KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Eylül 2026 Cuma
°C

Defterdarlıktan denetim uyarısı

Mükelleflerin bilinçlenmesi ve vergiye gönüllü uyumunun yerleşmesi için yapılan denetimlerle ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Bingöl Defterdarlığı, özellikle uyumsuz olan vergi beyanlarının tespiti için denetimlerin yapıldığı ve sadece kanunların verdiği yetkilere dayanarak hareket edildiği belirtildi.

Defterdarlıktan denetim uyarısı
18 ARALIK 2010 CUMARTESİ 00:00
0
2511
0
AA aa

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Bingöl Defterdarı İhsan Mintaş, kayıt dışı ekonomi ile ilgili verilen mücadele kapsamında yapılan denetimlerde görevlilerin onur kırıcı davranışlardan kaçınıldığının altını çizerek, Anayasanın 73. maddesinde “Herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür.” hükmüne yer verildiği ve 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile gelir politikalarının geliştirilmesi hususunda Bakanlığın görevli kılındığına dikkat çekti.
Bingöl Defterdarı Mintaş, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılan açıklamada şu uyarılarda bulundu:
“Bu bağlamda; kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek ve mükelleflerimizin vergi beyanlarının doğruluğunu denetlemek amacıyla gerek Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığınca gerekse özelde Defterdarlığımızca genel veya sektörel bazda defter ve belgeler üzerinde inceleme, yaygın ve yoğun vergi denetimleri, hâsılat tespiti gibi denetim programları hazırlanmakta ve uygulamaya konmakta olup bahse konu olan yaygın ve yoğun vergi denetimleri ile hâsılat tespitleri de Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı program çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.”denildi.

 Açıklamada, “ Yapılmakta olan bu denetimlerde öncelikli olarak mükellefin eksikliklerin tespiti ve giderilmesi noktasında bilgilendirme, vergi beyanları ile fiili durum karşılaştırılarak uyumsuz olan beyanların tespiti ve belge düzenin yerleştirilmesi amaçlanmakta, ceza kesilmesi hedeflenmemekte olup kanunların vermiş olduğu yetkiyle ve Bakanlığımız direktifleriyle gerçekleştirilmekte olan bu denetimlerde mükelleflere karşı güler yüzlü, eğitici ve ikna edici bir davranış sergilemesi hususunda azami gayret gösterilmekte ve rahatsız edici, onur kırıcı davranışlardan kesinlikle kaçınılmaktadır.


Yapılan bu denetimler ile mükelleflerin bilinçlenmesi, vergiye gönüllü uyumu, belge düzeninin yerleşmesi, verginin daha adaletli olarak toplanması, vergi gelirlerinin olması gereken seviyeye getirilerek toplumsal refah ve kalkınmanın bir aracı olarak daha etkin kullanılmasında toplumun tüm bireylerinin çıkarının bulunduğu da ayrıca unutulmamalıdır.”


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.09.2026
23:38
Bingöl Yem-Süt`te kritik süreç tamamlandı: Taşınmazlar satıldı, gelir İl Özel İdaresi`ne aktarıldı
Bingöl Yem-Süt'te kritik süreç tamamlandı: Taşınmazlar satıldı, gelir İl Özel İdaresi'ne aktarıldı
Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait Merkez Saray Mahallesi'ndeki iki taşınmazın satış ve devir süreci tamamlandı. Bingöl Valiliği, ihale sürecine ilişkin açılan davanın mahkeme tarafından reddedildiğini, satış bedelinin tahsil edildiğini ve Bingöl İl Özel İdaresi'ne düşen payın ilgili hesaplara aktarıldığını açıkladı.
03.09.2026
23:37
Bingöl`de araç dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de araç dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde kontrolden çıkarak dereye uçan araçta bulunan 5 kişiden 1'i hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ekiplerin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
03.09.2026
23:35
Bingöllüler memleketine dönse nüfusumuz kaç olurdu?
Bingöllüler memleketine dönse nüfusumuz kaç olurdu?
TÜİK'in 'herkes memleketine dönseydi' simülasyonunda Bingöl'ün nasıl bir nüfusa ulaşacağı hesaplandı. Bingöllüler memleketine dönseydi kentte nasıl bir nüfus tablosu ortaya çıkardı? İşte yanıtı ve Bingöl'ün Türkiye'deki sıralaması…
03.09.2026
23:34
Okullar için alışverişte ‘Bingöl` önerisi
Okullar için alışverişte 'Bingöl' önerisi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Mesut Kurtaran ve beraberindeki oda başkanları, İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Görüşmede, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okulların ihtiyaçlarına yönelik mal ve hizmet alımlarında, mevzuat çerçevesinde yerel esnaf ve işletmelerin daha fazla değerlendirilmesi gündeme geldi.
03.09.2026
23:32
Beş şehir, tek turizm rotası
Beş şehir, tek turizm rotası
Bingöl, Elâzığ, Adıyaman, Tunceli ve Malatya'nın turizm potansiyeli ortak bir vizyonla ele alındı. Bakan Ersoy, beş ilin birbirini tamamlayan bir turizm coğrafyası olarak değerlendirilerek ulusal ve uluslararası görünürlüğünün artırılacağını söyledi. Bingöl'ün sahip olduğu değerlere de dikkat çeken Bakan Ersoy, bölgedeki potansiyelin doğru şekilde ürünleştirilmesi ve tanıtılması gerektiğine dikkat çekti.
03.09.2026
02:07
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 4 Eylül Cuma günü itibarıyla 8,24 TL zam bekleniyor. Artışın gerçekleşmesi halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 92 TL'yi aşacak. 50 litrelik deponun dolum maliyeti ise 412 TL artacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın