KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mart 2026 Perşembe
°C

Ders çalışmak için zirveye çıkıyorlar!

Adaklı ilçesine bağlı 60 haneli köyde internet çekmediği için 50'e yakın öğrenci eğitim öğretim hakkından mahrum kalıyor. Öğrenciler ders çalışmak ve ödevlerini yapmak için 2 kilometre yürüyüp yüksek dağa çıkıyor.

Ders çalışmak için zirveye çıkıyorlar!
24 ŞUBAT 2021 ÇARŞAMBA 16:04
2
2747
2
AA aa

Adaklı ilçesine bağlı 60 haneli köyde internet çekmediği için 50'e yakın öğrenci eğitim öğretim hakkından mahrum kalıyor. Öğrenciler ders çalışmak ve ödevlerini yapmak için 2 kilometre yürüyüp yüksek dağa çıkıyor.

Köylüler, 4 yıl önce yaptırılan ve yüzde 90'nı tamamlanan baz istasyonun biran önce hizmete açılmasını bekliyor.

Erbaşlar köyü muhtarı Nurettin Tüz, şunları söyledi:

"Bölgemizde internet ve cep telefonlarının daha sağlıklı Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığının evrensel projesi kapsamında 2017 yılında köyümüzde baz istasyonu kurulması için çalışma başlatıldı. Baz istasyonun yüzde 90'ı tamamlanmıştır. Enerjisi ve her şeyi tamamlandı sadece bir cihaz takılacağını söylediler. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen istasyon faaliyete geçmedi."

Baz istasyonu için kurulan 50 metre yüksekliğinde direğin uçunda ışık olmadığı için hava araçları için de tehlike arz ettiği uyarısında bulunan Tüz, sorunlarının biran önce giderilmesini istedi.

Tüz, "Özellikle pandemi döneminde köyde bulunan ilk orta ve yükseköğrenim öğrencileri zorlu kış şartlarında ödev ve derslerini işlemek için 2 kilo metre dağa tırmanmak zorunda kalıyor." diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81429)
26 Şubat 2021 Cuma 04:40
Egitimde hicbir zaman firsat esitligi olmamistir maalesef. Ustelik simdi bu makas cok daha fazla aciliyor. Sevgiler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81416)
25 Şubat 2021 Perşembe 10:41
Eğitimde fırsat eşitliği var ama idarecilerin basiretsizliği eşitliği eşitsizliğe eviriyor bu çocuklara yazık değil mi oraya bir baz istasyonu kuramayacak kadar aciz mi bu devlet
05.03.2026
02:42
Bingöl`de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
Bingöl'de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
6 Şubat 2023'te meydana gelen 2023 Kahramanmaraş Depremleri sonrası Bingöl'de riskli olduğu belirlenerek yıkılan 4 okulun yeniden yapımı için ihale ilanları yayımlandı. İhaleler mart ayı sonunda gerçekleştirilecek.
05.03.2026
02:02
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Yakın zamanda Devlet Su İşleri 94. Şube Müdürlüğü arsasını alan Bingöl Belediyesi, bu kez Bingöl-Muş yolu üzerindeki Et ve Süt Kurumu bahçesindeki yaklaşık 40 dönümlük arsayı satın aldı.
05.03.2026
02:01
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte eşel mobil sistemine geçildi. Petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı artışların yüzde 75'i ÖTV'den karşılanacak.
05.03.2026
02:00
Ramazan`da İstanbul`dan Bingöl`e Gönül Köprüsü
Ramazan'da İstanbul'dan Bingöl'e Gönül Köprüsü
İstanbul'da yaşayan Bingöllü iş insanı Umut Övün ve gönül dostları tarafından Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan gıda yardımı, Bingöl merkez ve Genç ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
05.03.2026
02:00
Bingöl`de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 39 ayrı dosyadan toplam 36 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
05.03.2026
01:58
Bingöl Umut Kervanı`ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Şubat ayında 1.036 aileye 1 milyon 185 bin 448 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye gönderilen destekle birlikte toplam yardım tutarı 2 milyon 450 bin 848 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın