioğlu, HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatı, AK Parti İl Teşkilatı, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve sevenleri katıldı.

Şeyhanzade‘nin dava arkadaşlarından Doç. Dr. Niyazi Beki, onun gayesi ve davasının Kur'an'ı Kerim'in hakikatlerini insanlara ulaştırmak olduğunu vurguladı.

Beki, “En az 50 yıldır Sıddık ağabeyi tanıyorum. Öğrenciyken küçüklüğünden bir davası vardı. O da Risale-i  Nur penceresinden Kur'an-ı Kerim'in hakikatlerini insanlara ulaştırmak. Bütün maksadı, gayesi buydu. Benim bildiğim hakikaten çok samimi bir mümindi ve Risale-i Nur'u, İslam'ın penceresinden eritmek suretiyle Kur'an ve Sünnete uygun bir hareket tarzı olduğunu hep vurguluyordu.” dedi.

Yıllardır Sıddık Şeyhanzade'yi tanıdığını ve beraber çeşitli hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Muhammed Kayun, “Sıddık ağabeyle beraber 1980 yılında tanışmamız oldu. O yıldan beridir kendisiyle Risale-i Nur hizmetinde bulunuyoruz. Sıddık ağabey, hayatını İslam'a ve Kur'an'a vakfeden biriydi. Risale-i Nur hakikatleri ile Kur'an'a hizmet eden ve hayatı boyunca Risale-i Nuru hiçbir şeye alet tabi basamak yapmadan hizmet eden bir şahsiyettir. Düşüncesi sürekli olarak, Risale-i Nuru, iman, hayat ve şeriat. Hayattan kastı ittihadı İslam. Yani bu üç şeye sürekli vurgu yapan bir kişidir. Önce insanların iman hakikatlerine muhtaç olduğunu ve daha sonra da İslami birliği, İslam ümmetinin birliğini savunan ve İslam'ın esaslarını hayata tatbik eden bir kişiliğe sahiptir. Tüm sohbetlerinde ve gittiğimizde yerde bunları vurguluyordu.” diye konuştu.

Nur Cemaatinin ileri gelenlerinden Sıddık Şeyhanzade, hastalığı nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde önceki gün vefat etmişti. Hayatını iman ve Kur'an hizmetine adayan Nur Cemaatinin ileri gelenlerinden Bingöl doğumlu 69 yaşındaki Şeyhanzade, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunuydu.

Şeyhanzade'nin taziyesinin Bingöl Merkez Selahattin Eyyubi Camii Taziye Evinde kurulacağı belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın