KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Desteklemede 30 haziran son gün

Sevinç: “Makine alımlarının hibe desteği kapsamındaki tutarının yüzde 50'si proje sahibi tarafından, yüzde 50'si hibe desteği olarak karşılanacaktır. Son gün 30 Haziran”

Desteklemede 30 haziran son gün
27 HAZİRAN 2009 CUMARTESİ 16:15
0
1246
0
AA aa
Çiftçilere tarımsal alet ve ekipman alımlarında yüzde 50 hibe desteği verileceğini hatırlatan Tarım İl Müdürü Namet Sevinç, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında başvuru süresinin daha önce 1 ay uzatıldığını ve 30 Haziran'ın müracaatlar için son gün olduğunu söyledi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında belirlenen iller dahilinde kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katlı sağlamak için, belirlenmiş makine ve ekipman alımlarını desteklemek amacıyla uygulamaya konulduğunu ifade eden Sevinç: “Bakanlığın Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticilere verdiği hibe desteğinden yararlanmak isteyenler için müracaatlar 30 Haziran Salı günü sona erecek” dedi.
Projenin amacının tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu belirten Sevinç: Çiftçilerin modern tarıma yönlendirilmesi amacıyla Bakanlıkça uygulamaya konan makine ekipman desteği projesinden ilimize 263 bin TL ödenek ayrıldı. Ürünlerin daha kaliteli olması ve pazar isteklerine uygun üretim yapılması bu makinelerle mümkün. Üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası rekabet edebilir duruma getirmek için teknolojik gelişmelerden yararlanmak gerekiyor. Makine ve ekipmanlarının desteklenmesi programı kapsamında,  Makine alımlarının hibe desteği kapsamındaki tutarın yüzde 50'si proje sahibi, yüzde 50'si hibe desteği olarak karşılanacaktır. Başvuruda bulunmak isteyenlerin İl Müdürlüğümüze projeleri ile birlikte başvurmaları gerekmektedir. Başvuru formu ve uygulama rehberi www.tedgem.gov.tr adresinde elektronik olarak edinilebilir. İl Müdürlüğümüz Destekleme Şube Müdürlüğü bünyesinde İl Proje Yürütme birimi oluşturulmuştur. Bu birim projelerin her aşamasında yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yol gösterecek ve sorularına cevap olacaktır” şeklinde konuştu.
Yüzde 50 hibe desteği kapsamına giren makineler şunlar:
Anıza direkt ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, basınçlı sulama sistemi, canlı balık nakil tankı, çayır biçme makinesi, çeltik fide dikim makinesi, el traktörü, file sistemi, güneş kolektörü, hububat harman makinesi, lazerli tesviye aleti, mısır hasat tablası, mibzer, motorlu tırpan, pamuk toplama makinesi, pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi, pülverizatör, rüzgar makinesi, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, soğuk hava tesisatlı taşıma aracı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, tambur filtre, taş toplama makinesi, toprak frezesi, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi.

Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın