KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2025 Çarşamba
°C

Çocuk teşviki netleşmeye başladı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ev hanımlarına da çocuk teşvikinin getirileceği müjdesini verdi.

Çocuk teşviki netleşmeye başladı
14 MAYIS 2013 SALI 10:04
0
1791
0
AA aa

Hükümetin nüfusun yaşlanması sebebiyle üzerinde çalıştığı çocuk teşviklerinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Özel sektöre verilmesi düşünülen teşviklerin rekabet gücünü azaltmamasına dikkat edilecek. Ev hanımları gibi çalışmayan kadınlara yönelik destek modelleri de devreye girecek.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, çocuk ve yaşlı teşviklerinin yanı sıra çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, çocuk teşviklerinde tartışılmayan konunun olmadığını belirterek: “Nakit de var. Sadece çalışan değil, genele de bakıyoruz. Eğitim ilişkisine bakıyoruz. Bütçe açısından etkilerine bakıyoruz. Bütün ülkeleri inceledik, kendimize uygun politikalar geliştiriyoruz. Sadece maddi teşvikler olmayacak. Esnek çalışma saatleri üzerinde de duruyoruz. Yarı zamanlı çalışma, eğitim hayatında gençlerin kadının hayatını kolaylaştırıcı tedbirler gibi çok sayıda öneri var” dedi.

“YAŞLI NÜFUS YÜK OLARAK GÖRÜLMEMESİ GEREKİR”

Yaşlı nüfusun yük olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Bakan Yılmaz, 10. Kalkınma Planı'nda yaşlılarla ilgili özel ihtisas komisyonunun yer alacağını belirterek, yaşlıları daha üretken dinamik hale getirmenin önemli olacağını kaydetti.

Yaşlılar için kurulacak özel komisyonda akademisyen ve uzmanların yer alacağını bildiren Bakan Yılmaz: “Komisyonun çalışması doğrultusunda yaşlılara yönelik bazı destekler üzerinde duruluyor. Örneğin çocuğunu bakıcısına değil, kayınvalidesine bırakanın desteklenmesi gibi modeller geliştirilecek. Bunun için farklı ülke modelleri de incelenecek” diye konuştu.

Çözüm sürecinin yatırımlara etkisini “Huzurun adı bile yetti” sözleriyle özetleyen Yılmaz, teşvik başvurularında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yer aldığı 6. bölgede yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 200 artış olduğunu bildirdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2025
12:39
Korkutata: ‘Gazze`de yaşananlar savaş değil, soykırımdır`
Korkutata: 'Gazze'de yaşananlar savaş değil, soykırımdır'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'deki saldırılarını 'vahşi bir soykırım' olarak nitelendirdi. Korkutata, İsrail'e destek veren güçleri suç ortağı olarak tanımlarken, uluslararası hukukun hiçe sayıldığını belirtti. 'Gazze halkının yanındayız, bu insanlık suçunu lanetliyoruz' dedi.
19.03.2025
07:40
Bingöl`de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl'de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl Valisi Usta: 'Bu madalyalar, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakârlığının bir nişanesidir. Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerimizin her zaman yanında olacağız' dedi.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Bingöl'de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Önceki yıllarda Bingöl merkez ve Genç İlçesi'nde binlerce Ramazan kolisi dağıtan ve bakkallardaki borç defterlerini satın alan hayırsever iş insanı, bu Ramazan ayında da geleneği bozmadı. Yardımların önemli bir kısmını muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Ateş, yaptıklarıyla büyük taktir topladı.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de ‘Çanakkale ve Şehitlik` konulu resim sergisi
Bingöl'de 'Çanakkale ve Şehitlik' konulu resim sergisi
Bingöl Valisi Usta: 'Öğrencilerimizin emek vererek hazırladığı eserler, Çanakkale ruhunu ve vatan uğruna verilen fedakârlıkları en güzel şekilde yansıtıyor.'
19.03.2025
07:37
Bingöl`de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan araması bulunan 3 şüpheli yakalandı.
19.03.2025
07:36
Ödüller sahiplerini buldu
Ödüller sahiplerini buldu
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen okullar arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın