Görevi süresince hiçbir ayırım yapmadan halkın hizmetinde olacağını kaydeden Çeçen; “Partimizin kuruluşundan bugüne çeşitli görevlerde bulundum. Görev yaptığım süre içerisinde partime ve Bingöl halkına faydalı olabilmek için çaba gösterdim. Yaptığımız son merkez ilçe kongresi ile merkez ilçe başkanı oldum. Bu bir hizmet devamlılığıdır. Bizden önceki arkadaşımız nasıl başarılı bir şekilde görevini sürdürmüş ise, aynı kararlılık ve başarı için bu kez biz görevi devraldık.” dedi.
Kendisini bu göreve layık gören başta il milletvekilleri olmak üzere delegelerin ve partinin her ferdine teşekkür ettiğini söyleyen Çeçen, “Kongremize teşrif eden başbakan yardımcısı Egemen Bağış ile birlikte Erzurum ve Antalya milletvekillerine çevre il başkanlarına ve ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca iki dönem merkez ilçe başkanlığı görevini yürüterek; yerini kendi isteğiyle yeni yüzlere bırakan sayın Mehmet Akan'a da teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Kongrenin centilmence ve güzel bir hava içerisinde geçtiğini belirten Çeçen; “Diğer adayımız sayın Sabri Alkış ile bu güne kadar omuz omuza hizmet ettik. İkimizden birinin seçilmesi o kadar da önemli değildi. Nihayetinde bu görevi de yine eskisi gibi omuz omuza vererek devam ettireceğiz. Kendisine de teşekkürü bir borç bilirim. Hiçbir ayrım yapmadan her zaman halkımın hizmetinde olacağım” ifadelerini kullandı.