KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Dışarıdaki bingöllüleryatırım yapsın

Hafta sonu bir dizi gezi ve incelemeler yapan Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yapılacak havaalanı ve doğal gaz hizmetleri ile Bingöl ekonomisinin ivme kazanacağını ifade ederek, Bingöl dışında yaşayan işadamlarına Bingöl'e yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Dışarıdaki bingöllüleryatırım yapsın
14 TEMMUZ 2011 PERŞEMBE 08:45
0
2233
0
AA aa

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer,hafta sonu ziyaretlerine devam etti. 9 Temmuz Cumartesi günü Bingöl Belediyesi'ne ait sebze halini ve organize sanayisini ziyaret eden Vali Güvençer, esnafla bir süre görüşerek sorun ve önerilerini dinledi.

 
Bingöl Yaş Meyve ve Sebze Hali esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını dinleyen Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, esnafların çalışmaları, işlerinin durumu ve meyve sebzelerin fiyatları ile ilgili bilgiler aldı.
 
Cumartesi günü gerçekleştirilen ziyarette, Vali Güvençer ilk olarak dükkanları gezdi. Esnaflardan işlerin durumu, nasıl çalıştıkları, meyve sebzelerin üretildiği yerler ve fiyatları konusunda da bilgiler alan Vali Güvençer, esnaflara hayırlı kazançlar dileğinde bulundu.
 
Daha sonra da hal çalışanları ile bir araya gelen Güvençer, personelle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
 
Hal ziyaretinin ardından yeni yapılan organize sanayideki işletmeleri gezerek üretim yapan işletmeleri yerinde inceleyen Vali Güvençer,çalışanlarla sohbet ederek öneri ve sorunlarını dinledi.
 
Organize sanayi sekretaryasını yürüten Hüseyin Bektaş,konu ile ilgili olarak Vali Güvençer'i bilgilendirdi. Bektaş; 72 hektar üzerine kurulu olan organize sanayinin içinde 37 parsel mevcut olduğunu, 21 firmanın fabrika inşaatlarının yapıldığını, 6 firmanın da üretim yaptığını aktardı.
 
Önceki yıllara ait yol, su, elektrik ve telefon gibi altyapılarında arızaların meydana geldiğini söyleyen Bektaş; bu sorunlar için 2 milyon 500 bin TL ayrıldığını ve ihalelerin bir kısmının yapıldığını söyledi. Organize sanayisi tamam olduğunda burada gıda, beton elementleri, demir çelik ve çivi üretimi, plastik fabrikaları, un fabrikaları, boru fabrikalarının olacağını ve en az 1000 kişinin çalışacağını da ifade etti.
 
Vali Güvençer, Bingöl ilinin bakir bir alan olduğunu, saklı kaynakların harekete geçirilmesiyle üretimin artacağını ve buna bağlı olarak istihdamın artacağını belirterek, batı illerinde yaşayan Bingöllü işadamlarınınkendi illerine geri dönüş yapacaklarını söyledi.
 
Bingöl'ün konumu itibariyle Ortadoğu pazarına yakınlığı nedeniyle üretilen mal ve hizmetin ihracata konu olabileceğini belirten Güvençer,  yapılan havaalanı ve gelecek doğal gaz hizmetiyle ekonomik faaliyete ivme kazandırılarak Bingöl dışında yaşayan İşadamlarını Bingöl'e yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın