KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Şubat 2025 Perşembe
°C

Darbe geleneğinin yeni halkası: 15 temmuz

Özgür-Der Bingöl Şubesi’nin düzenlemiş olduğu “Şahitliğimiz ve Sorumluluklarımız” üst başlıklı seminerler dizisinin ilkinde Hamza Türkmen’in sunduğu “Darbe Geleneğinin Yeni Halkası 15 Temmuz” konusu işlendi.

Darbe geleneğinin yeni halkası: 15 temmuz
23 EKİM 2016 PAZAR 21:40
0
1688
0
AA aa

Özgür-Der Bingöl Şubesi Başkanı Yusuf Boğatekin'in selamlama konuşmasıyla başlayan programda sunum yapan Türkmen, Türkiye'de yaşanan 60 darbesi, 70 muhtırası, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat post modern darbesiyle ilgili kısa bilgi aktardı.

Türkiye'de darbe geleneğinin temellerinin Kemalizm'e dayandığını, Kemalist ve Laik ideolojinin Türkiye'deki darbeleri oluşturan zihniyet olduğunu vurgulayan Türkmen, ülkede yapılan en büyük kumpasın, Lozan Anlaşması olduğunu söyledi.

Sunumuna, 15 Temmuz direnişinin ruhuna değinerek devan eden Türkmen, 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan üç grubun varlığından bahsetti. Birinci grubun, darbe emarelerini görerek sokağa çıkan Müslüman vatandaşlardan oluştuğunu, ikinci grubun vatan, bayrak uğruna meydanlara indiğini, üçüncü grubun ise Recep Tayip Erdoğan'ın çağrısından sonra meydanları doldurduğunu söyledi.

Akabinde direnişte kullanılan bazı kavram ve sembollerin(bayrak, vatan, ordu vs.) epistemolojik tahlillerini dinleyicilerle paylaşan Türkmen, zihinleri karıştıran sorular üzerinde durdu ve sunumuna şunları belirterek devam etti: “Yeni bir darbe girişimi olabilir mi?” sorusu üzerinde çok duruluyor. Bunlar olabilecek şeyler. Bilemeyiz darbe olup olamayacağını. Fakat şu nokta elzem bizler için. Günümüzde olan kıyımların birçoğu Usul-i Din algısındaki yanlışlıktan kaynaklanıyor. Bunun bir örnekliğidir FETÖ yapılanması. Bizler Usul-i Din algımızı tam manasıyla oturtur ve bunu topluma yayarsak yeni bir darbe girişimden korkmamıza gerek kalmaz. Asıl düşünmemiz gereken nokta budur.”

Son olarak darbe girişimden sonra yaşanan mağduriyetlere kısaca değinen Türkmen, sunumunu şu sözlerle tamamladı: “Biz Müslümanlar olarak bu konuda adaleti gözetmeliyiz. Eğer mağduriyet varsa bunlara karşı tavır almamız gerekir. Fakat mağduriyet edebiyatıyla su üstüne çıkmaya çalışan bir yapı var karşımızda. Bu yapı yıllardır toplumsal adaleti alt-üst etmiş ve birçok kişinin hakkına girmiştir. Bir mağduriyet yığını var önümüzde. Biz Müslümanlar olarak şu üç şeyi gözetmeliyiz: 1-) Bu vatandaşları yargılayan kanun bizlerin istediği şer-i kanun değildir. Bunu hatırda tutmak gerekir. 2-) İnsanların tövbe etme, yanlıştan dönme hakları vardır. Eğer fiili suç işlememişlerse bu vatandaşlara öz savunmalarını vermeleri şartıyla kapı aralanması gerekir. 3-) 17/25 Aralık olaylarından sonra Gülen cemaatinden ayrılmak isteyen vatandaşlar vardı. FETÖ mensupları, bu vatandaşları Fetöcü diye ihbar edip bu şekilde cezalandırmak istediler. Bunları ayıklayıp adaleti gözetecek kararlar vermek gerekir.”

Program, soru- cevap falından sonra sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2025
10:45
Bingöl`de 99 köy yoluna kar engeli
Bingöl'de 99 köy yoluna kar engeli
Bingöl'de etkisini gösteren karla birlikte İl Özel İdaresi ekipleri de köy yollarında karla mücadele için seferber oldu. 54 araçla karla mücadelenin kesintisiz süreceğini belirten Genel Sekreter Enes Üçgül, vatandaşlardan da olumsuz hava koşulları nedeniyle dikkatli olmalarını istedi.
13.02.2025
00:15
Bingöl`de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, esrar maddesi ele geçirildi. Yaşı küçük olduğu için hakkında 'Suça Sürüklenen Çocuk' sıfatıyla adli işlem yapıldığı belirtildi.
12.02.2025
23:56
Bingöl`de eğitime bir günlük kar tatili
Bingöl'de eğitime bir günlük kar tatili
Bingöl Valiliği, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yoğun kar uyarısı nedeniyle 13 Şubat Perşembe günü Bingöl genelindeki tüm okullarda eğitime bir günlük ara verildiğini duyurdu.
12.02.2025
16:03
Bingöl`de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
Bingöl'de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
İki numunesi olumsuz çıkan havuz, üçün numunenin de olumsuz çıkması üzerine 15 gün süreyle kapatıldı. Önümüzdeki günlerde yeniden numune alınacak.
12.02.2025
15:28
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi değişiyor
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi değişiyor
Uzm. Dr. Nesibe Haydaroğlu'nun Bingöl Devlet Hastanesi Başhekim görevlendirmesini sonlandıran Sağlık Bakanlığı, il dışından yeni bir isim atayacak.
12.02.2025
14:37
Bingöl uçuşları iptal edildi
Bingöl uçuşları iptal edildi
Hava muhalefeti nedeniyle İstanbul-Bingöl ve Ankara-Bingöl uçak seferleri iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın