KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2025 Perşembe
°C

'Cari açığa da alışrız'

Bakan Tüzmen Mersinliler ile birlikte spor yaptı

`Cari açığa da alışrız`
19 MAYIS 2008 PAZARTESİ 09:26
0
868
0
AA aa
Enflasyona alışmıştık, şimdi de cari açıkla yaşamaya çalışıyoruz 
 
 
30 yıldır yüksek enflasyonun hakim olduğu Türkiye'de son birkaç yıldır artan ithalata bağlı olarak cari işlemler açığı tartışılıyor. Bazı çevreler cari açıktaki artışı kriz habercisi olarak değerlendirirken Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin önceden enflasyonla yaşamaya alıştığını, şimdi de cari açıkla yaşamaya çalıştığını söyledi. 
 
 
 
Tüzmen, "300 milyar dolar civarında ticaret hacmi yakalayan Türkiye, bu yıl 60 milyar dolar civarında açık verecek." dedi. Cari açığın çevrilebildiği sürece sorun olmayacağını belirten Tüzmen, "Finansman ve yabancı sermayedeki artış ile Türkiye'nin bir istikrar adası olduğunu dünyaya göstermeyi sürdürdüğümüz sürece bu rakamlar sıkıntı oluşturmaz." ifadesini kullandı. Tüzmen, ihracat, turizm ve müteahhitlik sektörünün, bu açığın kapatılmasında etkili olacağını vurguladı. Petrol ve doğalgaz fiyatlarının arttığı dönemde ithalat faturalarında da bu yönde gelişmeler gözleneceğinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Tüzmen, Türkiye'nin tüm dünyada olduğu gibi şu an böyle bir dönemi yaşadığına işaret etti. Bazı kesimlerin "Bürokratik engeller yaşanıyor" iddialarına da değinen devlet bakanı, bu görüşlere katılmadığını belirtti. Tüm sektörlerde bürokrasi ile ilgili sorunların minimum seviyeye çekildiğini ifade eden Tüzmen'e göre, bürokrasi oldukça iyi. Türkiye, 40-50 bin dolar kişi başına düşen geliri olan ülkelerle bürokrasi noktasında yarışamaz, 9 bin dolarlık gelir ne zaman yükselirse sorunlar da o derece azalacak. Bazen bürokrasiyle yargının karşılaştırıldığını dile getiren Tüzmen, şunları aktardı: "Gerçek anlamdaki bürokratik engeller azaltıldı. Bir iş yapılırken bakıyorsunuz ki yargı kararıyla durduruluyor ve tüm fatura bürokrasiye çıkarılıyor. Sorun bürokrasi değil, farklı kesimler arasındaki koordinasyonun sağlanamamasıdır. Bu sorunun adı bürokrasi olmamalı. Her şeyden önce artık şirket kurulmasından yabancı sermaye girişine kadar her alanda imza sayısı azaltıldı."

Tüm dünyada ülkelerin büyüme hızı noktasında sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Tüzmen, AB'de büyüme hızının yüzde 1,5 seviyelerine kadar gerilediğini bildirdi. Tüzmen, "Dünyanın böyle bir dönem yaşadığı süreçte, Türkiye'deki büyüme yüzde 7'den 4,5'a geriledi. Bu az değil." dedi.

Vatandaşlara spor yaptırdı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'de vatandaşlara spor yaptırdı. Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak için kente gelen Tüzmen, konakladığı HiltonSA Oteli'nden başlayarak Adnan Menderes Bulvarı'nda yaklaşık 5 kilometre yürüyüş yaptı. Bu sırada, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki vatandaşlara 'spor eğitmenliği' yaparak, kültür fizik hareketleri de yaptıran Tüzmen, vatandaşlarla sohbet etti. Sağlık için sporun yaşam biçimi olduğunu belirten Tüzmen, "Sporsuz bir yaşam düşünemiyorum." diye konuştu. Tüzmen, otelin salonunda ağırlık çalışması da yaptı. Bu arada, halka, üzerinde "Spor sağlıktır, Kürşad Tüzmen" yazılı tişört dağıtıldı. 
 


HABERTÜRK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2025
21:08
Bingöl`de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de ev ve işyerinde 3 ayrı hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 6 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
05.02.2025
20:27
Şivan Serhed`den Bingölspor marşı
Şivan Serhed'den Bingölspor marşı
Bingöl'de Ses Sanatçısı Şivan Serhed, BAL temsilcimiz ve grup lideri 12Bingölspor için yazıp seslendirdiği marşı takıma ve taraftara armağan etti.
05.02.2025
19:23
Hemşehrimiz Kurtaran`a yeni görev
Hemşehrimiz Kurtaran'a yeni görev
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Bingöllü hemşehrimiz Mahmut Kurtaran, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.
05.02.2025
14:35
Bingöl`de aranan 8 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 8 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, aranan 8 şüpheli yakalandı.
05.02.2025
14:23
Genç Devlet Hastanesi C grubuna yükseltildi
Genç Devlet Hastanesi C grubuna yükseltildi
D Gurubu Hastane statüsündeki Bingöl Genç Devlet Hastanesi C gurubu hastane statüsüne yükseldi. Bingöl İl Sağlık Müdürü Tatlı: 'Yapılan girişimler neticesinde Genç ilçemizde ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımız, birçok branşta sağlık hizmeti almaya başlayacaktır' dedi.
05.02.2025
13:27
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor
İŞKUR Gençlik Programı, üniversite öğrencilerine iş gücü deneyimi kazandırmak ve gelir desteği sağlamak amacıyla başlatıldı. Öğrenciler, haftada 3 gün çalışma fırsatıyla günlük 1083 lira ödeme alacak. Program, gençlerin istihdam piyasasına daha hazırlıklı girmelerini hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın