KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2025 Çarşamba
°C

Doğu-batı kardeşlik ameliyatı

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun daveti üzerine Bingöl'e gelen Prof. Dr. Önol, ilk olarak Bingöl Devlet Hastanesinde kritik ameliyat yapacak, ardından Kültür merkezinde halka açık konferans verecek.

Doğu-batı kardeşlik ameliyatı
17 HAZİRAN 2008 SALI 10:08
0
1433
0
AA aa
İstanbul Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Şefi Prof. Dr. Yavuz Önol, Doğu-Batı kardeşliğini pekiştirmek amacıyla Bingöl'de ameliyat yapacak. Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun daveti üzerine Bingöl'e gelen Prof. Dr. Önol, ilk olarak Bingöl Devlet Hastanesinde kritik ameliyat yapacak, ardından Kültür merkezinde halka açık konferans verecek.
Bingöl'e gelen Prof. Dr. Yavuz Önol, Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Dr. Cahit Şahin ile birlikte Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Dünyaca ünlü Prof. Dr. Önol'un Bingöl'e gelişi ile ilgili bilgi veren Vali Balkanlıoğlu, en zor ameliyatları başarıyla yapan dünyaca ünlü Önol'un, Doğu-Batı arasındaki kardeşliği pekiştirmek amacıyla Bingöl'e geldiğini söyledi.
“Önol'un başarısı dünyada ün yaptı”
Makamında gazetecilere Prof. Dr. Önol ile ilgili bilgi veren Balkanlıoğlu şunları söyledi: “Kendisi Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji klinik şefidir. Hocamız, aynı zamanda Uluslararası bir üne sahip profesördür. En zor ameliyatları başarıyla yapmasıyla tanınır. Yurt dışında tıpla ilgili kongrelere katılıp, oralarda konferanslar verir, seminerler verir. Tıbbi gelişmeleri sahasında günü gününe takip edip, bu konuda kendine özgün yöntemler geliştiren bir hocadır. Hocamızla biz İstanbul'da çalışırken, bir yurt dışı seyahatimiz olmuştu ve aynı oda da kalmıştık. Kendisini yakından tanıma şerefine erdik, hocamızda bizi tanıdı ve dostluğumuz, arkadaşlığımız devam ederken ben kendisine dedim ki ‘Hocam Bingöl'e gel, bizim Devlet Hastanesinde Başhekimimiz başta olmak üzere üroloji uzmanlarımız var. Bu arkadaşlarla Bingöl'de yapılması zor olan ve genlikle sevk edilen ağır vakaları birlikte ameliyat edin' dedim. Tabi bu sevk edilen hastaların birçoğu ürolojik rahatsızlıklardır. Bu üroloji vakaları ile ilgili birçok rahatsızlık var. Başta ağır vakalar olmak üzere hocamız burada birçok ameliyat yapacak. Hastane personeline çeşitli mesleki eğitimlerle seminerler verecek. Ayrıca Çarşamba günüde (yarın)  halka açık Kültür Merkezinde kendi sahası ile ilgili bir konferans verecek. Bu hocamızın Bingöl'e ilk gelişi. Ağır bir vaka gelirse hocamız her zaman yardıma hazır ve inşallah ağır vakalara da Hızır gibi yetişir. Kendisi aynı zamanda Gülhane Askeri Tıp Akademisyenlerindendir, emekli albaydır. Fakat mesleki yaşamını Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesinde halen aktif bir şekilde devam ettiriyor. Yarından (bugün) itibaren ameliyatlara başlıyor. İnşallah birkaç hastamız hocamızın elinden şifa bulacaklardır” şeklinde konuştu.
Şahin: “Hocamızın Bingöl'e gelişi bizi heyecanlandırdı”
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Dr. Şahin ise açıklamasında şunları söyledi: “Yavuz hocamızı büyük bir heyecanla Diyarbakır'dan alıp getirdim. Yavuz hoca, gerçekten dünyaca iyi sayılabilecek başarılı ameliyatlar yapıyor. Yurtiçinde ve yurtdışında ameliyatlara girmesi için özel uçaklarla alınıp götürülüyor. Yavuz hocanın Bingöl'e karşılıksız gelip bizi onure etmesi gerçekten büyük bir olaydır” dedi.
Önol: “Doğu-Batı kardeşliği için Bingöl'deyim
Vali Balkanlıoğlu ve Üroloji Uzmanı Dr. Şahin'in açıklamalarının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Prof. Dr. Önol, doğu ve batı arasındaki yakınlaşmayı sağlamak ve kardeşliği pekiştirmek için Bingöl'de olduğunu ifade etti.
Önol: “Bundan sonra inşallah Bingöl Devlet Hastanemizle bilgi alışverişinde bulunacağız. Bazı şeylerinde anlatılması lazım. Bu tür ameliyatları Türkiye'de ilk yapanlardan biriyim. Bir parola belirtmemiz lazım. Eğer biz bütün dünyada olmazsak, Türkiye'de olamayız. Bizim burada en büyük amacımız doğu-batı yakınlaşması ve doğu-batı kardeşliğidir. Çünkü doğudaki insanlar batıda farklı gözüküyor, batıdaki insanlarda doğuda farklı gözüküyor. Ayrıca bu coğrafyada yaşayan ve bütün dünyada bu coğrafya üzerinde yaşayan insanların bu coğrafyaya ihtiyacı var. Biz dünyanın öyle bir merkezindeyiz ki, bütün dünyanın bu coğrafya'ya ihtiyacı var, bütün dünyanın bu coğrafya üzerinde yaşayan insanlara ihtiyacı var. Biz kendi içimizde güçlendikten sonra, bütün dünyaya bir takım prensipler verecek güçte ve gelecekteyiz. Bunu dışarıya gidince daha iyi anlıyorsunuz. Bir insanın sorumluluğu ne kadar artarsa, vermesi gereken şeyde o kadar artar. Maalesef son yüz yıldır bu kültür, bizden yavaş yavaş uzaklaştırıldı. Makam ve mevkiiler farklı amaçlar için kullanılmaya başlandı. Şimdi ibre tekrar bu bahsettiğim şeye döndü. Aslında bütün bunlardan önce ben şunu ifade etmek isterdim. Biz buraya havadan gelmedik. Ben asker kökenli bir doktorum. Çok uzun yıllar GATA'da öğretim görevini yaptım. Buraya gelmemde Vakıf Müdürümüz ve hastanemiz başhekiminin katkısı oldu. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 

 

 

 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2025
14:35
Bingöl`de aranan 8 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 8 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, aranan 8 şüpheli yakalandı.
05.02.2025
14:23
Genç Devlet Hastanesi C grubuna yükseltildi
Genç Devlet Hastanesi C grubuna yükseltildi
D Gurubu Hastane statüsündeki Bingöl Genç Devlet Hastanesi C gurubu hastane statüsüne yükseldi. Bingöl İl Sağlık Müdürü Tatlı: 'Yapılan girişimler neticesinde Genç ilçemizde ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımız, birçok branşta sağlık hizmeti almaya başlayacaktır' dedi.
05.02.2025
13:27
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor
İŞKUR Gençlik Programı, üniversite öğrencilerine iş gücü deneyimi kazandırmak ve gelir desteği sağlamak amacıyla başlatıldı. Öğrenciler, haftada 3 gün çalışma fırsatıyla günlük 1083 lira ödeme alacak. Program, gençlerin istihdam piyasasına daha hazırlıklı girmelerini hedefliyor.
05.02.2025
12:20
Çitlekçi`den 30 kişiye 30 TOGG kampanyası başladı...
Çitlekçi'den 30 kişiye 30 TOGG kampanyası başladı...
Türkiye'nin sevilen markası Çitlekçi'nin 30'uncu yılında 30 TOGG kampanyası başladı. 3 Şubat- 31 Mayıs 2025 tarihleri arasında Çitlekçi Mağazacılıktan en az 500 TL alışveriş yapan 30 şanslı kişi, Türkiye'nin gururu son model TOGG'ların sahibi olma fırsatı yakalayacak.
05.02.2025
11:09
Otomobil ilanlarında yeni uygulama başladı
Otomobil ilanlarında yeni uygulama başladı
Ticaret Bakanlığınca taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden 'yetki doğrulaması' uygulaması bugün itibarıyla devreye alınırken, 1 Nisan'a kadar tanınan geçiş sürecinin ardından yetki belgesi bulunmayan oto galeri işletmelerince elektronik platformlara ilan girilemeyecek.
05.02.2025
10:55
'Aile Yılında' Ailelere ve Aileler İçin Çalışanlara Sahip Çıkılmalı'
Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, 2025 yılının devlet tarafından 'Aile Yılı' olarak ilan edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, aileyi koruyan ve güçlendiren düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın