KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Değişimler, güçlü hükümetlerle olur

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, birçok yasağı kaldırdıklarını ifade ederek, &';Değişimler ancak güçlü hükümetlerle olur” dedi.

Değişimler, güçlü hükümetlerle olur
07 HAZİRAN 2011 SALI 09:27
0
2119
0
AA aa

Bingöl'de seçim çalışmalarını sürdüren Bakan Yılmaz, merkez Ekinyolu Köyü Köprübaşı Mezrasını ziyaret ederek vatandaşların sıkıntılarını dinleyerek, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde destek istedi. Burada vatandaşlara hitaben konuşan Yılmaz, vatandaşları, partisince 8 Haziran'da PTT Kavşağı'nda düzenlenecek ve Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı mitinge davet etti.

 
“AK Parti döneminde insanlara iyi hizmet yapıldığına inanıyoruz'' diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece ekonomide değil, sadece fakir fukaraya sahip çıkma anlamında değil, insanların hakkını, hukukunu koruma anlamında, demokrasi anlamında da bu dönemde çok önemli adımlar atıldı. Kim ne derse desin, başkalarının lafını ettiği şeyleri, AK Parti hayata geçirdi. Bugün bu memleketimizde biraz huzur varsa, beli bir güven ortamı oluşmuşsa bunda AK Partinin büyük bir payı var.''
 
Türkiye'de artık faili meçhul cinayetlerin olmadığını, bölgede olağanüstü halin kaldırıldığını anımsatan Yılmaz, “AK Parti faili meçhul cinayetlerin hesabını soruyor. Bırakın bu dönemdekileri, geçmiştekilerin hesabını da soruyor. Türkiye'de hiç hesap sorulmaz denilen adamlardan, bugün hesap soruluyor. Bunlarda kendiliğinden ve kolay olmadı. Ama çok şükür bu noktaya geldik'' dedi.
 
Bugün birçok yasağı kaldırdıklarını da anımsatan Yılmaz, seçim otobüslerinde bangır bangır Zazaca ve Kürtçe şarkılar çalındığını ifade ederek, şöyle devam etti: “Bunlar artık sorun olmaktan çıktı, normalleşmeye başladı. Böyle bir döneme geldik. Bunları yapabilmemiz, ancak güçlü bir hükümetle oldu. Bakın bütün bu reformlar, bu değişimler ancak güçlü hükümetlerle olur. Güçlü sivil hükümetlerle olur. Sivil hükümetler güçlü değilse, başkaları gelip onun yerini doldurur. Ama hükümetler güçlü olunca, sivil yönetimler güçlü olunca gerçekten halkın istediği reformları da yapabiliyorlar.''
 
Bingöl halkına, referandum seçiminde verdiği destekten dolayı teşekkür eden Yılmaz, “Sizin verdiğiniz destekle yapılan anayasa değişikliği bu memleketin önünü açtı. Fakat her şey bitmedi, o günde söyledim. Bu önemli bir adımdır, ama yetmez diyoruz, daha da fazlasının olması lazım. Önümüzdeki dönemde de Allah'ın izniyle yeni bir anayasa yapılacak. Yeni bir anayasa içinde mecliste güçlü bir gruba ihtiyacımız var. En az 330 milletvekiline ihtiyacımız var. Bakın o referandumu sizin önünüze nasıl getirdik. Aslında Başbakanımız orada büyük bir risk aldı, büyük bir cesaretle o işi yaptı. Allah korusun 329'da kalsaydık ne olurdu? 329 kişi oy vermiş olsaydı, her şey bitmişti. Çok şükür güçlü bir grup olduğumuz için, bu reformları yaptık, milletin önüne getirdik, millet de onayladı ve Türkiye'nin önü açıldı. Şimdi de güçlü bir hükümete ihtiyaç var'' şeklinde konuştu.
 
Marjinal partilerle sorunların çözülemediğinin altının çizen Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bazı partiler sorunlardan besleniyor. Ama AK Parti sorunlardan değil, sorunları çözmekten besleniyor. Ne kadar çözerse, ne kadar ilerletirse o kadar güçleniyor. Herkesi de kucaklamaya çalışıyor. Ama diğer partilerin böyle bir derdi yok. Hepsinin beli bir tabanı var, o tabana hitap ediyorlar, o tabanın hoşuna giden şeyleri söylüyorlar. Durumu öyle idare edip, götürüyorlar. Türkiye'nin değişmesini istiyorsan, samimi olarak istiyorsan, demokrasinin ilerlemesini istiyorsan, ekonominin güçlenmesini istiyorsan AK Parti bir şanstır. Her zaman böyle güçlü hükümetler gelmiyor. Bunun kıymetini gerçekten bilmek lazım. Türkiye genelinde görüyoruz ki AK Parti yeniden iktidar olacak.''
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın