KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Ceylan önkol anısına yarışma

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi tarafından Ceylan Önkol anısına resim, şiir ve öykü yarışması düzenlendi.

Ceylan önkol anısına yarışma
20 ARALIK 2010 PAZARTESİ 08:54
0
3626
1
AA aa

İHD Bingöl Şubesi, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle 2009 yılında hayvan otlatırken bir patlama sonucu yaşamanı yitiren Ceylan Önkol için ‘Savaş ve Çocuk' konulu yarışma düzenledi.
Haftasonu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen yarışmaya BDP İl Başkanı Halis Yurtsever, BİN-DER Başkanı Doğan Karasu, İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Rahşan Bataray, Ceylan Önkol'un annesi, babası ve ağabeyi, İHD üyeleri, Eğitim-Sen üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy, bu yıl ilk defa böyle bir yarışma düzenlediklerini belirterek, bu yarışmayı geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
İHD Bingöl Şube Başkanı Aksoy, yarışmaya 150 eserin katıldığını ve bu eserler arasında 120 eserin cezaevlerinde yatan mahkûmlar tarafından gönderildiğini söyledi.
Programda İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Rahşan Bataray, yaptığı konuşmasında 2009 yılında hayvan otlatırken bir patlama sonucu yaşamanı yitiren Ceylan Önkol'un faillerinin bulunması için yaptıkları hukuk mücadelesini anlattı.
Ceylan Önkol'un ailesi adına konuşma yapan ağabey Fırat Önkol, kardeşinin ölümü ile ilgili net bir açıklamanın yapılmadığını ve kardeşi gibi birçok ölümlerin örtbas edildiğini ileri sürerek, “Kardeşim ve kardeşim gibi ölenlerin faillerinin bulunmasını yetkililerden istiyorum. Bu tür faili cinayetler işleyenlerin cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
Resim, şiir ve öykü dallarında derece giren eserlere gecede ödülleri verildi. Dereceye giren ödüllerin sahipleri cezaevinde yatan mahkûmlar olduğu için temsili olarak ödülleri verildi.
Gecede resim dalında dereceye giren eser Ceylan Önkol'un annesine verildi. Kızı Ceylan'ın ölümünü hiçbir zaman unutamadığını söyleyen Anne Önkol, geceleri bu acıyla uyuyamadığını ve artık Ceylan'ların ölmesini istemediğini söyledi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ali (@Misafir_1169)
20 Aralık 2010 Pazartesi 18:09
guzel bir etknlik. toplumumuzda adalet anlayisi yerlesmedikten sonra, kadin ve cocuklarin haklari on plana alinmadikca, hic bir gelisimin kaydedilemeyecegi cok aciktir.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
05.05.2026
14:37
Bingöl`de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetimindeki suça sürüklenen çocuklara yönelik düzenlenen söyleşide, milli atlet Yavuz Ağralı deneyimlerini paylaşarak gençlere rol model oldu.
05.05.2026
14:07
Bingöl`de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Bingöl'de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Karlıova'da etkili olan sağanak sonrası taşan Peri Suyu'na kapılan bir at, akıntıya karşı verdiği mücadeleyle kıyıya ulaşarak telef olmaktan kurtuldu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
05.05.2026
00:52
Bingöl`de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
Bingöl'de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldı.
05.05.2026
00:51
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası`na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl'ün Genç ilçesinde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, Murat Nehri'nde gerçekleştirilecek yarışlarla sporseverleri buluşturacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın