KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Dtp'den başbakan'a ikinci hodri meydan

DTP Diyarbakır Milletvekili Demirtaş: 'Evet, Diyarbakır kaledir'

Dtp`den başbakan`a ikinci hodri meydan
08 EYLÜL 2007 CUMARTESİ 07:51
0
1288
0
AA aa
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in ardından DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş da Diyarbakır'ın DTP'nin kalesi olduğunu söyleyerek "Hizmeti DTP'den daha iyi yapacak olan varsa, DTP'lilerle yarışmak zorunda. Bu yüzden hizmet yarışı için hodri meydan diyoruz" dedi.
Demirtaş, Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından Yolboyu Köyü'nde yaptırdığı Halkevi açılışına katıldı.
Açılışta konuşan DTP Diyarbakır Milletvekili ve Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş da DTP'li belediyelerin kıt olanaklara ve hükümetin yıllardır uyguladığı baskılara rağmen yoktan varetmeye çalıştıklarını söyledi.
Demirtaş, “Diyarbakır demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerinin kalesidir. DTP'nin kalesidir. Hizmeti DTP'den daha iyi yapacak olan varsa, DTP'lileler yarışmak zorundadık. Bu yüzden hizmet yarışı için hodri meydan diyoruz. Arkadaşlarımızı yaptıkları hizmet nedeniyle bir defa daha kutluyorum. DTP'li belediyeler bugüne kadar yaptıkları hizmet ile farklı olduklarını ortaya koymuşlardır, bundan sonra da koymaya devam edeceklerdir” dedi.
-“DİYARBAKIR'IN TEK BİR ŞİRKETİNE TAHAMMÜL EDEMEDİLER”-

Demirtaş gazetecilerin soruları üzerine, Ankara ve İstanbul gibi kentlerde yüzlerce belediye şirketi olmasına karşın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir şirketin kapatılmasını eleştirerek, “Başkanlarımızın ayrımcılık yapılıyor açıklamalarının dikkate alınması gerekirken, soruşturma açılıyor. Ankara ve İstanbul belediyesinin yüzlerce şirketi bulunmaktadır. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesin kurduğu tek bir şirket dahi İçişleri Bakanlığı talimatıyla feshedilmeye başlandı. Belediyeler artık önemli hizmetlerini şirketler aracılığıyla yapıyor. Uluslarrası fonlardan ve kredilerden şirketler aracılığıyla yararlanıyor. Ya Başbakan bu gerçeklerin tamamını biliyor bilmezlikten geliyor, ya da danışmanları kendisini yanlış bilgilendiriyor” dedi.
Demirtaş, AKP'li belediyelerin yolsuzlukları hakkında hiçbir soruşturma açılmmasına karşın DTP'li belediyelerin gönderdiği bir Kürtçe bir davetiye bile soruşturma açıldığını ifade ederek şöyle konuştu:
“AKP'ye yapılan eleştirilere CHP ve MHP de yanıt veriyor. Muhalefet partileri DTP'ye karşı iktidar gibi davranıyor. Belediye başkanları nezdinde halk üzerinde rencide edici açıklamalar yapılması halk açısından kırıcı bulunmaktadır. Osman Baydemlir'e yönelik açıklamalar Diyarbakır halkını rencide ediyor. Sayın Baydemir'e yönelik ayrımcı tutum ve davranşlar karşı DTP'ye oy veren, vermeyen tüm Diyarbakırlıları rencide ediyor.”

Anka

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın