KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Çapak: kahvehaneler kapanma noktasına geldi

“Sigara yasağı kahvehaneleri vurdu. Birçok işyeri kapanacak,  binlerce kişi işsiz kalacak” diyen Çapak: 10 Ağustos'ta Ankara'da tüm illerin oda başkanlarının katılacağı bir toplantı düzenleneceğini belirtti...

Çapak: kahvehaneler kapanma noktasına geldi
05 AĞUSTOS 2009 ÇARŞAMBA 10:56
0
1439
0
AA aa
Türkiye genelinde başlayan sigara yasağı ile birlikte işlerin durma noktasına geldiğini söyleyen Bingöl Esnaf Odaları Başkanı Yılmaz Çapak, esnaf üyelerinin sıkıntılarını çözmek amacıyla Ankara'da bir dizi görüşmelerde bulunacaklarını söyledi.

Kapalı yerlerde sigara içme yasağının başlamasıyla birlikte en büyük sıkıntıyı kahvehane işletmecilerinin yaşadığını dile getiren Bingöl Esnaf Odaları Başkanı Yılmaz Çapak, tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl esnafının da sigara içme yasağından olumsuz etkilendiğini söyledi.

Sigara yasağı nedeniyle işlerinin durma noktasına gelen birçok esnafın kendilerine başvuruda bulunduğunu anlatan Çapak, Bingöl genelinde resmi kayıtlara göre 565 çay ocağı ve kahvehanenin bulunduğunu söyledi. Çapak, “Her kahvehanede 3–4 kişi çalışıyor. Her çalışanın 3 kişiye baktığı düşünüldüğünde binlerce insan bu alanda ekmek yiyor. Bir kahvehanenin kapanması demek, 3–4 kişinin işsiz kalması demektir. Yaz aylarında insanlar bir şekilde dışarıda sigarasını içebiliyor. Ancak kış aylarında büyük sıkıntılar yaşanacak” dedi.

Oda Başkanları 10 Ağustos'ta Ankara'da bir araya geliyor

10 Ağustos'ta Ankara'da tüm illerin oda başkanlarının katılacağı bir toplantı düzenleneceğini belirten Çapak şunları söyledi: “Amacımız insanların sağlığıyla oynamak değildir. Yasayı olumlu da buluyoruz. Ancak sigara içenler için kapalı alanlarda bir bölüm oluşturulması yararlı olacaktır. Ankara'daki toplantıda da bu konuları görüşeceğiz. Yasanın geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil ancak bir esneklik yapılması taraftarıyız.”

Bingöl'de henüz resmi olarak işyerini kapatma başvurusunda bulunan kimsenin olmadığını kaydeden Çapak, sigara yasağı nedeniyle sıkıntı çektiklerini belirten çok sayıda esnafın kendilerine başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Bingol Kent Haber/Bingol medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın