KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Çömleklere talep artıyor!

Genç Belediyesi tarafından hazırlanan ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nce desteklenen SODES destekli ' Hünerli Eller İş Başında ' projesi kapsamında üretilen çanak ve çömlekler, il dışından sipariş almaya başladı.

Çömleklere talep artıyor!
10 MART 2020 SALI 17:47
3
6212
0
AA aa

Genç Belediyesi tarafından hazırlanan ve sosyal faaliyetlere destek olmak amacıyla açılan çanak, çömlek kursunda üretilen çanak ve çömleklere şehir dışından siparişler gelmeye başladı. Bingöl Elazığ ve Tunceli'den alınan siparişler yılsonuna doğru gönderilecek.

Sergi hazırlıkları başladı

Çanak çömlek kursu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Çanak Çömlek Kursu Öğretmeni Mehmet Tetik, ürettikleri çanak ve çömlekler için il dışından siparişler aldıklarını ve bu siparişleri ilçede düzenleyecekleri serginin ardından aralarında Bingöl Tunceli ve Elazığ'ın bulunduğu illere göndereceklerini ifade etti.

Tetik Şunları söyledi: “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde Geleneksel El Sanatları Bölümünü okudum,  8 yıldır kurs öğretmenliği yapıyorum. Genç Belediyesi'nin katkılarıyla Halk Eğitim Merkezinin sosyal faaliyetlere destek olmak amacıyla 2018 de açtırdığı kursta şuana kadar 60 öğrenciye yardımcı olmaya, el sanatlarını öğretmeye çalıştım. Mevcut olarak şuanda İşkur destekli 12 yetişkin öğrencim var. Hafta içleri sabah saat 09:00 ile öğleden sonra 14.00' e kadar çalışmalar yapıyoruz. Üretim olarak atölyenin küçük oluşu ve de malzeme yetersizliğinden dolayı açıkçası fazla üretim yapamıyoruz. İleriki süreçte bizlere yer konusunda daha geniş alanlar ve imkanlar verilmesi halinde ben ve kursiyerlerim bu alanda ilçemize yeteceğimizi düşünüyorum. Yılsonunda sergimiz olacak şuanda sergi çalışmaları için hazırlık görüyoruz. Bingöl, Elazığ ve Tunceli'den bizimle iletişime geçenler oldu ilçemizi en iyi şekilde temsil etme gayretindeyiz. Haziran'da yapacağımız sergiden sonra Tunceli'den bize ulaşan yetkililer temmuz ayında Tunceli'de düzenlenecek olan Geleneksel Munzur Festivali'nde ürünlerimizi sergilemek için siparişte bulundular, bizde yapacağımız sergiden sonra ürünleri onlara gönderip festivalde sergileyecekler. Gazeteniz aracılığıyla Genç Kaymakamlığı'na, Genç Belediyesi'ne Halk Eğitim Merkezi'ne ve bize toprak temininde bulunan tuğla fabrikasına desteklerinden ötürü teşekkür ederim.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın