KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Dumansız hava için denetimler sürüyor

Dumansız Hava Sahası çalışmaları kapsamında Solhan Toplum Sağlık Merkezi Başkanlığı'na bağlı ekiplerin, işyerinde sigara denetimi yaparak, ‘sigara içmek yasaktır' yazısı asılı olmayan işyerlerini uyardı.

Dumansız hava için denetimler sürüyor
15 TEMMUZ 2011 CUMA 08:34
0
1824
1
AA aa

4207 sayılı tütün ürünlerinin önlemesi ve kontrolü hakkındaki kanun çerçevesinde ilçe tütün denetim komisyonu tarafından sigara denetimleri yapılıyor. 5727 sayılı tütün ve tütün mamullerinin zararlarının önlenmesi dair kanun, 19 Temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte sigara denetim ekipleri kapalı alanlarda sigara denetimleri yapılıyor.

Toplum Sağlık Merkezi Doktorlarından Özge Ütkür, Hemşirelerinden Songül Çağatay, Nazan Oya ve İlçe Halk Kütüphanesi Memuru Burhan Çeliker tarafından, 07 Temmuz Perşembe Günü yapılan denetimlerde ‘sigara içmek yasaktır' yazısı asılı olmayan işyerleri uyarıldı.
Akciğer hastalıklarının yüzde 90'ının sigara kullanımına bağlı olarak ortaya çıktığını kaydeden Ütkür, toplum ve birey sağlığının korunması için kapalı mekânlarda sigara içilmesinin önüne geçebilmek için denetimlere ağırlık verdiklerini ifade etti.
İşyeri sahiplerinin sigara yasağına uymakta gerekli hassasiyeti göstermelerini istediklerini belirten Ütker, "Toplum sağlığının korunması için işyerlerine yönelik denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Sigaranın zararlarından toplum ve bireyleri korumak için ekiplerimiz taviz vermeden denetim çalışmalarını sürdürecek" şeklinde konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Adınız Soyadınız (@Misafir_5672)
15 Temmuz 2011 Cuma 16:32
yazıdan ziyade işyerlerinde gerçekten sigara içilip içilmediğini tespit etmemiz lazım.Özellikle Bingöl merkezde bazı kahvehanelerde hala sigara içiliyor bu konuda daha ciddi çalışılması gerekiyor.(sigara içenler bize kızacaklar şimdi ama işin doğrusu da bu)
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın