KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2025 Pazar
°C

Chp'li arıtman'dan kuaför baskını!

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman,sadece türbanlı kadınlara hizmet verdiği iddia edilen kuaför salonunu bastı.Arıtman,Köksal Toptan'dan açıklama beklediğini söyledi.

Chp`li arıtman`dan kuaför baskını!
14 OCAK 2008 PAZARTESİ 17:51
0
919
0
AA aa
Meclis Başkanı Köksal Toptan'a yazdığı mektupla “türbanlı kadınlar için kuaför salonuna izin vermeyin” diye uyaran CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, mektubunun ardından gittiği kuaför salonunda .

Öğlen saatlerinde, Meclis'te bugün hizmete sokulan ikinci kuaför salonuna giden Arıtman kapının kilitli olduğunu gördü. Görevlilere kapıyı açtıran Arıtman, içeride türbanlı bir kadının saçının kesildiğini gördüğünü ve bu nedenle kapının kilitlendiğini söyledi. Saçına fön çektirmek ve manikür için ısrarcı olan Arıtman, Meclis'te türbanlı kadınlara ayrılan ikinci salonda saçı kesilen kadının ise AKP Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıoğlu'nun eşi olduğunu bildirdi.

Meclis'te "türbanlılara özel kuaför salonu" yapılmasına sert tepki gösteren Arıtman, “Meclis Başkanı'ndan açıklama bekliyorum. Meclis Başkanı her istediğini yapamaz. Gerekirse konuyu yargıya taşıyacağım ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım” dedi. Arıtman, “tolerans, hoşgörü kimse benden beklemesin, bu konuda tolerans bizi Suudi Arabistan kadınına benzetecek, tüm kadınları uyarıyorum” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, sadece türbanlı kadınlara hizmet verdiği iddia edilen kuaför salonunu bastı. Bugün, Meclis Başkanı Köksal Toptan'a bir mektup yazan ve Meclis'te türbanlı kadınlara yönelik kuaför salonu açılmasına izin vermemesini isteyen Arıtman, öğlen saat 14.30-15.00 arası ise saçına fön çektirmek ve manikür yaptırmak üzere, bugün hizmete sokulan ikinci kuaför salonuna gitti. Kapının kilitli olduğunu gören Arıtman, bunun gerekçesini sordu ve görevlilere kapıyı açtırdı. Konuya ilişkin açıklama yapan Arıtman, olay konusunda şunları söyledi:

“Cuma günü kuaför salonuna gittim. Manikürcü olarak işe alınan hanım, stajer ve şefleriyle görüştüm, ‘bakın ikinci kuaför salonunun türbanlı hanımlara hizmet vereceği yönünde duyumlarım var, bunlara alet olmayın' dedim. Bugün de saat 14.30-15.00 arasında kuaföre gittim ve kapısının kilitli olduğunu gördüm. Görevlilere kapıyı açtırdım. Kuaför koltuğunda bir hanım vardı. Yan koltukta da türban ve takke. Niçin kapının kilitli olduğu da böylelikle anlaşıldı. Fön ve manikürün birlikte yapılmasını istiyorum dedim ve yan salondan kuaförü çağırın dedim. O da geldi. Üstelik kapıyı çalarak. Hemen perde tuttular. Kuaför ve manikürcü elleri titreyerek iş yaptı. Yan koltukta oturan hanım da işi bittikten sonra türbanını taktı ve gitti.”

AKP'Lİ MAZIOĞLU'NUN EŞİ

Kuafördeki türbanlı kadınla sohbet ettiklerini ve AKP Gaziantep Milletvekili İbrahim Hakkı Mazıoğlu'nun eşi olduğunu öğrendiğini belirten Arıtman, türbanlılara özel kuaför salonu tahsis edilmesine sert tepki gösterdi. Arıtman, “benim tepkim türbanlı hanıma değil, Meclis Başkanı'na. Tolerans, hoşgörü bunları kimse benden beklemesin. Bu konudaki tolerans, bizi Suudi Arabistan kadınına benzetecek. Bütün kadınları uyarıyorum.” dedi.

“GEREKİRSE YARGIYA GİDECEĞİM”

Meclis kuaföründe yaşadığı olayla ilgili Meclis Başkanı Köksal Toptan'dan açıklama beklediğini söyleyen Arıtman, “Meclis başkanı her istediğini yapamaz. Gerekirse yargıya başvuracağım. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım” dedi.



Haber 7 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2025
18:12
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli ders süreci 2025-2026 eğitim öğretim yılı için 17 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. İbrahim Dağılma; 'Bir okulda Zazaca dersinin verilebilmesi için en az 10 öğrencinin veya bir öğretmen ataması için bir okulda veya ilgili mücavir alanda 6 (altı) şubenin dersi seçmesi yeterlidir' dedi.
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın