KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Şubat 2026 Cuma
°C

Defterdarlıktan denetim uyarısı

Mükelleflerin bilinçlenmesi ve vergiye gönüllü uyumunun yerleşmesi için yapılan denetimlerle ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Bingöl Defterdarlığı, özellikle uyumsuz olan vergi beyanlarının tespiti için denetimlerin yapıldığı ve sadece kanunların verdiği yetkilere dayanarak hareket edildiği belirtildi.

Defterdarlıktan denetim uyarısı
18 ARALIK 2010 CUMARTESİ 00:00
0
2224
0
AA aa

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Bingöl Defterdarı İhsan Mintaş, kayıt dışı ekonomi ile ilgili verilen mücadele kapsamında yapılan denetimlerde görevlilerin onur kırıcı davranışlardan kaçınıldığının altını çizerek, Anayasanın 73. maddesinde “Herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür.” hükmüne yer verildiği ve 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile gelir politikalarının geliştirilmesi hususunda Bakanlığın görevli kılındığına dikkat çekti.
Bingöl Defterdarı Mintaş, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılan açıklamada şu uyarılarda bulundu:
“Bu bağlamda; kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek ve mükelleflerimizin vergi beyanlarının doğruluğunu denetlemek amacıyla gerek Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığınca gerekse özelde Defterdarlığımızca genel veya sektörel bazda defter ve belgeler üzerinde inceleme, yaygın ve yoğun vergi denetimleri, hâsılat tespiti gibi denetim programları hazırlanmakta ve uygulamaya konmakta olup bahse konu olan yaygın ve yoğun vergi denetimleri ile hâsılat tespitleri de Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı program çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.”denildi.

 Açıklamada, “ Yapılmakta olan bu denetimlerde öncelikli olarak mükellefin eksikliklerin tespiti ve giderilmesi noktasında bilgilendirme, vergi beyanları ile fiili durum karşılaştırılarak uyumsuz olan beyanların tespiti ve belge düzenin yerleştirilmesi amaçlanmakta, ceza kesilmesi hedeflenmemekte olup kanunların vermiş olduğu yetkiyle ve Bakanlığımız direktifleriyle gerçekleştirilmekte olan bu denetimlerde mükelleflere karşı güler yüzlü, eğitici ve ikna edici bir davranış sergilemesi hususunda azami gayret gösterilmekte ve rahatsız edici, onur kırıcı davranışlardan kesinlikle kaçınılmaktadır.


Yapılan bu denetimler ile mükelleflerin bilinçlenmesi, vergiye gönüllü uyumu, belge düzeninin yerleşmesi, verginin daha adaletli olarak toplanması, vergi gelirlerinin olması gereken seviyeye getirilerek toplumsal refah ve kalkınmanın bir aracı olarak daha etkin kullanılmasında toplumun tüm bireylerinin çıkarının bulunduğu da ayrıca unutulmamalıdır.”


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.02.2026
03:36
Bingöl Şehir Stadyumu`nda İhale Takvimi Netleşti
Bingöl Şehir Stadyumu'nda İhale Takvimi Netleşti
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Şehir Stadyumu projesinde zemin etüdü ve proje ihalelerinin mart ayında gerçekleştirileceğini açıkladı.
27.02.2026
03:35
Bingöl`ün Sağlık Kadrosuna 33 Yeni Hekim Atanacak
Bingöl'ün Sağlık Kadrosuna 33 Yeni Hekim Atanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 127. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık kuruluşlarına toplam 33 hekim atanacak.
27.02.2026
03:34
B.Ü.`de
B.Ü.'de 'Üretim Yılı' Kapsamında Doğal ve İnovatif Ürün Sunumu
Bingöl Üniversitesi'nde 2026 yılının 'Üretim Yılı' ilan edilmesi kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde geliştirilen doğal ve yenilikçi ürünler, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e tanıtıldı. Çelik, bu tür yenilikçi ve yüksek katma değerli projelerin üniversitenin Ar-Ge kapasitesini güçlendirdiğini dile getirdi.
27.02.2026
03:33
Üniversitelerde Öğrenci Affı Düzenlemesi Yolda
Üniversitelerde Öğrenci Affı Düzenlemesi Yolda
AK Parti Meclis Grubu'nun hazırladığı kanun teklifiyle, 1 Temmuz 2022'den sonra üniversite ile ilişiği kesilen öğrencilerin yeniden eğitime dönmesinin önü açılıyor. Kimleri kapsayacak? İşte detaylar…
27.02.2026
03:32
İmalat Sanayine 100 Milyar TL Destek Paketi
İmalat Sanayine 100 Milyar TL Destek Paketi
İmalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ ve büyük işletmelere yönelik 100 milyar TL büyüklüğündeki finansman ve istihdamı koruma programı başlatıldı. Program kapsamında başvurular 2 Mart 2026 itibarıyla çevrim içi alınacak.
27.02.2026
03:31
Bingöl`de 5 İlçede Eğitime Kar Engeli
Bingöl'de 5 İlçede Eğitime Kar Engeli
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Bingöl'de 5 ilçede tüm okullarda, il merkezinde ise taşımalı eğitimde 1 gün süreyle eğitime ara verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın