KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Darbeciler yargı önünde yargılansın

Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Abdurrahman Ensari, 28 Şubat'ın sorumlularının yargıya hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Darbeciler yargı önünde yargılansın
01 MART 2011 SALI 08:28
0
1835
1
AA aa

Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Ensari, 28 Şubat'ın yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Post modern darbenin sorumlularının yargıya hesap vermesi gerektiğini söyleyen Ensari, bin yıl sürer denilen 28 Şubat'ın, 27 Nisan muhtırasına verilen cevapla sona erdiğini kaydetti.

Sürgün, işkence, fişleme ve zulümlerin dönemi olan 28 Şubat'ın, 27 Nisan'da sona erdiğini belirten Ensari, post modern bir darbe olarak adlandırılan 28 Şubat'ın ülkemize ve milletimize kaybettirdikleriyle tarihe kara bir leke olarak geçtiğini ifade ederek, “28 Şubat süreci, sürgünler, işkenceler, yolsuzluklar, fişlemeler ve zulümler tarihidir. Aynı zamanda psikolojik harp tekniklerinin ve toplum mühendisliğinin yoğun bir biçimde kullanıldığı bir dönemin adıdır. Darbeciler tarafından bu sürecin bin yıl devam edeceği söylense de 10 yıl geçmeden, 27 Nisan 2007'de gece saat 23.20'de yayınlanan e-muhtıranın sivil hükümet tarafından akim bırakılmasıyla birlikte son bulmuştur” dedi.

28 Şubat süreci aktörlerinin ülkeye milyar dolarlık zararları, demokrasi yolculuğunda geriletmeleri ve on binlerce insanı mağdur etmelerine karşın ellerini kollarını sallayarak gezdiklerine işaret eden Ensari, bu sürecin sorumlularının yargılanması için Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı. 

Vesayeti kısmen kaldıran 12 Eylül Anayasa değişikliği oylamasında, Memur-Sen ailesi olarak var güçleriyle çalıştıklarını da dile getiren Ensari, yapılması gerekenin ise 12 Haziran seçimlerinden sonra sivil demokratik ve özgürlükçü bir anayasa hazırlamak olduğunu kaydederek, bu şekilde hazırlanacak bir anayasa değişikliğiyle vesayetin tamamen bitirilmesi gerektiğini ve Memur-Sen ailesi olarak bu cesur adımı atacak her türlü demokratik gelişmenin yanında olacaklarını ifade etti.

Türkiye büyük bir devlet adamını kaybetmiştir
Ensari, açıklamasında ayrıca vefat eden Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatıyla ilgili şunları söyledi: “Bir dava adamı olan Necmettin Erbakan'ın vefatı hepimizi derinden üzmüştür. “Türkiye büyük bir devlet adamını kaybetmiştir. Milletimizle birlikte 28 Şubat'ın en önemli mağdurlarından olan Sayın Erbakan, yine 28 Şubat'ın arifesinde aramızdan ayrıldı. Kalbi, milletine hizmet sevdası ile atan önemli bir devlet adamımızdı. Milletin ve devletin geleceği açısından önemli çalışmalara imza atmıştı. Bu çalışmaları tamamlamaya bazen imkanı, bazen de zamanı olmadı. Ancak, biz onun bir millet sevdalısı olduğuna inanıyoruz. Yokluğu, bizlerde büyük bir boşluk oluşturacaktır. Gerek kısa süren başbakanlığı dönemindeki hizmetleri unutulmayacaktır. Hocamıza tekrar Allah'tan rahmet ve mağfiret dilerken, başta ailesi olmak üzere milletimize başsağlığı diliyorum.”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mamoste (@Misafir_1985)
01 Mart 2011 Salı 11:04
sayın ensari referandumda var gücümüzle çalıştık demişsiniz.Fakat darbeciler yargılansın diye BDP grubunun verdiği önergeyi Akp red etti .Buna karşı Memur sen den ses çıkmadı.Madem yargılansın diyorsunuz ozaman yandaşı olduğunuz partiye önergeyi neden red ettiklerinin hesabınıda sorun. Ozaman gerçekten içten bunları söylediğinize bizde inanalım.
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın