KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2026 Cumartesi
°C

'Çok yorulduk' deyip vatandaşa seslendiler

Bingöl'de artan vakaların ardından yeniden yoğunluğun yaşandığı devlet hastanesi korona virüs (Covid-19) servisinde görevli sağlık çalışanları, 'Çok yorulduk2 diyerek, vatandaşlara tedbirlere uymaları konusunda çağrıda bulundu.

`Çok yorulduk` deyip vatandaşa seslendiler
02 NİSAN 2021 CUMA 16:32
13
2989
0
AA aa

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de vaka sayılarında artış görülmeye başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Covid-19 renk haritasında 1 ay öncesine kadar mavi kategoride yer alan Bingöl, vaka sayısının artmasıyla Turuncu kategoride yer aldı. Yüksek riskli iller arasına giren kentte, pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması da getirirlerken, devlet hastanesindeki Covid-19 servisinde de yoğunluk yaşanmaya başladı.

1 yıldır Covid-19 servinde çalışan hemşire 2 çocuk annesi Ayşe Çelik, "Yaklaşık 1 yıldır Covid servisinde çalışıyorum. Bu süreç içinde değişik klinik tablolarla karşılaştık. Kimi hastalarımızı şifa ile taburcu ettik ve çok mutlu olduk kimi zamanda maalesef hastalarımızı kaybettik, bu durum bizleri çok üzdü, aklımızda kalıcı etkiler bıraktı. Yani fiziksel olarak da psikolojik olarak da sıkıntılı dönemler oldu bizim için. Normalde çocuklarına zaman ayıran, gezmesine, eğlenmesine eşlik eden bir anne olduğum halde bu süre içinde onlara zaman ayıramadım. Yine normalde hiç var olmayan bir hastalığım çıktı; bel fıtığı. Maalesef ciddi anlamda dinleme gibi bir imkanım olmadığı için ameliyat boyutuna kadar geldi. Bir iki ay öncesine kadar yapılan kısıtlamalar ve halkımızın da duyarlılığıyla vaka sayısında gerileme olmuştu. Bu durum bizleri de rahatlattı. İnsanlar da dışarıda daha güvenilir bir şekilde zaman geçirdi. Tekrar eski günlerin gelmesini umut ediyoruz. İnsanlarımızdan tekrar çaba bekliyoruz. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının devamlılığını bekliyoruz” dedi.

“Ben de herkes gibi anneme sarılmak istiyorum doya doya”

Vaka sayısının yeniden artmasıyla troid kanseri olan annesine sarılamadığını belirten hemşire Hayrettin Ayan, “Covid sürecinde son 1 yıldır çektiğimizi bir Allah bilir bir de biz biliriz. Benim annem troid kanseri. Hastalığından dolayı kendisine çok yaklaşamıyorum. Ben de herkes gibi anneme sarılmak istiyorum doya doya. Ona sarılmak, onu öpmek istiyorum. Vatandaşlarımızdan ricamız temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet etmeleri. Son zamanlarda vaka sayıları arttı. Rehavete kapılmayıp dikkat etmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

“Biz hastalarımızın can çekişerek, boğularak ölmelerini istemiyoruz”

Pandemiden dolayı çok yorulduklarını belirterek çağrıda bulunan hemşire Gülsüm Sevgi de “Covid-19 ile mücadele ediyoruz ve ciddi anlamda yorulduk. Covid vakalarımızda ciddi bir azalma görüldü hatta ilimizde vaka sayısı sıfırlara kadar inmişti. Ama son birkaç haftadır vatandaşlarımızın rehavete kapılmasıyla beraber hasta sayısında artış görüldü. Hakikaten bu durum artık bizi çok yordu, tükendik. Biz hastalarımızın can çekişerek, boğularak ölmelerini istemiyoruz, bunu görmek istemiyoruz. Bu işi ciddiye almayan vatandaşlara seslenmek istiyorum, hastaların en kötü anlarına biz şahit olduk. Onların neler çektiğini, son anda neler söylediklerini biz çok iyi biliyoruz. Hastane ziyaretlerine ara vermelerini istiyoruz. Bıraksınlar hastalarımızla ilgilenelim ve maske, mesafe, temizlik kurallarına uysunlar. Hem bizleri hem kendilerini rahatlasınlar” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın