KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Deniz feneri'nden karalamaya yanıt

Son günlerde, özellikle bazı basın yayın organlarında, Derneğimiz ismi etrafında bir tartışma oluşturularak, halkımızın Deniz Feneri'ne olan sarsılmaz güven ve umut duyguları yıpratılmaya çalışılmaktadır.

Deniz feneri`nden karalamaya yanıt
19 MAYIS 2007 CUMARTESİ 17:17
0
1047
0
AA aa
Deniz Feneri Derneği, kendilerine yönelik suçlamaların güveni sarmasmaya yönelik olduğunu belirterek bir basın açıklaması yayınladı. Gazetelere ilan vererek mağduriyetini dile getiren Deniz Feneri Derneği'nin yaptığı basın duyurusunun tam metni:

Son günlerde, özellikle bazı basın yayın organlarında, Derneğimiz ismi etrafında bir tartışma oluşturularak, halkımızın Deniz Feneri'ne olan sarsılmaz güven ve umut duyguları yıpratılmaya çalışılmaktadır.  

Almanya'da faaliyet gösteren Avrupa Deniz Feneri e.v. isimli kuruluşa yönelik Alman makamlarının yürüttüğü soruşturma bahane edilerek ve söz konusu kuruluşla isim benzerliğimizden yola çıkılarak, Deniz Feneri Derneğimiz haksız ithamlarla suçlanmakta, mesnetsiz ve bir kampanyanın hedefi kılınmak istenmektedir.

Bu gelişmeler karşısında, şu hususları Türk Milleti'nin dikkatine sunmak isteriz:

Deniz Fener Derneği, 1998 yılında insani yardım yapmak ve yoksullukla mücadele etmek için kurulmuştur.
Israrla ve inatla yardım çalışmalarında sadece yoksulluk unsuruna ihtimam göstermekte, başta ülkemiz olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun açlık, kıtlık, doğal afetlerin yaşandığı her coğrafyaya bağışçıları ile gönüllülerinden aldığı cesaret ve teşvikle koşmakta, dünyanın dört bir yanında, başta Ulusüstü kuruluşlar olmak üzere pek çok Sivil Toplum Örgütü ile işbirliği yapmakta, ülkesini ve bayrağını en güzel şekilde temsil etmektedir.

Yoksullukla mücadelede birlikte çalıştığı kuruluşlarla olan ilişkilerinde, sadece insani yardım temelli bağlantılar kurarak her türlü tartışma yaratacak yaklaşımlardan uzak durmaktadır.
Gözü yaşlı, gönlü kırık, yoksulluğun pençesinde inim inim inleyen milyonların derdini, insaf sahibi, cömert, sevgi dolu her kalbe ulaştırarak, toplumdaki yoksulluk yangınını bir nebze olsun söndürmek için gecesini gündüzüne katmaktadır.
Çalışmalarıyla pek çok sivil toplum kuruluşuna örnek olan Deniz Feneri Derneği yurtdışındaki sivil toplum kuruluşlarından İçişleri Bakanlığı'nın izinleri çerçevesinde bağış kabul ettiği gibi kaynaklarının yetmediği projelerde bilgilerini paylaşmış ve Almanya'da kurulu bulunan Avrupa Deniz Feneri e.V.'den de aynı prosedürler çerçevesinde destek almıştır.
Deniz Feneri Derneği; ülkemizin içinden geçmekte olduğu siyasi süreç ve ısınan politik ortamda günlük ideolojik kavgalarına ve siyasi amaçlarına alet etmek isteyenlerin kuru gürültü ve iftira kampanyaları ile yoksula uzanan eli yaralamaya çalışanların tehdit ve yıldırma çabalarına asla aldırmayacaktır.

Deniz Feneri Derneği'nden her ay yardım alan on binlerce gözü yaşlı gönlü kırık insanımıza yardım ulaştırılmasının engellenmesi anlamına gelen bu asılsız iddiaları yayanları hem milletimiz affetmeyecek hem de bu davranışları tarihte “yoksulu sevmeyenler” olarak anılmalarına sebep olacaktır.

Yoksullukla mücadelemizde dokuz yıldır bizi destekleyen, azdan az, çoktan çok vererek merhametini emanet etmiş cömert bağışçılarımız, fedakâr gönüllülerimiz müsterih olun. Bu nehrin yoksula ulaşmayan tek damlası, heba edilen tek bir yudumu yoktur. Biz, gece gündüz demeden kör kuruşun hesabını yapıyor, sizin başınızı öne eğdirmeyip, gönlünüze en ufak bir şüphe düşürmeyecek bilinçle hareket ediyor, çalışmalarımızı daha yüksek azim ve gayretle sürdürüyoruz.

Yeryüzünde son yoksula ulaşıncaya kadar çalışacağız.

KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR
DENİZ FENERİ DERNEĞİ

DENİZ FENERİ DERNEĞİ:
 Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernektir.
 Türkiye'nin ilk ve tek ISO 9001 kalite belgesine sahip yardım kuruluşudur.
 Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi'ne (ECOSOC) Özel Danışman Statüsü'nde üyedir.
 BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile çalışmalar yapmaktadır.
 Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) ile işbirliği yapmaktadır.
 Uluslararası Kızıllhaç ve Kızılay Federasyonu Afet Müdahale Prensipleri'ni (Code of Conduct) imzalamıştır.
 Resmi makamların yapmakta olduğu sürekli denetimlere ilave olarak uluslararası bağımsız denetim kuruluşunca da denetlenmektedir.
 Deniz Feneri Derneği INPACT INTERNATIONAL TÜRKİYE tarafından denetlenmektedir.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın