KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2026 Pazar
°C

'Depremi göz ardı ederek bina yapmak vatan hainliğidir'

Bingöl'ün deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Vali Ekinci: 'Bingöl'deki deprem gerçeğini bir şekilde göz ardı ederek burada inşaat yapmak, inşaat yaptırmak, bu kontrolleri yaparken göz ardı etmek hakikaten açık ve net olarak söylüyorum belki birilerinin kalbi kırılacak ama vatan hainidir.'

`Depremi göz ardı ederek bina yapmak vatan hainliğidir`
21 AĞUSTOS 2020 CUMA 16:45
1
1840
2
AA aa

Bingöl'de dağ keçilerinin avlanma ihalesi için gerekli kurumlara görüşlerini ilettiklerini söyleyen Vali Kadir Ekinci, iptal olmasından yana olduğunu söyledi.

Vali Ekinci; “Dağ keçilerinin ihalesinin iptal edilmesi konusunda ilgili yerlere biz de görüşümüzü ilettik. İnşallah iptal olur. En azından sayıyı olabildiğince minimize ettik. Her yerin özel durumları da var. Birçok yerde diğer avlar serbest olmasına rağmen biz birçoğunu yasakladık. Ava açık olması gereken birçok noktada biz avları yasakladık” dedi.

Bingöl'de fay hattının geçmediği nokta olmadığını söyleyen Vali Kadir Ekinci, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Afet öncesinde alınması gereken tedbirlerle ilgili çok ciddi çalışmalar var. Burada bakanlığımız özellikle deprem riski yüksek olan Bingöl'ün de dahil olduğu 6-7 ilde özel çalışmalar var. Sayın bakanımızın başkanlığında ilerliyor bu süreç. Bingöl hepinizin bildiği gibi 2 fay hattının kesiştiği bir nokta. Burada her daim deprem riski var. Vatandaş, kamu haricinde kendi kendini denetleme kabiliyetini geliştirebilmelidir. Kamu elbette birçok noktada destek olmalıdır, şüphesiz. Bingöl'deki deprem gerçeğini bir şekilde göz ardı ederek burada inşaat yapmak, inşaat yaptırmak, bu kontrolleri yaparken göz ardı etmek hakikaten açık ve net olarak söylüyorum belki birilerinin kalbi kırılacak ama vatan hainidir. Bingöl her an 7,5 gibi şiddetinde bir depremle karşı karşıya kalabilecek bir il. Neredeyse fay hattı geçmeyen nokta yok bizim. Uzmanların uyarısına göre deprem üretmeye müsait fay hatlarıdır. Dolayısıyla böyle bir ilde takdir edersiniz ki tüm yapılar depreme dayanıklı olmak durumundadır. Özellikle Bingöl'de 2003 depreminden sonra çok önemli tedbirler alınmış zaten. 2003'den sonra yapılan yapılar çoğunluk olarak sağlam yapılar. Ondan dolayı biraz daha şanslıyız ancak o depremde ağır hasarlı olmasına rağmen yada hasarlı olmasına rağmen hasarsız gösterilmiş binalar da var. Bu içler acısı bir durumdur.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61278)
22 Ağustos 2020 Cumartesi 12:57
Birde yapılara bakın iki yanyana yapılmış bina biri 3 kat biri 5 kat bunu nasıl izah edeceksin...Adam gibi yap 10 kat yap diyen yok ...TOKİ çarşıda 11 kat yapmış bunu neyle ve nasıl izah edeceksiniz beyler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61271)
22 Ağustos 2020 Cumartesi 01:17
Sayin valimiz bu depreme karsi dayaniksiz binalar sorununu cozse cozse siz cozersiniz. Yazik onca insanimiz tedbirsizlikten hayatini kaybediyor, kamu perisan oluyor, dunya kadar devlet butcesi bosu bosuna heba ediliyor. Sadece bu son Karliova depremi icin daha bir temel bile kazilmadan kac milyon tl harcanmis acaba, yazik degil mi milli servetimize? O paralarla yeni bir karliova insa edilirdi..
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın