KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Demokrasi nöbeti tutulacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Ülke çapından 81 ilde birçok faaliyet yapılacak. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla demokrasi nöbeti başlatılacak. 15 Temmuzun unutulmaması ve unutturulmaması büyük önem arz ediyor” dedi.

Demokrasi nöbeti tutulacak
04 TEMMUZ 2017 SALI 23:01
0
1945
0
AA aa

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde basın mensuplarına açıklama yaparak, "Milletin birinci gündemi 15 Temmuz'un kahramanlık ruhunu yaşatmaktır" dedi.

15 Temmuz haftasına değinen Kalın, "15 Temmuzla ilgili yaklaşık bir hafta sürecek etkinlik programı hazırlandı. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın sevk ve idaresinde bu programlar hazırlandı. 15 Temmuz şehitleri unutturulmamalı ve unutmamalı. 15 Temmuz'un ruhuna, manasına ve maneviyatına uygun programlar hazırlanıyor. Temel vurgumuz demokrasi için, bağımsızlık için vatan için sokağa çıkan şehitlerimiz aziz hatırasını yaşatılması gazilerimizin bütün ihtiyaçlarının karşılanması ve millet için yaşadığımız bu hain darbe girişiminin unutulmaması unutturulmaması. 15 Temmuz'da Türk milleti büyük imtihan vermişti. Modern siyasi tarihinde bir milletin elinde bayrağı ve göğsünde imanıyla darbeyi püskürttüğü vaki değildir. Bu açıdan bakıldığında demokrasi tarihine altın harflerle yazılmış bir hadiseyi anacağız. Hüznümüz var şehitlerimiz var. Ama büyük bir kahramanlık var. Bir dizi faaliyet yapılacak. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bir dizi faaliyet gerçekleşecek. Mecliste özel oturuma katılacak. Ankara ve İstanbul'da bir dizi faaliyetler olacak. Cumhurbaşkanımız bir kısmına katılacak. Bir noktanın altını çizmiş olalım. 15 Temmuz şu anda milletin temel gündemidir. Bu da hem FETÖ'ye, PKK'ya, DEAŞ'a ve diğer terör örgütlerine karşı ortak mücadele azminin sergilenmesi olacak. İstanbul'da ve Ankara'daki anıtların da açılışları gerçekleşecek. Ülke çapından 81 ilde birçok faaliyet yapılacak. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla demokrasi nöbeti başlatılacak. Kendisi de katılacak bu nöbete. 15 Temmuz'un unutulmaması ve unutturulmaması büyük önem arz ediyor. Türkiye'nin içinden ve dışından çeşitli yapay gündem oluşturma çabalarına karşı bizim 15 Temmuz gündemini tekrar tekrar hatırlamamız gerekiyor. " dedi. AK Parti yöneticilerinin PKK Terör örgütü tarafından katledilmesine değinen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, " PKK terör örgütüyle mücadelemiz devam ediyor. AK Parti yöneticileri PKK Terör örgütü tarafından şehit edilen katledildi Şehadet makamına ulaştılar milletimizin başı sağ olsun. Siyasetçiler yönelik bu saldırılan PKK Terör örgütünün gerçek yüzünü gösteriyor. Türkiye'yi terör örgütleriyle mücadelede eleştirenler aslında bu hadiseler yaşandığını ne düşünüyor diye sormamız gerekiyor. Avrupa'da, Amerika'da ya da başka yerlerde PKK Terör örgütüne mücadeleye yönelik Türkiye karşı eleştiri getirenler, bu katliamlar karşısında sessiz kalmaları ayrıca bir not olarak düşmek gerekir. Bu aslında terörle mücadele ikiyüzlü bir tutum içerisine olduğunu teyit eden hazin bir durumu gösteriyor. Onlar ne derse desinler terörle mücadele etmeye devam edeceğiz. Herhangi bir geri adım atmamız söz konusu değil" dedi.

15 Temmuz haftasının ne zaman başlayacağının sorulması üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "15 Temmuz haftası 11- 16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak çok önceden planlandı. Cumhurbaşkanımızın katılacağı birçok program olacak. Meclis oturumuna katılacak. 15 Temmuz Şehitler köprüsündeki yürüyüşe mitinge katılacak. Külliye'nin önündeki anıt açılışına katılacak. Cumhurbaşkanımızın katılacağı birçok program olacak. 15' inde meclis oturumuna, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki yürüyüş ve mitinge, daha sonra Ankara'da Külliye'nin önündeki anıtın açılışına katılacak” diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne ve provokasyon iddialarıyla ilgili sorulan soruya Kalın, "Bu tür provokasyon girişimlerine karşı tedbirler en üst düzeyde önlem alındı. Böyle bir şeyi arzu etmeyiz, müsamaha da göstermeyiz. 15 Temmuz sene-i devriyesinde milletin gündemi 15 Temmuz'un kahramanlık ruhunu yaşatmaktır. Milletin birinci gündemi budur" dedi.

Kendisinin 15 Temmuz haftasında sahneye çıkıp çıkmayacağına ilişkin bir soruya ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Sürprizler olabilir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın