KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

'COVID-19 ve Psikososyal Etkileri' Konferansı

Bingöl Üniversitesinde, 'COVID-19 ve Psikososyal Etkileri' başlıklı çevrim içi konferans gerçekleştirildi.

`COVID-19 ve Psikososyal Etkileri` Konferansı
09 HAZİRAN 2021 ÇARŞAMBA 16:31
3
1974
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Diyaliz Programı Öğr. Gör. Sümeyyenur Başar'ın moderatörlüğünde Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut ve Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana bilim dalı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü'nün katılımlarıyla “COVID-19 ve Psikososyal Etkileri” başlıklı çevrim içi konferans gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut, Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alarak küresel bir tehdit olarak tanımlanan Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ve süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Salgının kontrol altına alınmasında aşılanmanın önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ayhan Akbulut, herkesin aşı olması gerektiğini söyledi.  Prof. Dr. Akbulut, Kabakulakta 4 yıl, Kızamıkta 9 yıl, Suçiçeğinde 34 yıl, COVID-19'da ise 10 ay gibi sürelerle aşılar elde edildiğini belirterek, “Aslında aşı ne kadar önemli, ne kadar değerli biz bunu bu salgını yaşayarak çok açık gördük. Bizden öncekiler bunu İspanyol Gribi'nde gördüler, biz de bu salgında gördük.” ifadelerini kullandı.

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü ise insanların bu süreçte fiziksel olarak etkilenmelerinin yanı sıra psikososyal yönden de etkilendiğine dikkati çekti. Salgın hastalıkların bireylerde bazı psikolojik ve sosyal etkilere neden olduğuna değinen Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü, “Salgına yakalanan insanların hastalıkla mücadelesi ve salgından uzak durmak için alınan tedbirler, zorlu bir süreci de beraberinde getirdi.” dedi. COVID-19'a bağlı olarak hayatımızdaki değişikliklerden ve insanların bu sürece uyumundan bahseden Dr. Filiz Ersöğütçü, özellikle bu süreçte belirsizlik ve bilinmezlik gibi kavramların insanları etkileyebildiğini ve ilerleyen süreçte de COVID-19'un çok farklı psikososyal etkilerinin görülebileceğini savundu. Konferans soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83665)
09 Haziran 2021 Çarşamba 23:49
İyide zoomda yaptığınız bu söyleşiyi öğretmenler Hergun yapıyor sen bugün mü uyandin...Gunaydin
25.07.2026
00:25
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz`a Anlattı
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz'a Anlattı
Beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentte yürütülen ve planlanan projelere ilişkin sunum yaptı. Görüşmede kentsel dönüşümden ulaşıma, sosyal yaşam alanlarından altyapı yatırımlarına kadar birçok proje ele alındı.
25.07.2026
00:20
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi, akademik yayıncılık alanında önemli bir adım atarak yayınevini hizmete açtı. Çevrim içi başvuru sistemiyle faaliyet gösterecek yayınevi, üniversitede üretilen bilimsel çalışmaların ulusal ve uluslararası düzeyde daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor.
24.07.2026
23:09
Alban:
Alban: '242 yıllık sismik hafıza Bingöl için önemli uyarılar içeriyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, 1784 Erzincan depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çekerek bilimsel veriler ışığında yapılaşma, zemin etütleri ve afet hazırlıklarının tavizsiz uygulanması gerektiğini söyledi.
24.07.2026
22:02
Bingöl`de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
Bingöl'de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
15 yaşında geçirdiği kırığın ardından 37 yıl boyunca yürüme güçlüğü çeken 52 yaşındaki hasta, Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yaklaşık 10 saatlik ileri rekonstrüktif mikrocerrahi operasyonla yeniden umutlandı.
24.07.2026
13:26
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl`de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl'de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar;
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın