KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
23 °C Kısmen güneşli

Çığ bir aileyi yok etti

Bingöl'de meydana gelen çığ faciasında kar altında kalan 8 aylık hamile kadın ile eşi hayatlarını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, sabah erken saatlerde ikamet ettikleri Solhan ilçesi Mutluca köyü Yukarı Yayıklı mezrasından Bingöl'deki hastaneye gitmek üzere yola çıkan İsmail Gülen ile eşi Fatma Gülen, Mutluca köyü ile Çobantaşı köyü arasında bulunan patika yolda yürümeye başladı. Çobantaşı köyüne 5 kilometre uzaklıktaki Kert Sırtları bölgesinde çiftin üzerine çığ düştü.

Çığ bir aileyi yok etti
28 OCAK 2011 CUMA 08:56
0
5286
5
AA aa

Hamile olan Fatma Gülen'in sancılarının başlaması üzerine yaya olarak Çobantaşı köyüne kadar yürümeyi ve sonra Bingöl-Erzurum karayolundan
geçen araçlarla Bingöl Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne gitmeyi planlayan çiftten uzun süre haber alamayan köylüler, bölgede araştırma başlattı. Çığ düştüğünü fark eden köylülerin saat 11.35 sıralarında haber vermesi üzerine Bingöl'deki kurtarma ekipleri harekete geçti. Köylülerin ihbarının ardından Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Bayındırlık Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birim ekipleri de bölgeye hareket etti.

YEĞENİNİ KURTARMAYA GİDERKEN ÇIĞ ALTINDA KALDI
Eşini hastaneye götürmek üzere yola çıkan yeğeni İsmail Gülen'in çığ altında kaldığını duyan Hacı Fevzi Gülen ve iki arkadaşı da çığın düştüğü bölgeye gitti. Olay yerine ilk giden amca ve yanındaki arkadaşları, ikinci bir çığ felaketine maruz kaldı. İkinci çığda kar altında kalan Hacı Fevzi Gülen, yanındaki iki arkadaşı tarafından kurtarıldı.


Olayın ardından bölgeye giden köylüler kendi imkanları ile arama çalışması başlattı. Bingöl-Erzurum karayolundan 5 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye giden köylülerin yaptığı 3.5 saatlik arama sonucunda, İsmail Gülen (25) ve 8 aylık hamile eşi Fatma Gülen (21) ölü olarak bulundu. Köylüler kar altından çıkardıkları cesetleri sırtlarında taşıyarak bölgeye gelen arama kurtarma ekiplerine teslim etti. Kurtarma ekiplerinin arasında bulunan doktorların yaptığı müdahale sonucunda İsmail ile Fatma Gülen'in
öldüğü, 8 aylık bebekte ise zayıf nabız attığı tespit edildi. Ekipler, anneyi Bingöl Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırdı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen bebek de kurtarılamadı.


Bölgede arama çalışmalarına katılan Tekin İnak isimli vatandaş, saat 10.00'dan itibaren arama yaparak her iki cesede ulaştıklarını söyledi. Kurtarma çalışmalarına katılan Hasip Korkmaz ise doktora gitmek üzere yola çıkan Gülen çiftinin yeni evlendiklerini söyledi. Korkmaz, "Olay yerine gittiğimizde cenazelerin arasında yaklaşık 2 metre mesafe olduğunu gördük. Yaptığımız çalışmalar sonucunda her ikisini de bulduk. Bölgede 4 metre kar vardı, köylülerin desteği ile cenazeleri çıkararak getirdik" dedi.


Öte yandan Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerde doktora gitmek üzere evlerinden çıkan Gülen çiftinin Çobantaşı ile Mutluca köyü arasındaki bağlantıyı sağlayan patika yolda yürürken çığ altında kaldıklarını belirtildi. Açıklamada, "Sabah saat 06.30 sıralarında doktora gitmek üzere yaya olarak evlerinden çıkan şahıslardan saat 10.30'a kadar haber alınamamıştır. Bunun üzerine köylüler yaya olarak bölgede arama çalışmaları başlatıp çığ düştüğünü saat 11.35'te ilgililere haber
vermişlerdir. Olay yerine derhal Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Bayındırlık Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve AKUT ekipleri sevk edilmiştir. Bingöl-Erzurum karayoluna yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta meydana gelen çığ olayı bölgesinde, yöre halkı ve kurtarma ekipleri tarafından çalışma yapılmıştır. Yapılan çalışmalarda kar altında kalan iki vatandaşımız ölü olarak bulunmuştur" denildi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
salihkörük (@Misafir_1770)
29 Ocak 2011 Cumartesi 21:56
kendilerine allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum geçen sene annesini kaybetmişti
ömer bazencir (@Misafir_1766)
29 Ocak 2011 Cumartesi 11:18
allatan rahmet ailerine sabır diliyorum
ömer bazencir (@Misafir_1765)
28 Ocak 2011 Cuma 23:15
allah ailerine sabır versin gerçekten çok acı
Ahmet Ağan (@Misafir_1763)
28 Ocak 2011 Cuma 14:30
Ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Çok acı bir olaydır. Allah u Teala bir daha yaşatmasın
erkan güven (@Misafir_1762)
28 Ocak 2011 Cuma 09:25
Çok acı bir olay.Allah her ikisininde ailesine sabırlar versin. Daha 1 yıl olmuştu evleneli.Bundan 15 yıl önce de abisi ve yengesi(hamileydi) teröristler tarafından şehit edilmişlerdi.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın