KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Çöplük dumanı şehirden görünür oldu

Belediye şehir çöplüğünden tüten dumanlar şehrin görüntüsünde ve sağlığında tehlike arz ediyor.

Çöplük dumanı şehirden görünür oldu
03 TEMMUZ 2008 PERŞEMBE 11:04
0
1108
0
AA aa
Belediye şehir çöplüğünü yakarak Sanayi Sitesi, Kaleönü ve Saray Mahallesi bölgesini dumanla zehirlemeye devam ederken; çöplükten çıkan dumanlar şehir merkezinden de görünüyor.  

Çapakçur Deresi üstünde bulunan cafe ve restourantlarda dinlenmek için oturmaya giden vatandaşlar, çöplerden yükselen dumanların oluşturduğu eşsiz manzaraya alıştıklarını söylediler.

Tüm dünya dumansız hava sahasını desteklerken Bingöl her gün duman altı oluyor. Bingöl'ün üstü dumansız kalmıyor. Sanayi Sitesi, Kaleönü ve Saray Mahallesi bölgelerinin üstü belediyenin yaktığı şehir çöplüğü nedeniyle hemen hemen her gün duman kaplandığı kaydedildi.

Bingöl Belediyesi tarafından düzensiz olarak kullanılan çöp alanı İnsan sağlığını tehdit ederken suda yaşayan Canlılara da büyük ölçüde zarar veriyor.

Sanayi Sitesi yolu üzerinde bulunan Gayt köprüsü altına dere kenarına Bingöl Belediye tarafından bırakılan çöpler dere suyunun taşmasıyla beraber sürüklenip içindeki tehlike saçan tıbbi atıklar dahil bir yığın çöp birikintisi sırayla Ekinyolu, Çeltiksuyu, Sarıçiçek, Büyüktekören, Kemalan, Garip köyleri Genç İlçesi Murat Nehrinden geçerek Keban barajına dökülüyor ve bu süreçte hem çevre köy ve halkına hem Bingöl'e zarar verirken hem de baraja dökülmesi bir diğer açıdan tehlike oluşturuyor.


Bingöl Olay Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın