Kokteylde hastanenin yapımında katkıda bulunan İlçe Kaymakamı Yaşar Aksanyar'a ve İlçe Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun yansıra katkıda bulunan iş adamlarına birer plaket verildi. Kaymakam Aksanyar, Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'na gerek belediye adına katkılarından dolayı gerek kendi şahsının katkılarından dolayı teşekkür ederken, Başkan Çavuşoğlu da Kaymakam Yaşar Aksanyar'a ilçeye yatırım alanında gösterdiği büyük ilgiden dolayı Solhan adına teşekkür etti.
“Yıldızlı otel gibi”Bir yıl öncesine kadar sadece levhasında hastane olduğu anlaşılan Solhan Devlet Hastanesi, yeniden tüm yönleriyle onarılarak 10 olan yatak kapasitesi 25'e yükseltildi. Hastane adeta beş yıldızlı görümüne kavuştu. Pırıl pırıl yataklarıyla, son teknolojik teçhizatıyla, ameliyathanesiyle, ultrason cihazlarıyla, röntgen cihazlarıyla adete bir özel hastane görüntüsüne kavuştu.
“Ameliyathane hazır, doktor bekliyor”
Ameliyathanesi hazır olan Solhan Devlet Hastanesi uzman doktorlarını bekliyor. Nüfusu 33 bin olan Solhan'da sadece bir dâhiliye hekimi ve 6 adet pratisyen hekim görev yapıyor. Oysa kadrosunda bunların yanı sıra; Kadın doğum uzmanı, genel cerrahi uzmanı ve çocuk hastalıkları uzmanı acil olarak atanması gereken dallar arasında yer alıyor.
“İlk ayda hastaneye 33 bin başvuru var”
Solhan Devlet Hastanesi başhekimi Dr. Cengiz Yılmaz'dan edindiğimiz bilgiye göre 2008 yılının ilk 6 ayında hastaneye başvuranların sayısının 33 bin 566 kişi olduğu bunlardan sadece kadın doğum uzmanı olmadığı için 460 kişinin bu poliklinik için başka şehirlere sevk edildiğini söyledi. Pediatri uzmanı olmadığı için 256 kişi, genel cerrah olmadığı için de 160 kişinin başka şehirlere sevk edildiğini söyledi. Bu durumun uzman hekim aciliyetini gözler önüne seriyor diyen Dr. Yılmaz, bu hastaneye ilgili ve yetkililerinin gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.
İlhan Bingöl/Solhan