Bingöl'de 20 genç tarafından kurulan Değişim Derneği: 'Derneğimiz yerel de ve genel de yaşanan siyasal ve toplumsal sorunları gençliğimizin yeti ve yeteneklerini birleştirerek çözüme ulaştırmayı amaçlamaktadır. Hiçbir siyasi partiye ve ideolojiye bağlı olmadan Değişimi amaçlayan biz gençler değişimi kendi köklerinde aramanın yanı sıra çağdaş olmayı da amaçlamaktayız.'
Bingöl'de 20 genç tarafından Değişim Derneği kuruldu. Dernek tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Değişim Derneği, Bingöl merkezde sosyal ve kültürel olarak faaliyetler sergileme amacıyla 20 genç tarafından kurulmuştur. Derneğimiz yerel de ve genel de yaşanan siyasal ve toplumsal sorunları gençliğimizin yeti ve yeteneklerini birleştirerek çözüme ulaştırmayı amaçlamaktadır. Hiçbir siyasi partiye ve ideolojiye bağlı olmadan DEĞİŞİM i amaçlayan biz gençler değişimi kendi köklerinde aramanın yanı sıra çağdaş olmayı da amaçlamaktayız. Özellikle pandemi süreciyle beraber toplumsal çözülmenin bir getirisi olarak artan intihar vakaları, sosyal bunalımlar ve sosyal sorunların çözümünü kültürel ve sosyal faaliyetlerin sergilenmesiyle minimuma ineceği görüşündeyiz. Bizler yapacağımız faaliyetlerle gençlerin hem kendi kültürünü benimsemelerini hem de çağdaş dünya vatandaşı olabilmelerini amaçlamaktayız. Derneğimiz ilk aşama da faaliyet olarak ücretsiz müzik eğitimi ( gitar, saz, piyano ve ses eğitimi ) verecektir. Yine derneğimiz bünyesinde tüm hemşerilerimize ücretsiz olarak sınırlı kontenjan dahilinde İngilizce eğitimi vermeyi amaçlamaktayız. Değişimi amaçlayan ve arzulayan var olan yeteneklerini geliştirmekle beraber yeni yetenekler de edinmek isteyen tüm gençlerimizi aramızda görmekten onur duyarız. Dernek, İnsani yardım, sosyal dayanışma, eğitim, kültür alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet göstererek sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak, Yurtiçinde ve yurtdışında dil, din, ırk, cinsiyet gibi hiçbir ayrım gözetmeden yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılamak, insanların sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek, uyuşturucunun özendirilmesine, kullanımına, teminine, imalatına ve ticaretine karşı faaliyetlerle topluma yararlı olmayı amaçlamakta aynı zamanda uyuşturucunun toplum ve bireyler üzerinde açabileceği yaraları sarmayı hedeflemektedir, toplumların sosyo-ekonomik düzeyini yükseltmek, insanlığın evrensel değerlerinin korunmasına ve tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapmak, insanları ve ülkeler arasında köprüler kurmak, insanlığın menfaatine olacak her türlü faaliyeti destekleyecek çalışmalar yapmak, seminer, tiyatro, konser, gezi, sportif faaliyetler, kurs, konferans gibi eğitim ve sosyal faaliyet çalışmaları düzenlemek amacı ile kurulmuştur.”
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın