KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Defterdarlıktan denetim uyarısı

Mükelleflerin bilinçlenmesi ve vergiye gönüllü uyumunun yerleşmesi için yapılan denetimlerle ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Bingöl Defterdarlığı, özellikle uyumsuz olan vergi beyanlarının tespiti için denetimlerin yapıldığı ve sadece kanunların verdiği yetkilere dayanarak hareket edildiği belirtildi.

Defterdarlıktan denetim uyarısı
18 ARALIK 2010 CUMARTESİ 00:00
0
2327
0
AA aa

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Bingöl Defterdarı İhsan Mintaş, kayıt dışı ekonomi ile ilgili verilen mücadele kapsamında yapılan denetimlerde görevlilerin onur kırıcı davranışlardan kaçınıldığının altını çizerek, Anayasanın 73. maddesinde “Herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür.” hükmüne yer verildiği ve 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile gelir politikalarının geliştirilmesi hususunda Bakanlığın görevli kılındığına dikkat çekti.
Bingöl Defterdarı Mintaş, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılan açıklamada şu uyarılarda bulundu:
“Bu bağlamda; kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek ve mükelleflerimizin vergi beyanlarının doğruluğunu denetlemek amacıyla gerek Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığınca gerekse özelde Defterdarlığımızca genel veya sektörel bazda defter ve belgeler üzerinde inceleme, yaygın ve yoğun vergi denetimleri, hâsılat tespiti gibi denetim programları hazırlanmakta ve uygulamaya konmakta olup bahse konu olan yaygın ve yoğun vergi denetimleri ile hâsılat tespitleri de Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı program çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.”denildi.

 Açıklamada, “ Yapılmakta olan bu denetimlerde öncelikli olarak mükellefin eksikliklerin tespiti ve giderilmesi noktasında bilgilendirme, vergi beyanları ile fiili durum karşılaştırılarak uyumsuz olan beyanların tespiti ve belge düzenin yerleştirilmesi amaçlanmakta, ceza kesilmesi hedeflenmemekte olup kanunların vermiş olduğu yetkiyle ve Bakanlığımız direktifleriyle gerçekleştirilmekte olan bu denetimlerde mükelleflere karşı güler yüzlü, eğitici ve ikna edici bir davranış sergilemesi hususunda azami gayret gösterilmekte ve rahatsız edici, onur kırıcı davranışlardan kesinlikle kaçınılmaktadır.


Yapılan bu denetimler ile mükelleflerin bilinçlenmesi, vergiye gönüllü uyumu, belge düzeninin yerleşmesi, verginin daha adaletli olarak toplanması, vergi gelirlerinin olması gereken seviyeye getirilerek toplumsal refah ve kalkınmanın bir aracı olarak daha etkin kullanılmasında toplumun tüm bireylerinin çıkarının bulunduğu da ayrıca unutulmamalıdır.”


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
05.05.2026
14:37
Bingöl`de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetimindeki suça sürüklenen çocuklara yönelik düzenlenen söyleşide, milli atlet Yavuz Ağralı deneyimlerini paylaşarak gençlere rol model oldu.
05.05.2026
14:07
Bingöl`de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Bingöl'de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Karlıova'da etkili olan sağanak sonrası taşan Peri Suyu'na kapılan bir at, akıntıya karşı verdiği mücadeleyle kıyıya ulaşarak telef olmaktan kurtuldu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
05.05.2026
00:52
Bingöl`de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
Bingöl'de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldı.
05.05.2026
00:51
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası`na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl'ün Genç ilçesinde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, Murat Nehri'nde gerçekleştirilecek yarışlarla sporseverleri buluşturacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın