KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Haziran 2026 Perşembe
°C

Ceylan önkol anısına yarışma

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi tarafından Ceylan Önkol anısına resim, şiir ve öykü yarışması düzenlendi.

Ceylan önkol anısına yarışma
20 ARALIK 2010 PAZARTESİ 08:54
0
3719
1
AA aa

İHD Bingöl Şubesi, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle 2009 yılında hayvan otlatırken bir patlama sonucu yaşamanı yitiren Ceylan Önkol için ‘Savaş ve Çocuk' konulu yarışma düzenledi.
Haftasonu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen yarışmaya BDP İl Başkanı Halis Yurtsever, BİN-DER Başkanı Doğan Karasu, İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Rahşan Bataray, Ceylan Önkol'un annesi, babası ve ağabeyi, İHD üyeleri, Eğitim-Sen üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy, bu yıl ilk defa böyle bir yarışma düzenlediklerini belirterek, bu yarışmayı geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
İHD Bingöl Şube Başkanı Aksoy, yarışmaya 150 eserin katıldığını ve bu eserler arasında 120 eserin cezaevlerinde yatan mahkûmlar tarafından gönderildiğini söyledi.
Programda İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Rahşan Bataray, yaptığı konuşmasında 2009 yılında hayvan otlatırken bir patlama sonucu yaşamanı yitiren Ceylan Önkol'un faillerinin bulunması için yaptıkları hukuk mücadelesini anlattı.
Ceylan Önkol'un ailesi adına konuşma yapan ağabey Fırat Önkol, kardeşinin ölümü ile ilgili net bir açıklamanın yapılmadığını ve kardeşi gibi birçok ölümlerin örtbas edildiğini ileri sürerek, “Kardeşim ve kardeşim gibi ölenlerin faillerinin bulunmasını yetkililerden istiyorum. Bu tür faili cinayetler işleyenlerin cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
Resim, şiir ve öykü dallarında derece giren eserlere gecede ödülleri verildi. Dereceye giren ödüllerin sahipleri cezaevinde yatan mahkûmlar olduğu için temsili olarak ödülleri verildi.
Gecede resim dalında dereceye giren eser Ceylan Önkol'un annesine verildi. Kızı Ceylan'ın ölümünü hiçbir zaman unutamadığını söyleyen Anne Önkol, geceleri bu acıyla uyuyamadığını ve artık Ceylan'ların ölmesini istemediğini söyledi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ali (@Misafir_1169)
20 Aralık 2010 Pazartesi 18:09
guzel bir etknlik. toplumumuzda adalet anlayisi yerlesmedikten sonra, kadin ve cocuklarin haklari on plana alinmadikca, hic bir gelisimin kaydedilemeyecegi cok aciktir.
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
18.06.2026
00:50
Bingöl Üniversitesi`ne ‘Spor Dostu Kampüs` Ödülü
Bingöl Üniversitesi'ne 'Spor Dostu Kampüs' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, YÖK tarafından yürütülen 'Spor Dostu Kampüs' projesi kapsamında ödüle layık görüldü. Üniversite, spor altyapısı, öğrencilere sunduğu sportif imkânlar ve sağlıklı yaşamı teşvik eden çalışmalarıyla bu unvanı almaya hak kazandı.
18.06.2026
00:49
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
18.06.2026
00:46
Şehit Tan`ın Adı Kütüphanede Yaşatılacak
Şehit Tan'ın Adı Kütüphanede Yaşatılacak
Anadolu Şehit Aileleri, Gazileri ve Güvenlik Korucuları Vakfı (AŞAV) tarafından Bingöl'ün Genç ilçesinde yapımı tamamlanan Şehit Güvenlik Korucusu Saim Tan Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın