KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Temmuz 2026 Cuma
°C

'COVID-19 ve Psikososyal Etkileri' Konferansı

Bingöl Üniversitesinde, 'COVID-19 ve Psikososyal Etkileri' başlıklı çevrim içi konferans gerçekleştirildi.

`COVID-19 ve Psikososyal Etkileri` Konferansı
09 HAZİRAN 2021 ÇARŞAMBA 16:31
3
1973
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Diyaliz Programı Öğr. Gör. Sümeyyenur Başar'ın moderatörlüğünde Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut ve Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana bilim dalı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü'nün katılımlarıyla “COVID-19 ve Psikososyal Etkileri” başlıklı çevrim içi konferans gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut, Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alarak küresel bir tehdit olarak tanımlanan Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ve süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Salgının kontrol altına alınmasında aşılanmanın önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ayhan Akbulut, herkesin aşı olması gerektiğini söyledi.  Prof. Dr. Akbulut, Kabakulakta 4 yıl, Kızamıkta 9 yıl, Suçiçeğinde 34 yıl, COVID-19'da ise 10 ay gibi sürelerle aşılar elde edildiğini belirterek, “Aslında aşı ne kadar önemli, ne kadar değerli biz bunu bu salgını yaşayarak çok açık gördük. Bizden öncekiler bunu İspanyol Gribi'nde gördüler, biz de bu salgında gördük.” ifadelerini kullandı.

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü ise insanların bu süreçte fiziksel olarak etkilenmelerinin yanı sıra psikososyal yönden de etkilendiğine dikkati çekti. Salgın hastalıkların bireylerde bazı psikolojik ve sosyal etkilere neden olduğuna değinen Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü, “Salgına yakalanan insanların hastalıkla mücadelesi ve salgından uzak durmak için alınan tedbirler, zorlu bir süreci de beraberinde getirdi.” dedi. COVID-19'a bağlı olarak hayatımızdaki değişikliklerden ve insanların bu sürece uyumundan bahseden Dr. Filiz Ersöğütçü, özellikle bu süreçte belirsizlik ve bilinmezlik gibi kavramların insanları etkileyebildiğini ve ilerleyen süreçte de COVID-19'un çok farklı psikososyal etkilerinin görülebileceğini savundu. Konferans soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83665)
09 Haziran 2021 Çarşamba 23:49
İyide zoomda yaptığınız bu söyleşiyi öğretmenler Hergun yapıyor sen bugün mü uyandin...Gunaydin
23.07.2026
13:56
Bingöl`de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Bingöl'de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Hayır Kapısı Derneği tarafından Bingöl'de hayata geçirilen 'Özlem Akınözü Arın Atölyesi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta annesinin adını taşıyan atölye için konuşan oyuncu Akın Akınözü, duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadı.
23.07.2026
13:36
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: `Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir`
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: 'Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir'
2026 YKS tercih döneminin yaklaşmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Tercih Danışmanı ve Öğrenci Koçu Hamza Ayan, adayların sadece puana göre değil, gelecek hedeflerini de dikkate alarak tercih yapmaları gerektiğini belirtti. Ayan, bilinçsiz yapılan tercihlerin öğrencilerin eğitim ve meslek hayatını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.
23.07.2026
13:18
SGK`dan Prim Borçlularına Büyük Kolaylık: Vade 72 Aya Çıktı, Faiz Düştü
SGK'dan Prim Borçlularına Büyük Kolaylık: Vade 72 Aya Çıktı, Faiz Düştü
SGK Bingöl İl Müdürü Muzaffer Çakar, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yayımladığı yeni genelgeyle prim borçlarının tecil ve taksitlendirilmesinde önemli kolaylıklar sağlandığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle azami taksit süresi 72 aya çıkarılırken, yıllık tecil faizi yüzde 39'dan yüzde 29'a düşürüldü. İlk taksiti ödeyen borçlular için haciz, icra ve satış işlemleri de durdurulacak.
23.07.2026
12:13
Aday Sürücüler dikkat! Yeni Trafik Düzenlemesi Meclis`ten Geçti!
Aday Sürücüler dikkat! Yeni Trafik Düzenlemesi Meclis'ten Geçti!
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenlemeyle Karayolları Trafik Kanunu'nda önemli değişikliklere gidildi. İlk kez ehliyet alanlar ile yeniden sürücü belgesi alanlar 2 yıl boyunca aday sürücü sayılacak. Bu süreçte belirli trafik kurallarını üç kez ihlal edenlerin ehliyetleri doğrudan iptal edilecek.
22.07.2026
13:41
Bingöl`de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Bingöl'de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Vali Cahit Çelik'in incelediği yeni asfalt plenti, Ağustos ayının ilk haftasında üretime başlayacak. Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip tesisle birlikte Bingöl'de yıllık 100 ila 150 kilometre sıcak asfalt yapılması hedeflenirken, İl Özel İdaresi yol yapımında dışa bağımlılığını da tamamen sona erdirecek.
22.07.2026
13:04
Bingöl`de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl'de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek İşgücü Uyum Programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde toplam 30 kişi istihdam edilecek. Başvurular 26 Temmuz'a kadar alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın