KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Eylül 2024 Perşembe
°C

Chp bu süreçten güçlenerek çıktı

İnsanlar CHP'deki son değişiklikleri memnuniyetle karşılıyorlar, bunlar kısa bir zamanda oya dönüşecektir diyen CHP Parti Meclis Üyesi Mustafa Kurban; &';Ben CHP'de 15 yıl Bingöl İl Başkanlığı yaptım. Benim yıllarca karşılaştığım sorunlar Ali Topuz'un, Adnan Keskin'in, Önder Sav'ın, Deniz Baykal'ın, Onur Öymen'in ifadeleri oldu, bunların hepsi bizi zora soktu. Bunların hepsi bizi insanlarla karşı karşıya getirdi. Şimdi bu insanlar gittikten sonra yeni gelen arkadaşlar; hem genç, hem dinamik, hem toplumla uzlaşabilen, hem çağı yakalayabilen, hem de sosyal demokrat bir anlayışa sahipler.” dedi.

Chp bu süreçten güçlenerek çıktı
08 KASIM 2010 PAZARTESİ 10:13
0
1844
0
AA aa

Ben CHP'nin her aşamasını olumlu görüyorum, gerek genel başkan değişim olsun, gerekse genel sekreterin ve MYK'nın değişimi olsun diye Kurban; “CHP her geçen gün sağlıklı bir şekilde ilerliyor. CHP Türkiye'nin en eski partisidir. Cumhuriyet ile taşıt olan bir partidir. Anadolu'nun her tarafında örgütleri olan, üyeleri olan bir siyasal partidir. CHP'nin bu değişimi diğer partilere de örnek olacaktır. Bu değişiklik AK Parti, MHP ve diğer partileri de değişime zorlayacaktır.” şeklinde konuştu.

CHP'de önceden beri bir sıkıntı vardı, CHP son 10 yıldır, 15 yıldır; yüzde 20 dolaylarında bir oy alıyordu şeklinde eleştiride bulunan Mustafa Kurban; “Bu da bir siyasal partinin tercih ettiği bir sonuç değildir. Siyasal partiler iktidara gelmek için uğraşırlar. Şimdi CHP aynı kadrolarla, Sayın Deniz Baykal, Sayın Önder Sav veya diğer ekiple seçime gidiyordu. Yüzden 15, yüzde 20, yüzde 25 oy alıyorlardı ve durumu idare ediyorlardı. Şimdi artık durumu idare etme dönemi sona erdi. Yurttaş oy verdiği partinin iktidar olmasını istiyor. Şimdi CHP iktidara gitme yolunu açtı. Yani önümüzdeki genel seçimlerde CHP böyle giderse iktidar olur. Bunu kamuoyu da görüyor, Bingöl de görüyor.” dedi.

Siyasal partiler liderleri ile anılırlar. İnsanlar şimdi oy kullanırken, partilerin liderlerini göz önünde bulundurarak oy kullanıyorlar diyen Kurban sözlerine; “Genel sekreter ya da MYK üyeleri çok fazla öncü bir rol oynamıyorlar. Onun için Önder Bey'in MYK'da yer almaması da bir bölünmeye yol açmayacaktır. Bir sıkıntı olmayacaktır. CHP sosyal demokrat bir partidir. Yani CHP'de bu tür tartışmalar doğaldır. CHP bugün genel başkanını, sekreterini, MYK'sını tartışan bir partidir. Onun için bu tür tartışmalara CHP tabanı alışıktır. Sonunda da uzlaşma olur ve bir arada yürümeye devam ederler. Mesela şu anda Önder Bey'in yerine gelen Gürsel Tekin, yabana atılacak bir siyasetçi değildir. İstanbul'da CHP'nin oylarını yüzde 20'den yüzde 38'e çıkarak bir isimdir. CHP'nin yaşlı kuşağı gittiği için, yeni kadro CHP'yi halkın bütün kesimlerine açacaktır.” şeklinde devam etti.

İnsanlar CHP'deki son değişiklikleri memnuniyetle karşılıyorlar. Bunlar kısa bir zamanda oya dönüşecektir şeklinde değerlendirmede bulunan Mustafa Kurban; “Ben CHP'de 15 yıl Bingöl İl Başkanlığı'nı yaptım. Benim yıllarca karşılaştığım sorunlar Ali Topuz'un ifadeleri, Adnan Keskin'in ifadeleri, Önder Sav'ın ifadeleri, Deniz Baykal'ın ifadeleri, Onur Öymen'in ifadeleri oldu, bunların hepsi bizi zora soktu. Bunların hepsi bizi insanlarla karşı karşıya getirdi. Oysa siyasal partiler verdiği demeçlerle, seçmen kitlelerinden sempati toplarlar. Ama onlar yıllarca antipati topladılar. Şimdi bu insanlar gittikten sonra yeni gelen arkadaşlar hem genç, hem dinamik, hem toplumla uzlaşabilen, hem çağı yakalayabilen, hem de sosyal demokrat bir anlayışa sahipler.” dedi.

CHP gerek genel başkanlık seçimi sürecinde, gerekse genel sekreter seçiminden bir zarar almadan çıkmıştır diyen CHP Parti Meclis Üyesi Mustafa Kurban; “Şimdi CHP bütün kapılarını halka açıyor. Bingöl'de de CHP kapılarını bütün kesimlere açıyor ve CHP yedi ay sonra inşallah iktidar olacaktır. Artık CHP alternatif olan bir parti konumuna geldi. CHP bundan sonra inançlara düşman olmadığını ilan ediyor. Giyim kuşama, kıyafete, töreye, geleneğe düşman olmadığını topluma ilan ediyor. Yani CHP artık öcü rolünden çıkıyor. Bugüne kadar CHP hep öcü olarak tanıtıldı. Oysa öyle değildi. Yukarıdaki CHP yöneticileri de maalesef bunları görmedi. Ama biz önümüzdeki günlerde adım adım CHP'yi Türkiye'de; gecekondudan köye kadar her yerde hâkim kılacağız.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bu tüzük çok da demokratik bir tüzük değil. Ben bu tüzüğe iki yıl önce muhalefet etmiş biriyim şeklinde eleştiride bulunan Kurban; “Ama CHP şu anda tüzük ile meşgul değil. CHP artık dışa yönelmek için çalışacak. CHP, tüzük ile adam ile meşgul değil, CHP iktidar olmakla meşgul. Başörtüsü konusunda, Kürt sorunu konusunda, işsizlik konusunda CHP dışarıya açılıyor. Yani CHP bütün kulvarlarda dışa açılıyor. Bütün siyasal partilere eşit mesafede saygılıyız. Ben Bingöl'de 20 yıldır siyaset yapıyorum. Hiçbir zaman hiçbir siyasal parti ya da hareketi karalamadım. İftira anlamında bir şey söylemedim. İnanmadığım bir şeyi konuşmadım.” dedi.

 

 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.09.2024
14:31
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.
19.09.2024
12:06
Bingöl`de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl'de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen 3 aylık teknik ve projeli bir takip sonucu düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Tarihi eser ve uyuşturucu el geçirilen operasyon sonrası gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı, bir kişiye ev hapsi verildi.
19.09.2024
11:42
SÜTAŞ`tan Bingöl Üniversitesi`ne ziyaret ve iş birliği görüşmeleri
SÜTAŞ'tan Bingöl Üniversitesi'ne ziyaret ve iş birliği görüşmeleri
Ziyaret sırasında, Yeni Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesinde tarım ve hayvancılık alanında silikon vadisinin kurulmasına yönelik çalışmalar ele alındı.
19.09.2024
11:14
AK Parti düğmeye basıyor: vekiller rapor verecek
AK Parti düğmeye basıyor: vekiller rapor verecek
AK Parti'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan halkın şikayetlerini bizzat milletvekillerinden dinleyecek. Erdoğan yeni yasama dönemi öncesinde milletvekilleriyle bir araya gelecek ve saha raporları isteyecek.
18.09.2024
17:41
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 40 personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarih ve koşulları ise şöyle;
18.09.2024
17:24
Erbakan:
Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir'
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Millî Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle tarihe karışmıştır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın