KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2025 Cumartesi
°C

Çeltiksuyu'nda kutlu doğum etkinliği

Bingöl’ün Çeltiksuyu (Madrak) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Çeltiksuyu`nda kutlu doğum etkinliği
23 NİSAN 2017 PAZAR 20:35
0
1574
0
AA aa

Köy meydanında düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerif'le devam eden etkinlikte Burhan Cebba ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Mehmet Tahir Gündüz, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaparak, Hz Muhammed'in hak ve adalet yönünü anlattı.

Gündüz, “Cahiliye toplumunda en zor ve en meşakkatli dönemlerde başta Hz Peygamber, daha sonra Raşit halifeler ve bütün sahabeler dünyaya hak ve adaleti yaymışlarsa, hakkın ve adaletin timsali olmuşlarsa, inşallah bugünde Müslüman beyler, hanım efendiler, gençler ve yöneticiler sürekli bu hakkı ve adaleti dünyaya yayacaklar inşallah.” dedi.

Kur'an'ın özeti olan Asır süresi olduğunu ve Allah'ın kurtuluş reçetesini anlattığını söyleyen Gündüz, “Başta iman, ameli salih ve sonra hakkı, sabrı tavsiyeyi reçete olarak sunuyordu. Hakkı tavsiye etmek ve hakkı ayakta tutmak o kadar önemlidir. Babamıza karşı bile olsa Müslüman her zaman hakkın yanında durmalıdır. Hz Peygamber ve sahabesi bunu en güzel şekilde bize aktardılar, yaşadılar, uygulayarak öğrettiler.” ifadelerini kullandı.

Hz Muhammed'in İslam devletini kurduktan sonra haktan ve adaletten ayrılmadığını ifade eden Gündüz, “Çünkü güçsüzken, zayıfken, mazlumken, hakkı aramak adaleti istemek kolaydır. Ama bir koltuğa oturduktan sonra, devlet başkanı olduktan sonra, güçlü olduktan sonra haktan, adaletten dem vurmak, anlatmak, onu yaşamak, o apayrı bir sevda ve apayrı davadır. Hz Peygamber dört dörtlük bir devlet başkanlığı, Müslüman bir başkan nasıl olur onu da bize anlattı.” diye konuştu.

Program yapılan duayla ile sona erdi.(İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2025
18:12
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli ders süreci 2025-2026 eğitim öğretim yılı için 17 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. İbrahim Dağılma; 'Bir okulda Zazaca dersinin verilebilmesi için en az 10 öğrencinin veya bir öğretmen ataması için bir okulda veya ilgili mücavir alanda 6 (altı) şubenin dersi seçmesi yeterlidir' dedi.
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın