KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Şubat 2026 Perşembe
°C

Çat'taki konutlar teslim ediliyor!

Çat ilçesinde evleri yıkılan vatandaşlar için yapılan afet konutlarının inşaat alanında incelemelerde bulunan Erzurum Valisi Okay Memiş: 'Depremde ağır hasar olarak 350 konutun bu yıl teslimatını yapacağız. Toplamda 600'e yakın ağır hasarlı vatandaşın evleri ve ahırları var.'

Çat`taki konutlar teslim ediliyor!
10 EYLÜL 2021 CUMA 14:13
4
1966
1
AA aa

Erzurum Valisi Okay Memiş, geçtiğimiz yıl Bingöl Karlıova'da meydana gelen depremde Çat ilçesinde evleri yıkılan vatandaşlar için yapılan afet konutlarının inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Deprem konutlarının yapım aşamasını yerinde görmek ve yapılan çalışmaları yerinde görmek için şantiye alanını gezen Vali Memiş, yüklenici firma ve yetkililerden yapım aşaması konusunda bilgi aldı. 28 konut ve 20 ahırın yapımı çalışmalara devam ediliyor.

Vali Okay Memiş incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Geçen yıl bir deprem yaşadık. Depremin merkez üstü Çat ilçemiz değildi. Yedisu Karlıova bölgesinde deprem meydana gelmişti. Bu depremde civar köylerde bu depremden etkilenmişti. Allah Devletimizden razı olsun. Valilik olarak depremde hasar gören yerlerin hasar tespitini yaptırdık. Depremde ağır hasar olarak 350 konutun bu yıl teslimatını yapacağız. Toplamda 600'e yakın ağır hasarlı vatandaşın evleri ve ahırları var. Geçtiğimiz yıllarda ki depremlerde de ağır hasarlı olan konutların da yapımına AFAD tarafından karar verildi. Yapılan bu konutlar 7 veya 8 şiddetine dayanıklı konutların yapımı yapılıyor. Bu konutların yanı sıra 350 civarında da ahır yapımı yapılıyor. Binalar çelikten yapıldığı için yapımı ve konumu kolay oluyor. Kışa kadar tüm konutları bitirip vatandaşlarımıza teslimat yapacağız. Allah tüm vatandaşlarımızı depremden korusun. Duanın yanı sıra bizlerinde gereken tedbirleri almamız şart. Konut yaparken rast gele yer değil doğru zemin araştırılıp konutları oralara yapmamız gerekir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85367)
10 Eylül 2021 Cuma 20:54
Bingöl'e verilen değer kültür virajındaki inşaatı devam eden konutlardan belli olmuyor mu? Bingöl her daim 3. Sınıf insan muamelesi görüyor ve dışlanıyor. Görünen köy kılavuz istemiyor. Belediye hizmetlerin de bile 3. Dünya ülkelerini anımsatan bir şehir umutsuz vaka olmaktan öteye gidemez.
11.02.2026
18:38
Bingöl DHA`da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Bingöl DHA'da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Gazetecilikte 20 yıllık mesleki bilgi birikimi ve saha tecrübesiyle tanınan Ahmet Sayılır, Demirören Haber Ajansı (DHA) Bingöl Temsilcisi olarak görevine başladı. Aziz Önal ve Ahmet Sayılır, bu görevi birlikte yürütecekler.
11.02.2026
17:02
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Vali Cahit Çelik, 112 Acil Çağrı Hizmetlerinin vatandaşların can ve mal güvenliği açısından hayati önem taşıdığını vurgulayarak, hizmetlerin etkin, koordineli ve kesintisiz şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.
11.02.2026
16:47
Bingöl`deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Bingöl'deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Soruyu yanıtlayan DSİ 94 Şube Müdürlüğü yetkilileri, günlük otomatik ölçüm sonuçlarını paylaşarak gelecek yaz için öngörülerini aktardılar. İşte barajlardaki son durum…
11.02.2026
15:36
Bingöl`de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Bingöl'de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Okul Sporları ve Kulüpler arası il yarışmalarında dereceye girenler grup yarışmasında Bingöl'ü temsil edecekler. Bayram: 'Gelin, kültürümüzün renklerini birlikte yaşayalım, gençlerimizin emeğine ve heyecanına birlikte tanıklık edelim.'
11.02.2026
15:09
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
Bingöl'ü yaklaşık 7 yıldır sosyal sorumluluk alanında gönüllülük esasıyla temsil eden Genç İçin Bir Saat Derneği, yaşadığı maddi zorluklar ve verilen destek sözlerinin tutulmaması nedeniyle dernek ofisini kapatma kararı aldı. Dernek yönetimi, faaliyetlerin sona ermediğini ancak artık kira yükü olmadan konteyner alanında sürdürüleceğini duyurdu.
11.02.2026
14:45
Bingöl`de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaklaşık 40 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, eğitime 1 gün ara verildi. Bingöl-Muş kara yolunda ise tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 80 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın