KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Diktatörlüğü inşa edecekler

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Kenan Evren'in darbe anayasası aynı kalacak, darbe anayasasında 3-4 maddeyi değiştirip, Evren'in darbesinin üstüne Erdoğan'ın diktatörlüğünü inşa edecekler” dedi.

Diktatörlüğü inşa edecekler
14 EKİM 2016 CUMA 20:39
0
1806
0
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Hükümetin gündeminde Türkiye'yi krizden kurtarmak değil, tam tersine krizi daha da derinleştirecek başkanlık sisteminin bulunduğunu ileri süren Baluken, şunları söyledi: “Başkanlık, diktatörlük gündemini Türkiye halklarına dayatmaya çalışıyorlar. Bunun kabul edilemez olduğunu vurgulamak istiyoruz. Ülke neredeyse batma noktasına geldi bunların derdi ülkenin bu noktadan çıkıp çıkmaması değil, Erdoğan'ın tek adam rejimini kurup kurmaması. Başımızdaki bütün felaketlerin sebebi Erdoğan'ın diktatörlük, başkanlık hevesidir.”

Baluken, “AKP'nin demokratik anayasa gibi kaygısı yok, diktatörlük anayasasını nasıl oluşturabilirizin tartışmasını yürütüyorlar. Kenan Evren'in darbe anayasası aynı kalacak, darbe anayasasında 3-4 maddeyi değiştirip, Evren'in darbesinin üstüne Erdoğan'ın diktatörlüğünü inşa edecekler. Darbe anayasasının enkazının üstünden bir diktatörlük inşa ederek bunu Türkiye halklarına dayatmaya çalışıyorlar. Ne darbe anayasası ne diktatörlük anayasası. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu şey sivil, demokratik bir anayasadır” dedi.

“CHP VE MHP ÇANAK TUTUYOR”

“MHP ve CHP'nin pozisyonu da buna çanak tutuyor” diyen Baluken, “Her iki parti de seçim dönemlerinde HDP'yi ‘ver özerkliği al başkanlığı' pazarlığı yapmakla suçluyorlardı. Ama bugün ortaya çıktı ki hem Sayın Bahçeli hem Sayın Kılıçdaroğlu 'ver genel başkanlık koltuğunu al başkanlık koltuğunu' pazarlığını yapıyor” diye konuştu.

Baluken, MHP kurmaylarının 3 gündür açıklama yaparak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söylediklerini toparlamaya çalıştığını savunarak, “Ancak tablo net, genel başkanlık taahhüdüne, Erdoğan'a diktatörlük koltuğunu vadeden pozisyona Bahçeli ve MHP gelmiştir. Böyle değilse ikinci ihtimal prompteların karışmasıdır. Prompter üzerinden konuşan iki lider var, biri Erdoğan biri Bahçeli. İlginçtir sanki Bahçeli konuştuğunda Saray'ın prompterinden konuşuyor. Bir pazarlık, anlaşma yoksa MHP camiası prompter karışıklığı, kumpas var mı diye araştırsın” ifadelerini kullandı.

BOZDAĞ HAKKINDA GENSORU VERİLECEK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın “Türkiye'de fiili olarak rejim değişikliği zaten gerçekleşmiştir” dediğini ifade eden Baluken, fiili rejim değişikliklerinin ancak darbe dönemlerinde olacağını, Bozdağ'ın darbe tanımında bulunduğunu savundu.

Baluken, “Hukuk devletinin adalet mekanizması kendisine teslim edilmiş birisi Türkiye'de yasaların ve anayasanın devreden çıktığını, fiili bir rejim değişikliğini yaşandığını söylüyor. Minareyi diktatörlük hesabı olanlar çalmış, kılıfı Adalet Bakanı uyduruyor. Adalet Bakanı derhal istifa etmesi gerekir. Adalet Bakanı istifa etmezse Meclis yoluyla düşürülmesi için gensoruyu gündeme getireceğiz. Haftaya gensoruyu Meclis gündemine getireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun AK Partili başkanı ve bazı üyelerinin FETÖ mensubu olduğuna dair iddialar bulunduğunu” belirten Baluken, “Komisyonun bu başkanı, bileşeniyle hiçbir şeyi açığa çıkaracak bir çalışma yapamayacağı nettir. Hakikatleri Araştırma ve Yüzleşme Komisyonu kurulmalı, bütün darbeler araştırılmalı” dedi.

Baluken, kurulacak Hakikatleri Araştırma ve Yüzleşme Komisyonunun da terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı da dinlemesi gerektiğini söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın