KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Çiçek: 'bingöl halkından anlamlı mesaj”

Bingöl seçimleri hakkında bir basın açıklaması yapan Fatih Çiçek, Bingöl halkının seçim sonuçları ile anlamlı bir mesaj verdiğini söyledi.

Çiçek: `bingöl halkından anlamlı mesaj”
14 HAZİRAN 2011 SALI 09:00
0
3285
2
AA aa

Bingöl halkı hafta sonunda yapılan genel seçimleri her zaman olduğu gibi yine anlamlı bir şekilde ulusal ve yerel gelişmeleri okuyup, genel siyaseti ne denli iyi okuduğunu herkese anlamlı olabilecek şekilde mesajı vermiştir” diyen Fatih Çiçek; “Halk ilk olarak, AK Parti'nin iki dönemdir varlığını bir türlü ortaya koyamayan yerel yönetimlerin başarısız performansı ile birlikte, seçim sürecinde yüksek düzeyde milliyetçi bir kampanya yürüten AK Parti'ye olan rahatsızlığını dile getirmiş oldu” dedi.

 

 "BDP ilk defa halka yaklaştı" 
Çiçek açıklamasında BDP'nin durumundan da bahsederek şöyle dedi; “Öbür taraftan BDP'nin bu dönemde PKK'dan uzaklaşarak, bölge halkının geneline yönelik, belki de ilk olarak sergilemiş olduğu katılımcı ve çoğulcu politikasına göz kırpması yönünde mesaj vermiş oldu.”
 
"AK Parti toplumdaki talepleri okumakta eksik kaldı"
Bu sonuçları herkesin iyi okuyup, ona göre gelecek yönünde politika izlemesi gerektiğini belirten Fatih Çiçek; Sonuçların, bir taraf için kazanç veya diğer taraf için yenilgi gibi algılanmaması ve her üç milletvekilimizin de herkesi kucaklayıcı bir politik süreci takip etmesi gerekiyor. Bingöl de tarih boyunca bütün siyasi fikirler, demokratik bir şekilde yarışma fırsatını bulmuş ve bunda sonra da yanı şekilde devam edeceğine ve etmesi gerektiğine inanıyorum. AK Parti'nin toplumdaki talepleri okumakta, hangi noktada eksik kaldığını iyice irdelemeli, BDP'nin ise bu sonucu bir zafer gibi algılayıp Güney Doğu Anadolu bölgesinde yaşananları, Bingöl'de de sergilemekten kaçınması gerekiyor” şeklinde belirtti.
 
"Bingöl, Şırnak ve Urfa değildir"
Çiçek; “Bingöl'ün, Urfa veya Şırnak olmadığına dair ortaya koyduğu tavrın da herkes tarafından ayrıca dikkate alması gereken bir mesaj olduğunun unutulmaması gerekiyor” dedi.
 
"Bingöl yine güçlüden yana"
"Sosyolojik olarak küçük bir hatırlatma yapmakta fayda var, Bingöl'ün her zaman güçlüden yana koyduğu tavır bu seçimde de devam etmiştir" diyen Fatih Çiçek; "Bir yandan mutlak güç olan AK Parti'nin yanında olduğu göstermiş, diğer taraftan da bölgedeki diğer güçlü aktörü olan BDP'ye göz kırparak bunu bir kez daha ortaya koymuştur. Sonuç olarak, demokratik bir sürecin tabii bir sonucu olan, yaşadığımız bu sürecin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, 4 yıl sonra aynı sürecin tekrar yaşanacağının unutulmaması gerektiğini hatırlatıp sağlık ve mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
remziyusuf (@Misafir_5142)
15 Haziran 2011 Çarşamba 10:20
eğer bingöl güçlüden yana olsaydı 80 anayasasına evet derdi oysa tam tersini yapmıştır. bingöl herzaman haktan haklıdan yana olmuştur
erdoğan (@Misafir_4979)
14 Haziran 2011 Salı 21:36
bdp asla kendi gerçekliğinden vazgeçmedi geçmeyecek hakari olmak şırnak olmak büyük bir onurdur
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın