KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Çöken bina için soruşturma başlatıldı

Bingöl Üniversitesi (BÜ) Rektörlüğü, kampüs alanında yapımı sürerken çöken bina ile ilgili yazılı açıklama yaparak olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Çöken bina için soruşturma başlatıldı
29 ARALIK 2010 ÇARŞAMBA 08:08
0
2568
2
AA aa

BÜ'den yapılan açıklamada, çökme ile ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilerek, "Cesurlar İnşaat Ticaret Sanayi Limitet Şirketi taahhüdü altında bulunan kongre merkezi inşaatında, fuaye girişinde bulunan döşeme tabliyesinde beton döküm işlemi yapılıp tamamlandıktan sonra 12 metre olan inşaat kat yüksekliğinin fazla olması nedeniyle tabliye altında bulunan desteklerdeki kayma sonucunda döşemede çökme meydana gelmiştir. Olay neticesinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır.

 Binamızın tamamı çelik konstrüksiyon çatı olup sadece fuaye kısmında betonarme tabliye bulunmaktadır. Binamız dilatasyonlara A,B,C ve giriş fuaye bölümleri şeklinde projelendirildiğinden dolayı fuaye kısmı ile diğer bloklar arasında herhangi bir bağlantı bulunmamaktadır. Bundan dolayı medyana gelen olay, diğer blokları herhangi bir şekilde etkilememiştir. Fuaye bölümünün de 9 metre yüksekliğindeki kolon ve kirişleri daha önceden inşa edilmiş dolayısıyla sadece 12 metre yükseklikteki giriş kısmının tabliyesi döküldükten sonra iskelede meydana gelen kayma sonucu inşaat alanının çok küçük bir kısmındaki tabliye çökmesi olmuştur.

İnşaat firmasının veya üniversite personelimizin herhangi bir zararı söz konusu değildir. Olay vuku bulduktan sonra gerekli arama ve kurtarma çalışmalarına derhal başlanmış ve bu görevin ifası aşamasında güvenlik bariyeri oluşturularak çalışmaların olumsuz etkilenmemesi için yoğunluk oluşmasına izin verilmemiştir. Konuyla ilgili soruşturma üniversitemiz tarafından devam etmektedir" denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
VEYSEL ÇAĞRIBAY (@Misafir_1513)
30 Aralık 2010 Perşembe 16:00
ŞU BAŞLIĞI DEĞİŞMEK LAZIM BENCE ÇÖKEN BİNA YERİNE ÇÖKEN İSKELE DESEK DAHA DOĞRU OLUR.FUAYE KISMINDA UFAK BİR ÇÖKME SÖZ KUNUSUDUR HER HANGİ BİR CAN KAYBI VEYA YARALANMA OLMADI ÇOK ŞÜKÜR.
darahenı (@Misafir_1502)
29 Aralık 2010 Çarşamba 12:02

Acıklamada
Binamızın tamamı çelik konstrüksiyon çatı olup sadece fuaye kısmında betonarme tabliye bulunmaktadır. giriş kısmının tabliyesi döküldükten sonra iskelede meydana gelen kayma sonucu inşaat alanının çok küçük bir kısmındaki tabliye çökmesi olmuştur.

bina degil tabliye cokmesi
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın