KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Delgado: inamoto da kim?

Beşiktaşlı Delgado'dan çarpıcı açıklamalar. Arjantinli Delgado GS'ın japon transferi İnamoto'yu tanımıyor. Delgado'nun bir özelliğiyse futbol izleyici olmaması...

Delgado: inamoto da kim?
06 EYLÜL 2006 ÇARŞAMBA 14:49
0
1214
0
AA aa

"İnamoto da kim?"
Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Delgado birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisi gibi futbolcu olan babasının döğmesini sol koluna yaptıran Delgado, Galatasaray'ın yeni transferi İnamoto'yu tanımadığını belirterek "İnamoto'yu tanımıyorum. Futbolunu da izlemedim. Ama kusura bakmayın ben pek fazla futbol izlemem" dedi.

Genç yıldız gelmeden önce Türkiye'nin tipik bir Arap ülkesi olduğu düşündüğünü söyledi ve "%90'nı Asya'da olan bir ülke, müslüman olan bir ülke. Kafanızdaki imaj daha çok bir Arap ülkesi gibi. Ben de gelmeden önce böyle düşünüyordum. Ama geldiğimde gördüklerim beni şaşırttı. Bir Avrupa ülkesinde farkınız yok. Arjantin'de yaşayan birçok insan Türkiye'nin haritadaki yerini bilmeyebilir. Sonuçta dünyanın öbür yanı burası. Ama ben son yıllarımı Avrupa'da İsviçre'de geçirdiğim için Türkiye hakkında bilgim vardı. Sonuçta Basel'de çok Türk tanıdım. Tabiki oradaki insanları tanımak ile Türkiye'de yaşamak birbirinden çok farklı. Buraya geldikten sonra İstanbul'u gezdim, yemeğini yedim, insanlarla tanıştım, evimi tuttum. Artık kendi evimde oturuyorum. Şuandaki hayatımdan, hayatımdaki insanlardan ve sokakta karşılaştıklarımdan dolayı çok mutluyum." diye konuştu.

Beşiktaş'a ilk resmi imzasını İsviçre'de bir kayak merkezinde gece yarısı attığını belirten genç yıldız "Kayak merkezinin bulunduğu bir yerde, otelin restaurantında Beşiktaş'a imza attım. Gece saat oniki ya da birdi. Geç kalınmasının nedeni sözleşmenin benim önüme İngilizce gelmesiydi. Tercüme edilmesi uzun sürdü" dedi.

Futbola başladığı günlerde Ricardinho ile oynadığını hayal ettiğini söyleyen Delgado "Hala Ricardinho'yu örnek alıyorum. Saha içinde ikimiz de aynı stilde oynamayı sevdiğimiz için iyi anlaşıyoruz. İkimiz de topu ayağımızda tutmayı çok seviyor ve yerden kısa paslar, ara paslar yaparak neticeye gitmeyi seviyoruz. Ricardinho sadece benimle değil bütün takımla çok iyi anlaştı. Çok iyi bir profesyonel" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın önümüzdeki bir ayının çok önemli olduğunu belirten 10 numaralı futbolcu şampiyonluk için bütün maçların kazanılması gerektiğini belirtti. Delgado " Trabzonspor ve Galatasaray maçlarını kazandığımızı düşünün. Ama onlardan sonra bu takımlar kadar güçlü olmayan iki takıma kaybettiğin zaman ne olacak. Tekrar başa döneceksin. Türkiye'de ligde biryerlere gelebilmek için bugüne kadar yaptığımızı yapmamız lazım. Yani her maçı kazanmamız lazım. Kolay yada zor maç gibi bir şey yok. Ligdeki bütün maçları kazanırsak şampiyon oluruz.

UEFA kupası hayalinin ancak adım adım düşünülmesi gerektiğini sözlerine ekleyen 24 yaşındaki yıldız "UEFA kupasına gelince. Tabİi ki bizim UEFA kupasında yer almamız lazım. Bu hem biz oyuncuları için çok önemli hem de kulüp için çok önemli. CSKA Sofia maçlarının ikisini de kazanmamız gerek. Bu maçların ardından belirlenecek grup maçlarını da adım adım geçmemiz gerekiyor. Takım içerisinde final için büyük bir inanç var. Final için önce gruba kalmamız lazım." diye konuştu.

2008 Avrupa Futbol şampiyonasına Türkiye'nin katılma şansını sorduğumuzda ise İsviçre'de oynamış olan bir futbolcu için ilginç bir yanıt verdi. Delgado "İsviçre maçında yaşananları anlıyorum. Saha içinde ne kadar iyi niyetli olursanız olun adrenalin patlaması sırasında kontrolünüzü kaybedebiliyorsunuz. Ama umarım bir daha böyle şeyler olmaz. Eğer birilerini cezalandıracaksan bu seyirci olmamalı. Çünkü seyirci parasını verip oyun izlemek için geliyor. Eğer ceza vereceksen takımı cezalandırmalısın" dedi...


dha
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın