KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2026 Perşembe
°C

Düğünlerde ihlal yapan yandı!

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla trafik kazalarını önlemek amacıyla özellikle akşam saatlerindeki düğün konvoylarının takibe alındığını ve kural ihlali yapan araçlara idari para cezalarının kesileceğini bildirdi.

Düğünlerde ihlal yapan yandı!
11 EYLÜL 2018 SALI 19:57
5
2846
4
AA aa

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun trafik kazalarının azaltılmasını sağlamak amacıyla vermiş olduğu talimatlarının ardından Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelindeki trafik kurallarına sıkı bir takip getirildiği belirten açıklamada; “Son günlerde ilimizde düğün, sünnet, asker uğurlaması, galibiyet sevinci ve sportif faaliyetler sonrası yapılan kutlamalarda oluşturulan konvoylarda araç sürücü ve yolcularının gereksiz korna çalarak ciddi bir gürültü kirliliğine yol açtığı, konvoylarda bulunan arabalardaki yolcuların araçlardan sarkarak seyrettikleri, yolun iki veya daha fazla şeridini işgal ederek düşük hızlarla seyredip yolu trafiğe kapatıp halay çektikleri, konvoydaki bazı sürücülerin drift diye tabir edilen hareketler yaparak tehlikeli şekilde şerit değiştirip makas attıkları, bu durumun kendi ve diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini tehlikeye düşürdükleri, trafik akışını ve vatandaşın huzur, güvenliğini olumsuz yönde etkiledikleri konuları ile ilgili 155 Polis İmdat hattına yoğun şikâyetlerin geldiği görülmüştür. Şikâyetlerle ilgili KGYS ve Trafik ekiplerimizce tespit edilen araç sürücülerine 2918 sayılı karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerince idari para cezası uygulanmakta, ayrıca Trafik Güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde hareket ettiği tespit edilen (Kamera görüntüsü, tutanak, asfalt üzerindeki lastik izleri vb.) sürücüler hakkında Türk Ceza Kanununun 179/2 maddesi (kara, deniz, hava veya demir yolu ulaşım araçlarının kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk idare eden kişi iki yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.) gereğince işlem yapılacağını, trafik kazalarının önlenmesi ve vatandaşlarımızın mağdur olmamaları açısından trafik kurallarına uyulmasının önem arz ettiği bildiririz” şeklindeki ifadelere yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31447)
25 Eylül 2018 Salı 09:33
Gece saat 11:30 - 12:00 arasında korna çalmalar bağrışmalar gerçekten gürültü kirliliğinden başka hiç bir şey değil. Hastası olan var , küçük çocuğu olanlar var , rahatsızlık vermemek lazım.Buna da dur demek lazım.Edep illede edep .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31229)
13 Eylül 2018 Perşembe 19:38
allah rızası için bunlara büyük para cezası verin gece 12 de o kadar korna sesi hele bağırma çağırma. bir de o kızların kendilerini camdan çıkarıp garip bağrışmalari. ne edep ne ahlak kalmış.. ayıp denilen bir şey var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31226)
13 Eylül 2018 Perşembe 16:10
Takibi yapılır ve uygulanırsa çok iyi bir uygulama. Gecenin 12'sinde kornalar yetmiyormuş gibi, araçlardan sarkarak ( herkesin affına sığınarak ) hayvanlar gibi bağırıp milleti rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Hastası olan var, bebeği olan var, uyuyanı var... Düğünü olan o gece herkesin düğünü var zannediyor. Umarım sıkı bir denetim gelir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31180)
12 Eylül 2018 Çarşamba 10:12
Yeni mi akıllarına geldi:) yaz bitti zaten düğün mü kalır artık:) yaz boyunca bunların kornasından taşkınlıklarından kaç kere uyandığımı bir de bana sorun. Medeniyetsizlik dışında bir şey değil bu korna basma, bağırma vs.
25.06.2026
11:58
Karne Sevinci Bingöl`de Şenliğe Dönüşecek
Karne Sevinci Bingöl'de Şenliğe Dönüşecek
Bingöl Belediyesi, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karne heyecanı yaşayan çocuklar için renkli bir şenlik programı hazırladı. 26 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar, birbirinden eğlenceli gösteri ve aktivitelerle yaz tatiline coşkulu bir başlangıç yapacak.
25.06.2026
11:47
12Bingölspor`da Gözler 6 Temmuz`a Çevrildi
12Bingölspor'da Gözler 6 Temmuz'a Çevrildi
Yeni başkanını arayan 12Bingölspor'da yeni kongre tarihi açıklandı. 6 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen kongre için Kulüpten yapılan açıklamada; 'Kulübümüzün geleceğine katkı sunmak isteyen tüm üyelerimizi ve spor camiamızı genel kurul toplantısına katılmaya, kulübümüze sahip çıkmaya ve yönetime talip olmaya davet ediyoruz.'
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
24.06.2026
19:32
Bingöl`de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de polis ekiplerince yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.06.2026
18:50
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL`ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL'ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
BESO Başkanı Zülküf Alpay, sosyal medya üzerinden yapılan taşınmaz ve taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurallarına uyulması gerektiğini belirterek esnafı uyardı.
24.06.2026
18:38
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın