KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

Defterdarlıktan denetim uyarısı

Mükelleflerin bilinçlenmesi ve vergiye gönüllü uyumunun yerleşmesi için yapılan denetimlerle ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Bingöl Defterdarlığı, özellikle uyumsuz olan vergi beyanlarının tespiti için denetimlerin yapıldığı ve sadece kanunların verdiği yetkilere dayanarak hareket edildiği belirtildi.

Defterdarlıktan denetim uyarısı
18 ARALIK 2010 CUMARTESİ 00:00
0
2306
0
AA aa

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Bingöl Defterdarı İhsan Mintaş, kayıt dışı ekonomi ile ilgili verilen mücadele kapsamında yapılan denetimlerde görevlilerin onur kırıcı davranışlardan kaçınıldığının altını çizerek, Anayasanın 73. maddesinde “Herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür.” hükmüne yer verildiği ve 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile gelir politikalarının geliştirilmesi hususunda Bakanlığın görevli kılındığına dikkat çekti.
Bingöl Defterdarı Mintaş, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılan açıklamada şu uyarılarda bulundu:
“Bu bağlamda; kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek ve mükelleflerimizin vergi beyanlarının doğruluğunu denetlemek amacıyla gerek Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığınca gerekse özelde Defterdarlığımızca genel veya sektörel bazda defter ve belgeler üzerinde inceleme, yaygın ve yoğun vergi denetimleri, hâsılat tespiti gibi denetim programları hazırlanmakta ve uygulamaya konmakta olup bahse konu olan yaygın ve yoğun vergi denetimleri ile hâsılat tespitleri de Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı program çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.”denildi.

 Açıklamada, “ Yapılmakta olan bu denetimlerde öncelikli olarak mükellefin eksikliklerin tespiti ve giderilmesi noktasında bilgilendirme, vergi beyanları ile fiili durum karşılaştırılarak uyumsuz olan beyanların tespiti ve belge düzenin yerleştirilmesi amaçlanmakta, ceza kesilmesi hedeflenmemekte olup kanunların vermiş olduğu yetkiyle ve Bakanlığımız direktifleriyle gerçekleştirilmekte olan bu denetimlerde mükelleflere karşı güler yüzlü, eğitici ve ikna edici bir davranış sergilemesi hususunda azami gayret gösterilmekte ve rahatsız edici, onur kırıcı davranışlardan kesinlikle kaçınılmaktadır.


Yapılan bu denetimler ile mükelleflerin bilinçlenmesi, vergiye gönüllü uyumu, belge düzeninin yerleşmesi, verginin daha adaletli olarak toplanması, vergi gelirlerinin olması gereken seviyeye getirilerek toplumsal refah ve kalkınmanın bir aracı olarak daha etkin kullanılmasında toplumun tüm bireylerinin çıkarının bulunduğu da ayrıca unutulmamalıdır.”


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın