Bakanlar Kurulu Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu.
Kurtulmuş, “Tarım ve Hayvancılık Bakanımız sunum yaptı. Çiftçi kardeşlerimizin tarım ve kredi borçları yeniden yapılandırılacak ve ertelenecek. Taklit ürün yapanların cezaları artırılacak. Türkiye'deki hayvan sayının artırılmasına ilişkin çalışma yapılacak. Bu düzenlemeye ilişkin çalışma en kısa sürede tamamlanacak. Bunun bir takvimi var ancak ilgili bakanlıklar açıklayacaktır. Bakanlar Kurulu'nda ‘Türkiye Uzay Ajansı' gündeme gelmiştir. Bununla ilgili çalışmalar hızlandırılacaktır." dedi.
İkinci sunumun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yapıldığını belirten Kurtulmuş, toplantıda çeşitli kanun değişikliklerini öngören, tarım bakanlığı ile ilgili paketin gündeme geldiğini ifade etti.
Türkiye'de hayvan varlığının kayıt altına alınması ile ilgili ilave tedbirlerin öngörüldüğünü anlatan Kurtulmuş, bunların en kısa zamanda hayata geçeceğini, ayrıca taklit ve tağşiş ürünler üretenlerle alakalı etkin bir mücadelenin yapılacağını kaydetti.
Kurtulmuş, çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının yeniden yapılandırılacağını dile getirdi.
Türkiye Uzay Ajansı kurulması ile ilgili yasa çalışmalarının da gündeme geldiğini belirten Kurtulmuş, "Türkiye için aslında geç kalınmış bir projedir ama çok şükür bugün Türkiye'nin bir Türkiye Uzay Ajansı kurması elzem hale gelmiştir. Uzay alanındaki araştırmaların ciddi bir şekilde yönlendirilmesi hem de ülkemizin uzaydan daha fazla yararlandırılmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.