KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2025 Salı
°C

Dtp: sabrımız zorlanıyor

Operasyonları eleştiren Türk 'Faturası ağır olacak' dedi. Ayna da Kürtlerin sabırlarının zorlanmaya başladığını söyledi

Dtp: sabrımız zorlanıyor
29 ARALIK 2007 CUMARTESİ 12:40
0
1068
0
AA aa
DTP grubu, Kuzey Irak'a yönelik sınır ötesi harekât, Genel Başkan Nurettin Demirtaş'ın tutuklanması ve bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmak istenmesini değerlendirmek için dün olağanüstü toplandı.
Toplantıda konuşan DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, operasyonların çözüm olmadığını, kardeşleşmiş iki halkın kardeşçe yaşamalarının yolunun bulunması gerektiğini söyledi. Akil adamlar ile sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek barış için yol haritası çizmesi gerektiğini vurgulayan Türk, Türkiye'deki çatışma ortamı ile eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'nun öldürülmesini karşılaştırarak şöyle konuştu:
"Siz Pakistan'ı uluslararası kesimin at oynattığı alana çevirirseniz, sonuç olarak kargaşa yaşanır. O halkların geleceği ipotek altına alınır. Türkiye de sorunu tartışmayıp ABD'ye havale etti. Sorunlarımızı açık şekilde tartışamazsak, domino oyununun parçası haline dönüşürüz."
DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna da DTP'nin Meclis'e girmesinin Türkiye'nin resmi kurumlarında şok etkisi yarattığını, bu nedenle DTP'ye karşı siyasi linç ortamı yaratıldığını iddia etti. DTP milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının "Demokles'in kılıcı" gibi bir tehdit unsuru olduğunu kaydeden Ayna, AB ilerleme raporunda, askeri mahkemelerin sivilleri yargılamayacağı kararına rağmen Demirtaş'ın askeri mahkemede yargılanmasının hukuksuzluk olduğunu söyledi.
"Türkiye'de Kürt sorunu vardır ve çözümü operasyonlar değildir" diyen Ayna şöyle devam etti: "Söylediklerimiz 85 yıllık resmi söylemlerin dışındadır. Bu nedenle kolay sindirilemiyor. Ama artık şu da bilinmeli ki, sürekli resmi kurumların hassasiyetlerini düşünerek her şeye katlanan Kürtler ve demokrasi kurumlarının sabır sınırları zorlanmaya başlıyor.
Çok kültürlülük, çok dillilik ve çok mezheplilik bu toprakların gerçeğidir. Siz yok sayınca yok olmuyor. Bu yüzden, yönetim ve idari yapıları buna göre şekillenmelidir. Üniter yapı içinde cumhuriyetin felsefesini demokratikleştirmeli ve idare yapılanmasını demokratik özerk bir yapıya kavuşturmalıyız."
Bugüne kadar değişik platformlarda Kürt sorununun çözümüyle ilgili olarak özerklik talebinde bulunan DTP'liler, dün ilk kez bu yöndeki taleplerini TBMM çatısı altında dile getirdi.
Bu arada, TSK'nın Kuzey Irak'a yönelik gerçekleştirdiği hava harekâtının kesilmesi amacıyla eylem kararı alan DTP, destek için Barzani ve Talabani'den randevu talebinde bulundu.

Kaynak:Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2025
23:32
Bingöl`de 558 Üniversite Öğrencisine İş İmkânı
Bingöl'de 558 Üniversite Öğrencisine İş İmkânı
Başvuruların başladığını bildiren Baycuman: 'Haftada azami 3 güne kadar günlük 7,5 saat olarak uygulanacak olan programlarda katılımcıların programa katılım sağlanan her bir gün için 1.083 TL cep harçlığı, genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri karşılanmaktadır.'
10.02.2025
23:30
Bingöl`deki bu tesisler bayram sonrası yıkılıyor
Bingöl'deki bu tesisler bayram sonrası yıkılıyor
Bingöl'de birçok spor aktivitesinin yapıldığı tesisler yıkılıyor. Yıkım ihalesinin bir aya kadar yapılması planlanıyor. İşte yıkılacak spor tesisleri…
10.02.2025
23:30
Bakanlıktan Valiliğe yazı! Her biri için belediyelere 71 bin 965 TL ceza
Bakanlıktan Valiliğe yazı! Her biri için belediyelere 71 bin 965 TL ceza
Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği yazıda, sahipsiz sokak hayvanlarının toplanmasının 2028'e ertelenemeyeceğini belirtti. Sokakta bırakılan her sahipsiz hayvan için belediyelere 71 bin 965 TL ceza uygulanacağını duyurdu.
10.02.2025
23:29
Bingöllü Sanatçı Dilan Gönül, TRT Müzik`te!
Bingöllü Sanatçı Dilan Gönül, TRT Müzik'te!
Dilan Gönül, 11 Şubat 2025 Salı akşamı saat 20.00'de TRT Müzik kanalında yayınlanan Doğudan Sesler programına katılacak.
10.02.2025
23:28
Zikte SÜRKAP`tan
Zikte SÜRKAP'tan 'Şiir Gönlü İhya Eder' Programı
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) 'Şiir Gönlü İhya Eder' isimli şiir dinletisi düzenleyecek.
10.02.2025
23:10
Yılmaz ailesinin mutlu günü! Cevdet Yılmaz`ın oğlu evlendi
Yılmaz ailesinin mutlu günü! Cevdet Yılmaz'ın oğlu evlendi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, oğlu Ferhat Yılmaz'ın Esra Alperen ile hayatını birleştirdiği özel günü coşku içinde kutladı. Cevdet Yılmaz, sosyal medya üzerinden teşekkür mesajı paylaşarak, bu özel günde yanlarında olan dostlarına minnettarlığını ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın