KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2026 Cuma
°C

Çok konuşup az amel ediyoruz

Şubat Ayı Şehadet Ayı etkinliğinde konuşan Eğitimci İbrahim Yaz; Öyle bir zamanda, öyle bir toplumda yaşıyoruz ki çok konuşup az amel ediyoruz. Halbuki tam tersi olması lazımdı dedi.

Çok konuşup az amel ediyoruz
26 ŞUBAT 2018 PAZARTESİ 23:55
0
1911
0
AA aa

HÜDA PAR Bingöl Genç İlçe Gençlik Kolları tarafından 'Şubat Ayı Şehadet Ayı' adlı etkinlik düzenlendi.

Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, seslendirilen ilahi ve başta şubat ayı şehitleri olmak üzere İslam Coğrafyası'nda İslam davası adına şehit olmuş bazı şahsiyetleri anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Ardından kürsüye çıkan Eğitimci İbrahim Yaz; “Hangimizin dualarını süslemedi ki şehadet. Hangimiz Rabbimizden geceleri gözyaşı içerisinde istemdik ki. Bu öyle bir sevdadır ki Peygamber (s.a.v) defalarca Allah yolunda şehit olmayı ve tekrar dirilip tekrar şehit olmayı istemiştir” diyerek konuşmasına başladı.

Şehadetin İslam'daki yeri ve öneminin çok farklı olduğunu belirten Yaz, "Şehit, Allah'ın dinini yüceltmek için, Kelime-i Tevhid bayrağını yeşertmek için, Allah'ın dini için canını ortaya koyandır. Şehit, Allah'ın rızası için canını Rabbine pazarlayandır. Şehit Allah'ın rızası için en sevdiğinden vaaz geçip, canını feda edendir." dedi.

"Şehitlerin hayatını anlamak için çaba gösterelim"

Şehitleri sadece anılmaması gerektiğini, onların hayatlarının anlaşılması gerektiğini ifade eden Yaz, şehitlerin tüm zorbalıklara rağmen zalimlere ve tağutlara karşı hakikatleri haykırdıklarını söyledi.

Yaz, "Değerli kardeşlerim, biz burada sadece şehitleri anmak için bulunmayalım. Biz şehitlerimizin hayatını anlamak için çaba gösterelim. Şehitleri Allah anıyor. Fakat biz şehitleri anlamaya muhtacız. Onların davasını anlamaya muhtacız. Onlar korkmadan, onlar çekinmeden, onlar Allah'ın rızası için sevdiklerinden vazgeçenlerdir. Zalimlerin, zorbaların, tağutların bütün tehditlerine rağmen, bütün zorbalıklarına rağmen korkmadan hakikati haykıranlardı. Onlar cazibeli teklifleri ellerinin tersiyle 'la' deyip buna karşı duranlardı. Kimler şehittir? İşte onlar şehittirler."

"Çok konuşup az amel ediyoruz"

Günümüz toplumunda çok konuşup az amel edildiğinin altını çizen Yaz, şunları kaydetti: "Değerli kardeşlerim, öyle bir zamanda, öyle bir toplumda yaşıyoruz ki çok konuşup az amel ediyoruz. Halbuki tam tersi olması lazımdı. Maalesef çok kısık bir döngünün içinde kalıyoruz. Mesela bir Hasan El Benna'nın hayatına baktığımızda daha küçüklüğünde beri haramlarla mücadele etmek için teşkilatlar kuruyordu. Dikkat edin, bu işe canlarını ortaya koyanlar daha küçüklüğünden beri bu işin gerekliliğini yerine getiriyordular. Bir Hasan El Benna ki daha 20'li yaşlarında dünyada bütün İslami yapılara rol model olan ve dünyada İslami hareketlerin sevgilisi haline gelen bir adam oldu."

"Şehadeti istemek şehitlerin davasına sahip çıkmakla olur"

Şehit ve şehadetin herkesin bir isteği ve arzusu olduğunu belirten Yaz, herkesin bir iç muhasebe yapması gerektiğini belirtti.

Bu istek ve arzuya ulaşmanın yolunun, şehitlerin mirasına sahip çıkmakla olacağına işaret eden Yaz, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "Şimdi biz ne haldeyiz, bir iç muhasebe yapalım? Şehitlik ve şehadet herkesin bir arzusudur. Fakat Allah için şöyle başımızı iki elimizin arasına alsak ve biz şehadeti hak etmek için ne gibi bir fedakarlıkların içinde bulunmuşuz diye düşünsek. Yaşantımız nasıl bir yaşantı? Dünyadaki hayatıyla meşgul olmuş, her gün dünyanın cazibesine aldanmış, işlerimiz ile sabaha kadar uğraşır hale gelmiş, çocuklarımız, ailelerimiz İslam'dan uzaklaşmış hale gelmiş. Biz Allah'ın dini için, onun rızası için ne gibi bir fedakarlığın içindeyiz. Bunu sorgulamamız lazım. Şehadeti istemek, şehitlerin davasına sahip çıkmakla olur. Şehitlerin bize bıraktığı emanetleri canımızla, malımızla, evladımızla o emanetlere sahip çıkmamız lazım."

Yapılan konuşma ile beraber şehitleri için bestelenmiş ezgiler de seslendirilirken, program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın