KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Ceylan önkol anısına yarışma

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi tarafından Ceylan Önkol anısına resim, şiir ve öykü yarışması düzenlendi.

Ceylan önkol anısına yarışma
20 ARALIK 2010 PAZARTESİ 08:54
0
3461
1
AA aa

İHD Bingöl Şubesi, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle 2009 yılında hayvan otlatırken bir patlama sonucu yaşamanı yitiren Ceylan Önkol için ‘Savaş ve Çocuk' konulu yarışma düzenledi.
Haftasonu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen yarışmaya BDP İl Başkanı Halis Yurtsever, BİN-DER Başkanı Doğan Karasu, İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Rahşan Bataray, Ceylan Önkol'un annesi, babası ve ağabeyi, İHD üyeleri, Eğitim-Sen üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy, bu yıl ilk defa böyle bir yarışma düzenlediklerini belirterek, bu yarışmayı geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
İHD Bingöl Şube Başkanı Aksoy, yarışmaya 150 eserin katıldığını ve bu eserler arasında 120 eserin cezaevlerinde yatan mahkûmlar tarafından gönderildiğini söyledi.
Programda İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Rahşan Bataray, yaptığı konuşmasında 2009 yılında hayvan otlatırken bir patlama sonucu yaşamanı yitiren Ceylan Önkol'un faillerinin bulunması için yaptıkları hukuk mücadelesini anlattı.
Ceylan Önkol'un ailesi adına konuşma yapan ağabey Fırat Önkol, kardeşinin ölümü ile ilgili net bir açıklamanın yapılmadığını ve kardeşi gibi birçok ölümlerin örtbas edildiğini ileri sürerek, “Kardeşim ve kardeşim gibi ölenlerin faillerinin bulunmasını yetkililerden istiyorum. Bu tür faili cinayetler işleyenlerin cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
Resim, şiir ve öykü dallarında derece giren eserlere gecede ödülleri verildi. Dereceye giren ödüllerin sahipleri cezaevinde yatan mahkûmlar olduğu için temsili olarak ödülleri verildi.
Gecede resim dalında dereceye giren eser Ceylan Önkol'un annesine verildi. Kızı Ceylan'ın ölümünü hiçbir zaman unutamadığını söyleyen Anne Önkol, geceleri bu acıyla uyuyamadığını ve artık Ceylan'ların ölmesini istemediğini söyledi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ali (@Misafir_1169)
20 Aralık 2010 Pazartesi 18:09
guzel bir etknlik. toplumumuzda adalet anlayisi yerlesmedikten sonra, kadin ve cocuklarin haklari on plana alinmadikca, hic bir gelisimin kaydedilemeyecegi cok aciktir.
30.12.2025
15:24
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye, çok daha güçlü bir Türkiye demektir'
AK Parti Bingöl Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada terör yapılanmalarının dış güçler tarafından araç olarak kullanıldığını belirterek, 'Terörsüz Türkiye, güçlü ve huzurlu bir geleceğin anahtarıdır' dedi.
30.12.2025
14:59
Hisarcıklıoğlu`na Fahri Hemşehrilik Beratı
Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı
Bingöl Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi kararlaştırıldı. Kararın ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın teşrifleriyle düzenlenen törenle paye ve berat takdim edildi.
30.12.2025
14:29
'Korsan emlakçılar piyasayı manipüle ediyor'
Mülk ve kira fiyatlarındaki kontrolsüz artışların korsan emlakçılardan kaynaklandığını belirten Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, yetki belgesi olmayan kişilerin sektöre verdiği zarara dikkat çekerek; 'Bu meslekle ilgisi olmayan şahıslar hem vatandaşları mağdur ediyor hem de mesleğimizi yıpratıyor' dedi.
30.12.2025
14:04
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Türkiye, belirsizlikler ortasında istikrar adası'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin küresel belirsizliklere rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirterek, 'Savaşların ve çatışmaların ortasında istikrarla yoluna devam eden bir Türkiye var' dedi. Yılmaz, Türkiye ekonomisinin bu yıl 1,5 trilyon doları aşacağını, enflasyonda ise 2027'de tek haneli rakamların hedeflendiğini söyledi.
30.12.2025
13:26
Bayraktar, Kadın Meclisi`nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bayraktar, Kadın Meclisi'nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Turhan Kitap-Kırtasiye'de düzenlenen Kitap Atölyesi programında Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, Aşkın Sağı Solu adlı romanı üzerine söyleşide bulundu ve kitaplarını imzaladı.
30.12.2025
12:23
Bingöl`de Mesleki Yarışmalara Selahaddin Eyyubi Damgası
Bingöl'de Mesleki Yarışmalara Selahaddin Eyyubi Damgası
2025–2026 Mesleki Yarışmaları Bingöl il finallerinde Kur'an-ı Kerim, hafızlık, ezan ve hutbe okuma dallarında Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, lise ve ortaokul kategorilerinin tamamında dereceler elde ederek Bingöl'ü bölge finallerinde temsil etme hakkı kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın