KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Depremzedeler bayramı konteynerlerde geçirdi

Bingöl'de 14 Haziran'da yaşanan 5,7 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören depremzedeler, Kurban Bayramı'nı geçici olarak yaşamlarını sürdürdükleri konteynerlerde geçirdi.

Depremzedeler bayramı konteynerlerde geçirdi
03 AĞUSTOS 2020 PAZARTESİ 21:46
0
1719
0
AA aa

Merkez üssü Karlıova ilçesi olan, güvenlik korucusu Cengiz Pullu'nun şehit olduğu, 35 kişinin yaralandığı depremin yaralarının sarılması için ilgili bakanlıklar öncülüğünde başlatılan çalışmalar sürüyor.

Depremden etkilenen Karlıova, Yedisu ve Adaklı ilçe merkezleri ile bağlı köylerde depremden etkilenen vatandaşlar geçici olarak barındıkları konteynerlerde Kurban Bayramı'nı kutladı.

"İnşallah konteynerde geçireceğimiz son bayram olur"

Yedisu ilçesinin Elmalı köyü muhtarı Metin Külüğ, köylerinde 32 konteyner kurulduğunu söyledi.

Vatandaşların bir kısmının yaylada olduğunu bir kısmının da konteynerde yaşadığını anlatan Külüğ, "Konteynerler devletimiz tarafından kurularak, vatandaşın hizmetine sunulmuştur. Vatandaşlarımız konteynerde bayramı geçirecek. İnşallah en kısa zamanda kalıcı konutlarımız yapılır ve konteynerde geçireceğimiz son bayram olur. Bu konuda devletimize güveniyoruz. Bu vesile ile tüm Müslümanların bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Doğan Adıbeli, depremde evleri yıkıldığı için eşi ve 3 çocuğuyla devletin verdiği konteynerde yaşamaya başladıklarını belirtti.

Bayramı konteynerde geçirdiklerini anlatan Adıbeli, devletten en kısa sürede evlerinin yapılmasını beklediklerini kaydetti.

Eşi Serdan Adıbeli de ilk defa evlerinden ayrı yaşadıkları için bayramı biraz buruk geçirdiklerini ifade etti.

Devletin desteği ile bir sonraki bayramı evlerinde geçirmeyi umut ettiklerini aktaran Adıbeli, herkesin bayramını kutladı.

Hasan Alavi (91), eşiyle köye yerleştiğini, depremde evlerinin yıkıldığını, eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini, konteynerde hayata tutunmaya çalıştıklarını anlattı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu çok sevdiğini belirten Alavi, "Bizim yerimiz yok. Bize bir konut yaparlarsa seviniriz. Ben ve eşim hastayız. Kışı konteynerde geçiremeyiz." diye konuştu.

"Allah devletten razı olsun, bizi konteynere yerleştirdiler"

Karlıova'nın Kaynarpınar köyünde konteynerde yaşayan Çelebi Kahraman ise depremde evinin yıkıldığını, eşyalarının enkaz altında kaldığını söyledi.

Kahraman, "Allah devletten razı olsun, bizi konteynere yerleştirdiler. İlk defa bayramımızı konteynerde kutluyoruz. Çok şükür can kaybı yok. Eşya gitmiş, sağlık olsun. Her şey yerine gelir. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın." dedi.

Eşi Naciye Kahraman da 60 yaşında olduğunu, bugüne kadar böyle bir felaket yaşamadığını belirtti.

Kahraman, "Allah'tan gelen bir şey. Çok şükür dışarıda değiliz. Bayramı burada geçiriyoruz." diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın