KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mart 2025 Cuma
°C

Çocuk kulübü'nden unutulmaz gece

Bilgi ve Düşünce Derneği Çocuk Kulübü öğrencileri, yıl içi etkinlikleri kapsamında Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede davetlilere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Çocuk kulübü`nden unutulmaz gece
12 NİSAN 2013 CUMA 08:04
0
1579
0
AA aa

İlkokul öğrencilerinden oluşan Çocuk Kulübünün, ‘bilgili ve düşünceli çocuk' sloganıyla gerçekleştirdiği geceye ortaokul öğrencileri de destek verdi. Ortaokul 7.sınıf öğrencileri Sena Elçi ve Merve Kılıç'ın sunuculuğunu yaptığı gece, öğrencilerin Kur'an ve Meali'ni okumasıyla başladı.

Selamlama konuşmasını Bilgi ve Düşünce Derneği başkanı Mustafa Yılmaz yaptı. Yılmaz, konuşmasında Rad Suresi 11. ayete atıfla “kendi nefislerimizde olanı değiştirmedikçe Allah'ın da hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyeceğine” vurgu yaparak, “Yapmaya çalıştığımız iş nefislerimizi ve nesillerimizi ıslah çabasıdır, bu çaba fıtrattan uzaklaştırılan insanımızı fıtratı ile buluşturma çabasıdır” dedi.

Bu çalışmalara destek veren başta Çocuk Kulübü çalışanlarına, ailelere ve dernek yetkililerine teşekkür eden Yılmaz, evlerimizi karargâh edinerek bir Kur'an okuluna dönüştürmemiz gerektiğini, böylece yaşadığımız bölgelerde göğerteceğimiz temiz soluklarla vahyin rüzgârının estiği bir dar'üs selama ulaşabileceğimizi belirtti.

Daha sonra Çocuk Kulübü adına söz alan Şule İrem Aydın ise kulübün çalışmalarından bahsederek bu çalışmaların bir kanadını kendilerinin oluşturduğunu, ikinci kanadın ise aileler olduğuna vurgu yaparak bu gençlerin ancak bu yönlerden destekleyerek yetiştirilebileceğini ifade etti.

Konuşmasında “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah'a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” mealindeki Furkan suresi 74. ayetin meali üzerinde duran Aydın, dördüncü yılına ulaşan Çocuk Kulübü çalışmalarına, dört yıl önce mütevazi bir dairede başladıklarını, Allah'ın inayetiyle bu yıl 61 öğrenci ile yeni ve ferah dernek mekanlarında daha verimli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu çalışmalara destek veren gönüllü annelere ve tüm ailelere teşekkür etti.

Programa yıl içerisindeki faaliyet ve gezilerden derlenen görüntülerin sinevizyon şeklinde sunulması ile devam edildi. Sinevizyon gösterimi salonda aileleri sevince boğdu.

Türkçe, Kürtçe, Arapça ezgiler ve marşlar okuyan çocuklar hazırladıkları şiirleri, ayet ve hadislerden oluşan müminlerin özellikleri orotoryosunu ve Beyaz Uçurtma isimli tiyatroyu sergilediler.

Program sonunda geçmiş yıllarda Çocuk Kulübü'nden mezun olan ortaokullu öğrencilerin de sahneye çıkmasıyla ‘Müslüman Olmak' ezgisini hep birlikte söylediler.

Yoğun bir katılımın yaşandığı gecede misafirler, program sonunda sahneye ve kulise çıkarak Çocuk Kulübü çalışanlarına teşekkür ettiler. Anne ve babalar çocuklarıyla fotoğraflar çektirerek ayrıldılar. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.03.2025
03:03
Bingöl`deki milyarlık arsa ihalesini o firma aldı
Bingöl'deki milyarlık arsa ihalesini o firma aldı
Bingöl Yem-Süt Besicilik A.Ş. adına kayıtlı bulunan ve yüzde 90'ın üzerinde hissesi Bingöl İl Özel İdaresine ait olan 12 bin 855 ve 13 bin metrekarelik arsalar, ihale ile satıldı. İhaleyi o firma aldı ve toplam teklifi 863 milyon TL oldu.
21.03.2025
03:02
Bingöl`de çocuk hastaları sevindirecek gelişme
Bingöl'de çocuk hastaları sevindirecek gelişme
Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne farklı branşlarda 5 uzman doktor kadrosu eklendi. İl Sağlık Müdürü Tatlı: 'Vatandaşlarımızın en çok açılmasını talep ettiği yan dal branş kadrolarını ilimize kazandırmanın sevincini ve haklı gururunu yaşamaktayız' dedi.
20.03.2025
02:30
12 Bingölspor`dan çağrı:
12 Bingölspor'dan çağrı: 'Şimdi kenetlenme zamanı!'
Şampiyonluk yarışının önemli virajlarından biri olan Bitlis Özgüzelderespor maçı öncesi Bingöl halkına 'tribünleri doldurma' çağrısı yapan 12 Bingölspor Kulübü Yönetimi, 23 Mart 2025 Pazar günü oynanacak ve canlı yayın yapılmayacak karşılaşma için 'Bu maç, sadece bir 90 dakika değil, bir şehrin hayali, mücadelesi ve zafer yürüyüşüdür! Tribünleri dolduralım, birlikte tarih yazalım! Şimdi kenetlenme zamanı!' açıklaması yaptı.
20.03.2025
02:29
Bingöl`de TYP kapsamında 120 geçici işçi alınacak
Bingöl'de TYP kapsamında 120 geçici işçi alınacak
Başvurular 20-22 Mart 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. Noter kurası 25 Mart'ta. Başvuru koşulları ise şöyle;
20.03.2025
02:28
Bingöl`de AOB Programı gerçekleştirildi
Bingöl'de AOB Programı gerçekleştirildi
Bingöl'de Acil Obstertik Bakım (AOB) programı gerçekleştirildi. Bebek Dostu Hastane ve Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım unvanını kazanan hastanelere de belgeleri verildi.
20.03.2025
02:28
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Bingöl`e 13 kadro açıldı!
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Bingöl'e 13 kadro açıldı!
Sağlık Bakanlığınca yurt genelindeki sağlık kuruluşları için 2 bin 859 münhal kadro açılırken, Bingöl'deki sağlık kuruluşlarında görevlendirilmek üzere Bakanlık tarafından 2 doktor, 8 diş hekimi ve 3 eczacı kadrosu açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın