KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Depremzedeler evlerine kavuştu

Bingöl’ün Genç ilçesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan konutların hak sahipleri çekilen kurayla evlerine kavuştu.

Depremzedeler evlerine kavuştu
11 TEMMUZ 2017 SALI 04:01
0
2010
0
AA aa

2010 yılında meydana gelen Elazığ-Karakoçan depreminde Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı köylerde evleri hasar gören depremzedeler için kura çekimi yapıldı.

Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürvekili Mehmet Emin Taş, depremde Genç ilçesine bağlı Gerçekli, Sırmalıova, Eskibağ, Alaattin ve Balgöze köylerinde 64 evin ağır hasar gördüğünü anımsattı.

Taş, “Hasar tespit raporunun ardından AFAD, evleri yıkılan afetzedeler için merkez Yenişehir Mahallesi Telyin mevkiinde geçtiğimiz yıl 4 bloktan oluşan toplam 64 adet afet konutunun yapımına başlamıştı. Yapımı biten konutların hak sahipleri ise noter huzurunda kura çekilen kura ile belirlendi” diye konuştu.

Bölgenin birinci derece deprem kuşağında yer aldığına dikkat çeken Taş, “Yapımını gerçekleştirdiğimiz konutlar afet konutlarıdır. İlimiz afetler konusunda özellikle deprem afeti noktasında Doğu Anadolu fay hattı ile Kuzey Anadolu fay hattının kesişme sahasında bulunması hasebiyle birinci derece deprem kuşağında yer almaktadır. İlimizde geçmişte acı sonuçlar doğuran depremler olduğu gibi gelecekte de depremler olacaktır. Depreme hazırlıklı olmalıyız. Bizlere bu noktada düşen depreme dayanıklı yapılar inşa ederek, ilimizin yapı stokunu depreme dayanıklı hale getirmektir” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın