24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, Atatürk'ün 100. Doğum yıldönümü olan 1981 yılında, 24 Kasımın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. Yıllardır devam eden ve öğretmenlerin hediyelerle hatırlanılıp sevindirildiği gün 24 Kasım geldi çattı.
Öğretmenlerini sevindirmek, onlara sevgilerini aktarmak için hediye yarışına giren öğrenciler, alışveriş telaşına girdiler. Özellikle çiçekçilerde göze çarpan bu durum ise, yaşanan heyecanı ortaya koyuyor. Bu tabloda, öğrencilerin yanı sıra okula giden küçük çocuklarının öğretmenlerine vereceği hediyeyi almaya gelen anne-babaları da görmek mümkün olabiliyor. 2 bin 135 kadrolu ve sözleşmeli öğretmenin görev yaptığı Bingöl'de
‘24 Kasım Öğretmenler Günü' hazırlıklarını yapan ve her çeşit çiçekten vitrinlerine bırakan çiçekçiler ise yaşanan hareketlilikten oldukça memnun.
Satışlardan memnun olduğunu belirten Petunya Çiçekçilik işletmecilerinden Cansu Erulaş, canlı çiçeklerin yanı sıra kendilerinin hazırladıkları özel yapay çiçeklerin de yoğun ilgi gördüğünü belitti.
Öğretmenler günün hafta sonuna denk gelmesinden dolayı birçok öğrencinin hediye almadığına işaret eden Erulaş:”Satışlar oldukça iyi ve yüz güldürücü. Bu artışın haftasonunda daha da fazlalaşacağına inanıyoruz” dedi.
BingolOnline / Bingöl Kent Haber