KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Eylül 2026 Çarşamba
°C

Ceylan önkol anısına yarışma

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi tarafından Ceylan Önkol anısına resim, şiir ve öykü yarışması düzenlendi.

Ceylan önkol anısına yarışma
20 ARALIK 2010 PAZARTESİ 08:54
0
3889
1
AA aa

İHD Bingöl Şubesi, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle 2009 yılında hayvan otlatırken bir patlama sonucu yaşamanı yitiren Ceylan Önkol için ‘Savaş ve Çocuk' konulu yarışma düzenledi.
Haftasonu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen yarışmaya BDP İl Başkanı Halis Yurtsever, BİN-DER Başkanı Doğan Karasu, İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Rahşan Bataray, Ceylan Önkol'un annesi, babası ve ağabeyi, İHD üyeleri, Eğitim-Sen üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy, bu yıl ilk defa böyle bir yarışma düzenlediklerini belirterek, bu yarışmayı geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
İHD Bingöl Şube Başkanı Aksoy, yarışmaya 150 eserin katıldığını ve bu eserler arasında 120 eserin cezaevlerinde yatan mahkûmlar tarafından gönderildiğini söyledi.
Programda İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Rahşan Bataray, yaptığı konuşmasında 2009 yılında hayvan otlatırken bir patlama sonucu yaşamanı yitiren Ceylan Önkol'un faillerinin bulunması için yaptıkları hukuk mücadelesini anlattı.
Ceylan Önkol'un ailesi adına konuşma yapan ağabey Fırat Önkol, kardeşinin ölümü ile ilgili net bir açıklamanın yapılmadığını ve kardeşi gibi birçok ölümlerin örtbas edildiğini ileri sürerek, “Kardeşim ve kardeşim gibi ölenlerin faillerinin bulunmasını yetkililerden istiyorum. Bu tür faili cinayetler işleyenlerin cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
Resim, şiir ve öykü dallarında derece giren eserlere gecede ödülleri verildi. Dereceye giren ödüllerin sahipleri cezaevinde yatan mahkûmlar olduğu için temsili olarak ödülleri verildi.
Gecede resim dalında dereceye giren eser Ceylan Önkol'un annesine verildi. Kızı Ceylan'ın ölümünü hiçbir zaman unutamadığını söyleyen Anne Önkol, geceleri bu acıyla uyuyamadığını ve artık Ceylan'ların ölmesini istemediğini söyledi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ali (@Misafir_1169)
20 Aralık 2010 Pazartesi 18:09
guzel bir etknlik. toplumumuzda adalet anlayisi yerlesmedikten sonra, kadin ve cocuklarin haklari on plana alinmadikca, hic bir gelisimin kaydedilemeyecegi cok aciktir.
02.09.2026
02:14
Bingöl`de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl'de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı. Protokol dışında şartsız olarak belediyeye devredilen 20 dönümlük alanda çalışmalar başlarken, alanın üçte ikisinin yeşil ve sosyal alanlardan oluşacağı proje, Bingöl Cumhuriyet tarihinin en büyük şehir dönüşümlerinden biri olacak.
02.09.2026
02:13
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü`nde
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü'nde
Geçtiğimiz günlerde hizmete alınan İl Özel İdaresi Asfalt Plenti ilk üretimini gerçekleştirirken, yeni finişerle sıcak asfalt seriminin ilk adresi Garip Köyü oldu. Finişerin başına geçen Vali Cahit Çelik, 4 kilometrelik yolda yapılacak çalışmayı başlattı.
02.09.2026
02:11
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu. Uluslararası hakemli European Food Research and Technology dergisinde yayımlanan araştırmada Bingöl Balının bileşimi, antioksidan kapasitesi ve biyolojik aktiviteleri kapsamlı şekilde incelendi.
02.09.2026
02:10
Bingöl`de çiftçiler için ÇKS mesaisi başladı!
Bingöl'de çiftçiler için ÇKS mesaisi başladı!
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyor.
02.09.2026
02:09
Yeni hastane inşaatında çalışmalar sürüyor
Yeni hastane inşaatında çalışmalar sürüyor
Bingöl Devlet Hastanesi'nin yapımı devam eden yeni hizmet binasında çalışmaların hızlandırılması ve tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için incelemelerde bulunuldu. Yeni binanın Bingöl'e modern ve nitelikli bir sağlık altyapısı kazandırması hedefleniyor.
02.09.2026
02:08
Bingöl`de jandarmadan kapsamlı güvenlik operasyonu!
Bingöl'de jandarmadan kapsamlı güvenlik operasyonu!
Jandarma ekiplerinin kent genelinde yürüttüğü çalışmalarda 25 olaya müdahale edilirken, binlerce kök kenevir/skunk bitkisi ile uyuşturucu maddelerin yanı sıra çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Aranan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın