KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2025 Cuma
°C

Cerrah'a dink soruşturması

İstanbul Emniyet Müdürü "İhmalle ölüme sebebiyet vermek"le suçlanıyor

Cerrah`a dink soruşturması
05 NİSAN 2008 CUMARTESİ 10:22
0
932
0
AA aa
19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in eşi ve çocukları, avukatları aracılığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuşlardı. Suç duyurusu dilekçesinde “Celalettin Cerrah ve diğer emniyet görevlilerinin, Türk Ceza Kanunu'nun 83/2-a maddesinde belirtilen 'Belli bir icrai davranışta bulunmak hususunda kanuni düzenlemeden doğan bir yükümlülüğü'yerine getirmemiş ve ihmali davranışı Hrant Dink'in ölümü ile sonuçlanmıştır” deniliyordu. Suç duyurusunu değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyayı Fatih Cumhuriyet Savcılğı'na gönderdiği belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri hakkında gerekli soruşturmanın yürütülerek cezalandırılmaları için haklarında kamu davası açılmasına karar verilmesinin istendiği suç duyurusu ile ilgili olarak Fatih Cumhuriyet Savcılğı müdahil avukatları ifade vermek için çağırdı. İfadeleri alan savcılık, elde ettiği bilgiler doğrultusunda, İstanbul Emniyit Müdürü Celalettin Cerrah hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Valisi soruşturma izni vermemişti

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler hakkında; “Hrant Dink'in öldürülebileceği yönünde, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden gelen ihbar yazısını dikkate almadıkları gerekçesiyle, suikastten sonra inceleme başlatıldı. İstanbul Valiliği, 28.02.2007 tarihli kararı ile Güler hakkında soruşturma izni verdi. Cerrah hakkında ise soruşturmaya izin vermedi.

 Dink ailesinin avukatlarının Cerrah hakkındaki karara yaptıkları itiraz İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Cerrah ve Güler hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Mülkiye Müfettişleri'nin raporunda şöyle denilmişti: “İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in görevini yapmakta ihmal gösterdiği, hakkında 'soruşturma izni verilmesi' gerektiği... Trabzon'dan gelen yazıdan haberi olmadığına göre İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a cezai sorumluluk yüklenemeyeceği, hakkında 'soruşturma izni verilmemesi' gerektiği sonuç ve kanaatine varılmıştır.”

Hrant Dink geçen yıl öldürülmüştü

Hrant Dink, İstanbul Halaskargazi Caddesi'nde 19 Ocak 2007'de Genel Yayın Müdürlüğü yaptığı Agos gazetesine giderken öldürülmüştü. Cinaleti işlediği belirtilen Ogün Samast olaydan 36 saat sonra Samsun'da yakalanmıştı.

Vatan

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2025
18:11
Bingöl depreme ne kadar hazır? Vali Usta tek tek açıkladı
Bingöl depreme ne kadar hazır? Vali Usta tek tek açıkladı
Yapı stokundan dönüşüm çalışmalarına, çadır stokundan çadır kent alanlarına, Master planından tatbikat ve arama kurtarma ekiplerine kadar birçok konuda detay veren Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, 7 ilçe Kaymakamlığı bünyesinde olası afetlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla İlçe Afet Yönetim Merkezleri kurulduğunu vurguladı.
06.02.2025
17:56
Bingöl`de 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı
Bingöl'de 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı
Bingöl'de, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler anıldı. Mezarlar ziyaret edilip mevlid okutuldu, ikramlar yapıldı.
06.02.2025
17:27
Bingöl`de tarihi eser kaçakçılığı! 4 gözaltı
Bingöl'de tarihi eser kaçakçılığı! 4 gözaltı
Yakalanan şüpheli şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.
06.02.2025
16:33
Keskin:
Keskin: 'Bir an önce harekete geçilmelidir'
6 Şubat depremlerinin 2. yılına dair açıklamada bulunan Bingöl İMO Temsilcisi Keskin'den olası yeni depremler için çağrı; 'Türkiye sıradaki afeti çaresizce beklemektedir! Sorumlular bir an önce harekete geçmelidir!'
06.02.2025
15:06
Bingöl Üniversitesi Termal Tesisleri Kapatıldı
Bingöl Üniversitesi Termal Tesisleri Kapatıldı
Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi, Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'nın ziyareti sırasındaki incelemesi sonrası denetim yapıp numune alan Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce 15 gün süreyle kapatıldı.
05.02.2025
21:08
Bingöl`de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de ev ve işyerinde 3 ayrı hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 6 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın