KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Deprem riski fazla

Japon Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki; Bingöl'ün deprem riski en fazla olan şehirlerden biri maalesef dedi.

Deprem riski fazla
12 NİSAN 2018 PERŞEMBE 23:25
4
2243
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile İş Sağlığı ve Güvenliği tarafından “İnşaat, Deprem, İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu konferans düzenlendi. 

Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Japon Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki konuşmacı olarak katıldı. Konferansa Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Ciftçi ve Prof. Dr. Hakan Olgun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Y. Erdoğan, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayati Yüksel, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü, İnşaat Mühendisleri Odası Bingöl Temsilciliği üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Bingöl'ün deprem gerçeğine değindi. Bingöl'ün her zaman deprem riski olan bir şehir olduğunu ve olmaya devam ettiğini belirten Prof. Dr. Solmaz, öğrencilerin Yoshinori Moriwaki gibi alanında güzel işler yapmış birinden istifade etmesinin son derece faydalı olacağını vurguladı.

Konferansta son derece önemli bilgiler aktaran Moriwaki, deprem büyüklüğü, deprem şiddeti, Türkiye'de ve Japonya'da meydana gelen depremlerin istatistikleri, sebep olduğu sonuçlar ve benzerlikler ile farklılıklarının yanı sıra yer kabuğu hareketleri, Türkiye ile Japonya arasındaki yapı farkları ve depreme hazır olmak gibi konularda katılımcıları ve öğrencileri bilgilendirdi.

Bingöl deprem tehlikesi en fazla olan şehirlerden biri

Konuşmasına Türkiye'nin son yıllarda gerek yurt içinde gerekse uluslararası arenada inşaat sektörünün en önemli aktörlerinden biri olduğunu belirterek devam eden Moriwaki, “Eskiden en uzun asma köprüler denince akla ilk Japonya gelirdi. 2023 yılında ise dünyanın en uzun asma köprüsü Türkiye'de inşa edilecek” dedi.

AFAD tarafından yayınlanan 2018 yılı deprem haritasının üzerinden Bingöl'ün deprem tehlikesini dinleyenlere aktararak, depreme karşı yapılabilecekleri sıralayan Moriwaki, “Özellikle iki fay hattının kesişim noktasında bulunan Bingöl yakın bir tarih diyebileceğimiz iki deprem gördü. Bu depremlerde insanların depreme ne kadar hazırlıksız olduğu görüldü. Bina tasarımlarında ve yapımlarında deprem tehlikesi göz önüne alınmadığını gördük. Binalarda yapılan ucuz, yanlış kolon ve kiriş sistemleri, binaları daha da dayanıksız yapmaktadır. Binalar yapılırken farklı bağlantılar sağlanarak demirle güçlendirilmesi gerekiyor. Olası bir depreme hazırlıklı olmak için de şimdiden hazırlıklı olmamız gerek. Bu önlemleri almak için de sizin gibi mühendis arkadaşlara çok büyük görev düşüyor. Sağlam binalar yapmamız gerekir” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24666)
13 Nisan 2018 Cuma 16:55
Ne kadar deprem eğitimi verirseniz verin, ilgili yönetmeliklere uygun yapılmayan binalar depremde yine yıkılacak ve yine insanlarımız ölecektir. yapı denetim firmaları, inşaat işini alan şirket, müteahhit, taşeronlar ve mühendisler işlerini yönetmeliklere uygun yapmadıkları müddet çök-kapan-tutun hareketi de bir işe yaramayacaktır. Ülkemizde bilhassa ilimizde son yıllarda yapılan binalar inşaAllah depreme dayanıklıdır. Çünkü ilimiz gerçek manada merkezi deprem bölgesidir. 2003 Çeltiksuyu köyünde yönetmeliklere uygun bina yapmadıkları için 10 larca öğrencimiz evladımız hayatını kaybetti. UNUTMA
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın