İHD Bingöl Şubesi, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle 2009 yılında hayvan otlatırken bir patlama sonucu yaşamanı yitiren Ceylan Önkol için ‘Savaş ve Çocuk' konulu yarışma düzenledi.
Haftasonu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen yarışmaya BDP İl Başkanı Halis Yurtsever, BİN-DER Başkanı Doğan Karasu, İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Rahşan Bataray, Ceylan Önkol'un annesi, babası ve ağabeyi, İHD üyeleri, Eğitim-Sen üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy, bu yıl ilk defa böyle bir yarışma düzenlediklerini belirterek, bu yarışmayı geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
İHD Bingöl Şube Başkanı Aksoy, yarışmaya 150 eserin katıldığını ve bu eserler arasında 120 eserin cezaevlerinde yatan mahkûmlar tarafından gönderildiğini söyledi.
Programda İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Rahşan Bataray, yaptığı konuşmasında 2009 yılında hayvan otlatırken bir patlama sonucu yaşamanı yitiren Ceylan Önkol'un faillerinin bulunması için yaptıkları hukuk mücadelesini anlattı.
Ceylan Önkol'un ailesi adına konuşma yapan ağabey Fırat Önkol, kardeşinin ölümü ile ilgili net bir açıklamanın yapılmadığını ve kardeşi gibi birçok ölümlerin örtbas edildiğini ileri sürerek, “Kardeşim ve kardeşim gibi ölenlerin faillerinin bulunmasını yetkililerden istiyorum. Bu tür faili cinayetler işleyenlerin cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
Resim, şiir ve öykü dallarında derece giren eserlere gecede ödülleri verildi. Dereceye giren ödüllerin sahipleri cezaevinde yatan mahkûmlar olduğu için temsili olarak ödülleri verildi.
Gecede resim dalında dereceye giren eser Ceylan Önkol'un annesine verildi. Kızı Ceylan'ın ölümünü hiçbir zaman unutamadığını söyleyen Anne Önkol, geceleri bu acıyla uyuyamadığını ve artık Ceylan'ların ölmesini istemediğini söyledi.
guzel bir etknlik. toplumumuzda adalet anlayisi yerlesmedikten sonra, kadin ve cocuklarin haklari on plana alinmadikca, hic bir gelisimin kaydedilemeyecegi cok aciktir.
Kurban Bayramı öncesi Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nın en çok konuşulan kurbanlığı olan yaklaşık 1,5 tonluk 'Tosun Paşa', sıkı pazarlıkların ardından alıcısını buldu. Dev cüssesiyle vatandaşların ilgi odağı olan kurbanlık, pazarda günlerce konuşuldu.
25.05.2026
16:02
Kayalıklarda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı
Bingöl merkez Kurudere Barajı çevresindeki kayalıklarda mahsur kalan iki vatandaş, AFAD, jandarma ve sağlık ekiplerinin koordineli müdahalesiyle bulundukları noktadan güvenli şekilde kurtarıldı.
24.05.2026
23:59
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararı sonrası parti karıştı. Genel merkezde arbede ve polis müdahalesi yaşanırken, gözler şimdi il örgütlerine çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın açıklaması ise 'Bingöl teşkilatı hangi tarafta?' sorusunun yanıt niteliğinde oldu.
24.05.2026
21:58
Genç'te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç İlçe Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi'nde yapımı sürdürülen park projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce olumsuzluklarla anılan alanın, modern ve güvenli bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.
24.05.2026
16:36
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın