KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2024 Çarşamba
15 °C Açık

Çevre günü yüzenada'da kutlandı

Dünya Çevre Günü Bingöl’ün Solhan İlçesi Hazarşah Köyü’ sınırlarında bulunan Yüzenada’da çeşitli etkinliklerle kutlandı

Çevre günü yüzenada`da kutlandı
07 HAZİRAN 2012 PERŞEMBE 06:14
0
4089
0
AA aa

Her yıl kutlanılan 5 Haziran Dünya Çevre Günü bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Bingöl'de çevre bilincini arttırmak ve çevresel kaliteyi iyileştirmek amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları çerçevesinde Solhan'daki doğa harikası Yüzenada'da şenlik havasında bir program gerçekleşti.

Dünya Çevre Günü kutlamaları çerçevesinde uçurtulan uçurtmalar ise gökyüzünde görülmeye değer bir görsel şölen oluşturdu.

“Biz doğayı korudukça doğa da bizleri korur”

5 Haziran Dünya Çevre günü ile ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Arısal, “Doğal Çevrenin korunması amacı ile 1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı toplandı. Çevre sorunlarının ele alındığı bu toplantıda çevre kirlenmesine karşı üye ülkeler ortak çözüm yolları aradılar. Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında 5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olması kararlaştırıldı. Her yıl Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak değerlendirilir. Doğal çevre bizim çevremizdir. Biz doğayı korudukça doğa da bizleri korur. Havaya, suya, toprağa karışan kimyasal artıklar doğayı etkiliyor. Bu artıkların çoğalması insan sağlığını bozuyor. Kısaca çevre sorunları, sağlımızla yakından ilgili bir konudur. Bulunduğumuz yeri kirletmeyelim. Doğal çevrenin güzelliklerini korumak hepimizin görevidir. Bu konuda girişilen çalışma ve çabalara katılalım. Soluduğumuz havanın, içtiğimiz ve kullandığımız suların, bulunduğumuz yerin temiz olmasını istiyorsak çevre kirlenmesine engel olalım. Sağlımıza uygun bir çevrede yaşamak için doğal çevremizi koruyalım.” ifadelerini kullandı.

“Yüzenada Bingöl için önemli bir yere sahip”

Arısal, Dünya Çevre günü münasebetiyle düzenlenen programın Yüzenada yapma nedenlerini ise şöyle açıkladı:

“Doğanın bize bahşettiği Yüzenada Bingöl için önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple çevre günü etkinliğini burada yaparak çocuklarımızın doğal çevrede bilinçlenmesine katkı sunmanın yanında hem piknik yapmalarını ve sportif faaliyetler ile eğlenmelerini sağladık. Organizasyonumuzun Yüzenada'da yapılmasına katkı sunan Vali Yardımcımız Sayın M. Alper Çığ ve Solhan Kaymakamı Şeref Aydın ile programımıza katılıp bizlere eşlik eden kurum amirlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.”

Yarışmalar düzenlendi

Yapılan konuşmanın ardından ilçedeki İlköğretim okulları arasında yarışmalar düzenlendi. Program kapsamında öğrenciler arası kaşıkla yumurta taşıma, çuvalla yürüme yarışması ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ, Kaymakam Şeref Aydın, Defterdar İhsan Mintaş, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş tarafından verildi.

Öğrencilere çevre bilinci aşılandı

Program piknik alanında katılımcılara yemek verilmesiyle devam etti. Protokol üyeleri ile öğrenciler yemeğin akabinde hep birlikte uçurtma uçurdular. Birbirinden farklı uçurtmaların ahenkle havada dans etmesi görülmeye değer bir görsel şölen oluşturdu. Yüzenada'daki program son olarak öğrenciler ile protokol üyelerinin halay çekmesi, çevre bilincinin arttırılması amacıyla etkinlik alanında öğrencilerle birlikte temizlik yapılması ve hatıra fotoğrafı çekmesiyle son buldu.

Yüzanada'da düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Defterdarı İhsan Mintaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Arısal, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, daire amirleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tiyatro gösterisi sergilendi

Ayrıca, Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde dün de Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda Neşeli Düşler Tiyatro grubu tarafından Medusa Çiçeği konulu tiyatro gösterisi sergilendi. Tiyatro gösterisine yoğun ilginin olduğu görüldü. Tiyatro gösterisi ile katılımcılara çevre bilinci verildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.04.2024
14:49
Hedef, Bingöl`ü sosyal hizmet şehri yapmak
Hedef, Bingöl'ü sosyal hizmet şehri yapmak
Birçok birimi farklı noktalarda hizmet veren ve müdürlük binası bulunmayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yatırım programına alınan projelerinde bu yıl kazma vurmayı hedefliyor. Proje kapsamında müdürlük binası, gündüz bakım evi, kadın konuk evi ve sosyal hizmet merkezi ile konferans salonu inşa edilecek.
16.04.2024
14:46
Bingöl`de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl'de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl Devlet Hastanesi, 15 Nisan'da MRHS üzerinden randevu alan 219 hastanın randevularına gelmediğini bildirdi. Randevulara gelmeyen hastaların, iptal başvurusunda bulunmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığı aktarıldı.
16.04.2024
13:11
Bingöl`de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de 1-14 Nisan tarihleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 19 kişi yakalanarak tutuklandı.
16.04.2024
13:10
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi.
16.04.2024
13:08
Halkoyunları Bingöl il birincileri belirlendi
Halkoyunları Bingöl il birincileri belirlendi
Kupaları takdim edilen kulüpler, önümüzdeki aylarda yapılacak grup finalinde Bingöl'ü temsil edecekler.
16.04.2024
13:07
Zikte Sürkap`tan zekâ testi tepkisi!
Zikte Sürkap'tan zekâ testi tepkisi!
Açıklamada; 'Maksatlı ve kaynağı belli olmayan ve her Bingöllü gibi bizi derin bir öfke ve üzüntüye sevk eden bu anketin niçin ve nasıl bir yöntemle yapıldığını bilmiyoruz. Ama amacını ve sahiplerini merak ediyoruz' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın