KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Coşkun: 'başarılı bir dönemi geride bıraktık

Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, Ankara'da Bingolonline Gazetesi Yayın Koordinatörü ve Ankara Sorumlusu Murat Varol'a ve Fatih Çiçek'e önemli açıklamalarda bulundular. Ataoğlu ve Coşkun dört yılın genel bir değerlendirmesini yaparak, yeniden aday olmaları hakkında da birçok soruya açıklık getirdiler. Bingöl milletvekilleri aynı zamanda dört yıl boyunca Bingöl'de hangi projelerin hayata geçirildiğini ve Bingöl için hangi hizmetlerin yapıldığı konularında da geniş bildi verdiler.

Coşkun: `başarılı bir dönemi geride bıraktık
04 NİSAN 2011 PAZARTESİ 09:46
0
3390
8
AA aa

Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun'la yaptığımız röportajın tam metni...

Sayın Yusuf Coşkun “2011 seçim süreci” ve “2007-2011 dönemi Bingöl'e yapılan yatırımlar” başlıklı iki kısımdan oluşan röportajımızın öncelikle birinci bölümünden yani “seçim süreci” bölümünden başlayalım. Aday adaylığı başvuruları sona erdi, siz de tekrardan aday oldunuz. Bu konuyla alakalı birkaç tane soru sormak istiyorum. Öncelikle neden bir daha aday adayı oldunuz?


Yaşadığımız bu süreç itibari ile çok yoğun bir dönemden geçtik ve bununla birlikte çok başarılı bir süreç yaşadık. Bu bizim için bir tecrübe dönemi oldu. Hizmetin devamlılığı için yeniden aday adayı olmaya karar verdim, hala yorulmadığımı da hesaba katarsanız, süreç çok normal. Hayatı boyunca memleketine hizmet için çalışan, gayret eden ve bunu şiar edinen biri var karşınızda. Başbakanın dediği gibi ustalık dönemi olacak olan bu yeni dönemde, yepyeni bir vizyon ile hizmete devam için yeniden aday adayı oldum.


Peki başvuru süresi sona erdi. Sonra Bingöl'de temayül yoklaması yapıldı. Aday adayları Ankara'da mülakata alındı. Bir taraftan anketler yapılıyor. Tüm bu süreci göz önüne aldığınız zaman, sizin karşınıza nasıl bir tablo çıkıyor?


Yaşanan bu süreç çok olumlu, bütün kamuoyu çok yakından takip ediyor bu süreci. Çok adil ve demokratik bir süreç işliyor. Hiçbir yöntem mükemmel değil; ama hedefte hep o vardır. Eminim bu süreç hatanın en az olduğu bir süreç olacaktır. AK Parti aday belirlediği zaman tek bir ölçüte göre karar vermiyor. Bütün kesimlerin düşüncesine, görüşüne başvuruyor. Süreç çok yönlü ve bu sürecin sonunda da eminim ki Bingöl için ve ülkemiz için hayırlı olacak isimler belirlenecektir. Esas olan hizmettir, isimler sadece birer aracıdır.


Sizin de bildiğiniz gibi en geç 11 Nisan'a kadar, AK Parti'nin aday listesi YSK'ya bildirilmiş olacak. Tekrar aday olacağınızı veya aday olmadığınızı da hesaba katarsak, bu konuda içinizden ne gibi düşünceler geçiyor?


Şunu açık yüreklilik ile ifade edebilirim. Ben her halükarda en iyi şekilde çalışacağım, burada şahıslar değil partimiz ve milletimizin geleceği söz konusudur. Bize nasıl bir görev uygun görülürse, biz onu en iyi şekilde icra ederiz. Burada önemli olan ilimizin ve Türkiye'mizin nasıl kalkınacağı ve geleceğe nasıl daha iyi bakabileceğidir. Bugün kişiler gelip geçicidir. Ama bu ülke, bu toplum, bu insanlarımız kıyamete kadar var olacaklardır. Her seçim döneminde meclise farklı farklı isimler, şahıslar gelir. Onların görev süreleri dolunca onlar gider, onların yerine başkaları gelir.


Peki, bir daha aday olacağınızı varsayarsak; bu yeni dönemde Bingöl için düşündüğünüz neler var?


Öncelik hedefimiz, yeni bir vizyon ve ekip çalışması ile çok farklı bir bakış açısıyla yola çıkmak olacaktır. Durum değerlendirmesi yapacağız ve nerede eksik kaldık, onu tespit edeceğiz. Bugün Sayın Başbakanın bu kadar çok başarılı olmasının ardındaki bir neden de, başbakanın iyi bir ekip ile çalışmasındandır. Ben iyi bir ekip çalışması kısmını çok önemsiyorum. Biz bu dönem bunu belki yapamadık; ama yeni dönemde öncelikli hedefimiz bu olacaktır. 2015 yılında barajlardan demir yoluna, Kuzey yolu projesinden şu anda yapımı devam eden bütün projeleri tamamlamayı hedefliyoruz. Şunu ifade edeyim, bu dönem hizmetlerin altyapısını kurmakla geçti; ama önümüzdeki dönem bunları tamamlayarak, bunların sonuçlarını yaşamaya başlayacağız.


Adaylıkla ilgili soruları bitirmeden önce şunu da sormak istiyorum. Sizce AK Parti'nin aday seçerken kullandığı en önemli kriter hangisidir?


Bence en büyük ve en önemli kriter halkımızın memnuniyeti ve halkın bize karşı olan düşünceleridir. Bunun için öncelikle halka ve hakka hizmet ifadesini sık sık kullanıyoruz. Partimiz ve Başbakan bu anlayışta olan arkadaşları önemsiyor. Tabii şunu da ifade etmek lazım, bu noktada AK Parti'ye olan sadakat ve AK Parti'nin ilkelerimize bağlılık da elbette ki çok önemli. AK Parti'ye katacağı anlam ve konusundaki uzmanlık da önemli kritereler arasında yer alıyor.


Biraz da yerelden söz etmek gerekirse; yerel basını takip etme imkanınız hangi ölçüdedir? Yerel basında sizin hakkınızda eleştirel bir haber çıktığında, ya da sizden övgü ile bahseden bir haber olduğunda bunu nasıl karşılıyorsunuz?


Hizmetin kalitesi ve denetimi için medya çok önemli. Medyanın gücünü hepimiz çok iyi biliyoruz ve hepimiz bunun farkındayız. Hatta medyanın yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü büyük kuvvet olduğunuzu da biliyoruz. Orada ifade edilen sorun ve sıkıntıları çözme yoluna gidiyoruz. Bu noktada yerel medyaya da teşekkür etmek istiyorum. Her zaman sağduyulu davranıyor. İnsanlarımızı kin ve nefrete yönlendirecek ya da insanlarımız arasında ayrılıklara yol açacak yayınlar yapmıyorlar. Zaman zaman elbette ki Bingöl'deki eksiklikler ile ilgili haberler de çıkıyor. Bunu da dikkatle takip ediyoruz. Sonuçta bir eksiklik varsa bunu çözmek elbette ki gereklidir.


Yerel basının size ulaşması veya sizin yerel basına ulaşmanız noktasında sizce bir eksiklik var mı?


Ben bu konuda bir sıkıntının yaşandığını düşünmüyorum. Çok şükür bu noktada iyiyiz. Herhangi bir şey olduğu zaman biz Bingöl'deki yerel basına ulaşıyoruz. Onlar da aynı şekilde bize ulaşma noktasında bir sorun yaşamıyorlar.
 

Bingöl'e gittiğiniz zaman danışmanlarınızı yanınızda götürüyor musunuz?


Açıkçası buradan Bingöl'e gittiğimizde danışmanlarımızı yanımızda götürmüyoruz; ama orada bulunan teşkilattaki arkadaşlarımız ile bu danışmanlık hizmetlerini sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu konuda yepyeni bir vizyon ve ön gürü ile hareket edeceğiz. Bunu çok iyi biliyoruz ki başarı kurduğunuz en iyi ekip ile sağlanır.


AK Parti döneminde Bingöl'de milletvekili adayları merkez-Solhan-Genç üçgeninde oldu. Bu aday belirleme şekli hizmet noktasına da yansıyor mu? Yani milletvekilleri Bingöl için hizmet ederken bölge esaslı mı düşünürler, yoksa genel olarak mı hareket ederler?


Hayır. Hayır. Milletvekilli adayları belirlenirken, belli bölgeler göz önüne alınarak, bu bölgeler bazlı adaylar gösterilebilir. Ama milletvekili seçildikten sonra ben bu bölgenin vekiliyim, diğer bölgeler beni ilgilendirmiyor diyemezsin. Sonuçta artık özelde Bingöl'ün genelde ise Türkiye'nin bir vekilisin. Belli bir bölgeye kendini hapsetmiyorsun. Bu konuda bütün bölgeleri içine alan bir hizmet anlayışımız var.


Gelelim 2007-2011 yılları arasındaki döneme. 2007'de Sayın Cevdet Yılmaz ve Kazım Ataoğlu ile beraber aday olduğunuzda dört büyük projeniz vardı.


Evet biz 2007 yılında halkımıza dört büyük proje vaat ettik. Bingöl Üniversitesi, havaalanı, duble yollar ve doğalgaz. Biz halkımıza o gün söz verdik ve bu dönemde bu dört büyük projeyi hayata geçireceğiz dedik.
 

Bunları tek tek ele alalım. Önce Bingöl Üniversitesi?


Bingöl Üniversitesi bizim için çok önemli bir projeydi. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki Bingöl'de bizden önceki dönem, Bingöl'e Elazığ'a bağlı bir eğitim fakültesi açılması için imza kampanyası bile yapıldı. Bingöl Üniversitesi'nin açılması kararı 2007 yılında alındı. Adeta bu dört yıllık süreçte, üniversite bizimle beraber gelişti. Bakın ben size üniversite hakkında çarpıcı bir anekdot aktarayım. 2007 yılından önce Bingöl'de sadece Fırat Üniversitesi'ne bağlı yüksekokul vardı. Ve bu yüksekokul, şimdiki Bingöl Lisesi'nin hemen aşağısındaki binada eğitim veriyordu, yeri orasıydı. Üniversitenin kurulması için karar çıktıktan sonra, dört yıl içerisinde Bingöl'de koca bir kampus yapıldı. Bugün hala da çok hızlı bir şekilde yapımı devam ediyor. Bugün artık dört yıllık fakülteleri, yüzden fazla akademisyeni ve binlerce öğrencisi olan bir üniversiteden bahsediyoruz. Biz açıkçası bunu çok önemsiyoruz.


Peki ya duble yollar?

Bu konuda da gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz ki bu projemiz de artık bitmek üzere. Geri kalan kısım da en yakın zaman da bitecektir. Bingöl-Solhan yolu da bu yıl bitecek. Duble yolda en büyük hedef, bu yıl başlayacak olan Kuzey yolu projesi. Karedeniz ve GAP'ı birbirine bağlayacak olan tarihi bir adımı hep birlikte yaşayacağız.
 

Havaalanı hangi aşamada?


Havaalanı konusunda biraz sorunlar yaşandı. Bizim hedefimiz seçimlerden önce uçağı indirmekti; ama bu seçimden sonrasına sarktı. İnşallah havaalanımız da bittiği zaman insanlar artık daha kolay bir şekilde Bingöl'e gelip gideceklerdir. Biliyorsunuz ki Bingöl artık üniversite şehri. Son zamanlarda yapılan yatırımların sayısı da fazla. SÜTAŞ, CALLPEX firmalarının yatırımları gibi. Havaalanı bitiminden sonra hem öğrencilerimiz, hem yatırımcılarımız hem de yerel halkımız ulaşım noktasında daha rahat imkanlara kavuşacaklardır. Saatlerce otobüs yolculuğu yerine, bir iki saat içerisindeki hava yolu ulaşımını da daha çok tercih edeceklerdir.


Son olarak da doğalgaz?

Doğalgaz konusunu siz de takip ediyorsunuz. BOTAŞ ve Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu henüz Afyon'a tayin olmadan önce bu konuyu konuştular. Sonra bunun mühendislik işleri de yapıldı. Boru hattının nerelerden geçeceğine dair çalışmalar tamamlandı. Yapım çalışmalarının da bu yıl başlamasını bekliyoruz. Biz de halkımızın karşısına tekrar çıktığımızda, gönül rahatlığı ile size verdiğimiz sözleri yerine getirdik diyeceğiz.


Hükümetin yürüttüğü KÖYDES ve BELDES projeleri de var. Bu dönemde Bingöl, bu projelerden hangi ölçüde yararlandı?


KÖYDES ve BELDES ile yılların çözülemeyen sorunlarını çok şükür çözdük sayılır. Bu noktada çok şükür başarılıyız; ama şunu da ifade etmek istiyorum. Yerel yönetimlerde denetim konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Bu konuda denetim yapan kurumların çok daha dikkatli davranmalarını ve hassas olmaları gerektiği kanaatindeyim. Kaynak paylaşımının çok adil bir şekilde, her bölgemizin ihtiyacına göre serpiştirdiğimize inanıyorum. Biz bu dönemde yolu olmayan köy bırakmadık. Bugün artık gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz ki her köyümüzün mutlaka yolu vardır. Çoğu köyde su şebekesi yapıldı. Artık insanlarımız evlerinin içinde çeşmelerini açarak, rahat bir şekilde işlerini yapıyorlar.


Sağlık ve eğitim konusu da var. Bu konuda Bingöl'de neler yapıldı?

Ben özellikle sağlık konusunda bu dönemde çok iyi çalışmalar yaptığımızı düşünüyorum. Solhan'da ve Karlıova'da yeni hastaneler yapıldı, halkın hizmetine sunuldu. Genç'teki hastanemizin yapımı devam ediyor. Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ni yeni bir binaya kavuşturduk. Merkezde de şimdiki devlet hastanesinin olduğu yeri bir hastane kampüsüne dönüştürüyoruz. Daha önceleri yapılması mümkün olmayan ameliyatlar artık Bingöl'de yapılıyor. Solhan da büyük bir sıkıntı olan diyaliz merkezimizde inşallah bu yıl açılmış olacak. Her atama döneminde Bingöl'e yeni doktorlar, yeni sağlık personeli atamaları yapıldı. Yeni hastanelerimizi, personel atamaları ile güçlendirdik. Eğitim alanında da Bingöl'ün her tarafında yeni okullar açıldı. Artık okullarımız da öğrenciler eskisi gibi 40-50 kişilik sınıflarda okumuyorlar. Artık daha kaliteli ve daha çok verim alınan öğretmenlerimiz var. Bunun meyveleri son yıllardaki YGS-LYS-SBS'de görüyoruz. Bu sınavlarda da hızlı bir şekilde üst sıralara yükseliyoruz.


Sayın Vekilim böylesine yoğun bir gündeme ve döneme rağmen bize vakit ayırdığınız ve sorularımıza içtenlikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederiz.


Ben de size teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Adınız Soyadınız (@Misafir_3048)
06 Nisan 2011 Çarşamba 16:43
sn bingöl milletvekilimiz yusuf coşkun beye başarılar diliyorum.kişiliği ve tahsili itibari ile bundan sonraki vekillerede örnek olmuştur.durmak yok yola dedevam tum BİNGÖL HALKINA SELAM..!BU DA yeni sloganımız
çewlikli (@Misafir_3020)
05 Nisan 2011 Salı 17:40

bide ne yüzdürse diyor bir başarılı dönemi geride bıraktık siz bingöl için ne yaptınız soruyoruz?
12 haziran günü akp bingöl den millet vekili çıkaramayacak
GS (@Misafir_3016)
05 Nisan 2011 Salı 15:03
NE BAŞARILI DÖNEMDEN BAHSEDİYORSUNUZ SİZ KAZIM ATAOĞLU VE YUSUF COŞKUN DEĞİŞSSİN KİM GELİYORSA GELSİN RAZIYIZ
murat (@Misafir_3009)
05 Nisan 2011 Salı 13:17
tekrar görmek isteriz pistlerde
mehmet (@Misafir_2982)
04 Nisan 2011 Pazartesi 14:03
her şeyi tadında bırakmak güzeldir. şimdiye kadar yaptıklarınız ve yapmadıklarınız için teşekkürler, artık yeter...
MURAT (@Misafir_2981)
04 Nisan 2011 Pazartesi 13:56
Tek kelime 12 haziranda sizlerden kurtulmamızdır bingöl olarak o günü bekliyoruz ne yapmışki vekillik yakışıyormuş
sapla samanı ayıran (@Misafir_2977)
04 Nisan 2011 Pazartesi 12:51
4 büyük proje : üniversite , doğalgaz, havaalanı, duble yollar .

1- Üniversite gayet başarılı görevini sağlam yapan adeta birkaç kurumdan biri .En başarılı kurum.Bu kurumun başında c.başkanının atadığı vekillerden bağımsız bir rektör var. Başarısı kendisinin ve ekibinin becerisiyle izah edilebilir ama vekillerle izah edilemez .Hükümet yardım etmiştir bakan kısmen önlerini açmıştır ama başarının vekillerle ilgisi yoktur .

2-3-4 . Bu projeler hala bitirilememiştir .Merkezi hukumetin inisiyatifidir .Vekillerle alakası yoktur .
yılmaz baba (@Misafir_2975)
04 Nisan 2011 Pazartesi 12:23
vekillik sayın yusuf beye yakışıyor inş.tekrar aday olursunuz.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın